Ухвала
від 04.07.2022 по справі 598/878/21
ЗБАРАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 598/878/21

провадження № 2/598/49/2022

УХВАЛА

"05" липня 2022 р. Збаразький районний суд Тернопільської області

в складі: головуючої судді Щербатої Г.Р.

секретаря Шевчук Н.П.

за участю представників позивача адвоката Ізай Р.О., відповідача адвоката Свиріпи-Депутат В.З.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Збаражі справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Збаразька міська рада Тернопільської області, про виділ реальної частки житлового будинку з надвірними будівлями та спорудами, що є у спільній частковій власності,

встановив :

В провадженні Збаразького районного суду Тернопільської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Збаразька міська рада Тернопільської області, про виділ реальної частки житлового будинку з надвірними будівлями та спорудами, що є у спільній частковій власності.

Ухвалою Збаразького районного суду Тернопільської області від 13 жовтня 2021 року справу призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження, з підготовчого судового розгляду.

Ухвалою Збаразького районного суду Тернопільської області від 06 травня 2022 року замінено неналежну сторону - третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Залужанську сільську раду Збаразького району Тернопільської області на належну сторону - третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Збаразьку міську раду Тернопільської області,

В підготовчому судовому засіданні представник позивача адвокат Ізай Р.О., заявила клопотання про призначення по даній справі комплексну будівельно-технічну та земельно-технічну експертизу, з метою визначення варіантів розподілу житлового будинку з господарськими будівлями та спорудами та земельної ділянки призначеної для обслуговування вказаного житлового будинку з господарськими будівлями та спорудами.

Суд заслухавши представника позивача, вивчивши клопотання про призначення експертизи, заслухавши думку представника відповідача, яка щодо клопотання заперечила, вважає за необхідне призначити по даній справі судову комплексну будівельно-технічну та земельно-технічну експертизу, оскільки для вирішення справи по суті необхідні спеціальні знання в даній області.

Керуючись ст.ст. 103,104, 107, п.5 ч.1 ст.252 ЦПК України, суд,-

постановив:

По справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Збаразька міська рада Тернопільської області, про виділ реальної частки житлового будинку з надвірними будівлями та спорудами, що є у спільній частковій власності, призначити судову комплексну будівельно-технічну та земельно-технічну експертизу, перед якою поставити запитання:

1) Яка дійсна ринкова вартість житлового будинку та господарських споруд, що розташовані за адресою: по АДРЕСА_1 ?

2) Чи технічно можливий поділ вказаного житлового будинку та господарських споруд?

3) Які можливі варіанти поділу даного будинку на два ізольовані рівноцінні об`єкти відповідно до часток у власності позивача та відповідача по 1/2 частині?

4) Які переобладнання необхідно здійснити для поділу будинку відповідно до варіантів розподілу?

5) Якщо поділ будинку та господарських споруд, що знаходяться за адресою: по АДРЕСА_1 технічно можливий з незначними відхиленнями від ідеальних часток, то які існують варіанти поділу, розрахунки, компенсації, перерозподіл часток та яким є розмір грошової компенсації одного із співвласника іншому щодо кожного варіанту виділу будинку та господарських споруд?

6) Які можливі варіанти встановлення порядку користування (поділу) земельною ділянкою, наданою для обслуговування житлового будинку з надвірними будівлями і спорудами за по АДРЕСА_1 у відповідності до варіантів поділу житлового будинку та господарських споруд?

Проведення експертизи доручити експертам Тернопільського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. 46001, м. Тернопіль, вул. Січових Стрільців, 4; (0352) 52-35-50.

Попередити експертів про відповідальність за ст.ст.384,385 КК України.

Для проведення експертизи надати експертам цивільну справу №598/878/21.

Зобов`язати позивача ОСОБА_1 провести оплату експертизи. У разі не оплати ухвалу суду залишити без виконання.

Зобов`язати сторони на клопотання експерта надати в розпорядження експерта будівельно-технічну та земельно-технічну документацію, необхідну для проведення експертизи.

На час проведення судової комплексної будівельно-технічної та земельно-технічної експертизи зупинити провадження по даній справі.

Ухвала може бути оскаржена до Тернопільського апеляційного суду через Збаразький районний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вказана ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Ухвала складена, проголошена і підписана 05 липня 2022 року.

Суддя Збаразького

районного суду Галина ЩЕРБАТА

СудЗбаразький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення04.07.2022
Оприлюднено07.07.2022
Номер документу105093320
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них:

Судовий реєстр по справі —598/878/21

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Щербата Г. Р.

Ухвала від 06.12.2022

Цивільне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Щербата Г. Р.

Ухвала від 04.07.2022

Цивільне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Щербата Г. Р.

Ухвала від 05.05.2022

Цивільне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Щербата Г. Р.

Ухвала від 09.12.2021

Цивільне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Щербата Г. Р.

Ухвала від 13.10.2021

Цивільне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Щербата Г. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні