Ухвала
від 05.07.2022 по справі 202/3396/22
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/3396/22

Провадження № 2-о/202/114/2022

УХВАЛА

про відкриття провадження

06 липня 2022 року суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська Мачуський О.М., ознайомившись із ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Виконавчий комітет Краматорської міської ради, Комунальне некомерційне підприємство «Краматорський будинок дитини «Антошка», про усиновлення дитини,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська в інтересах малолітньої дитини ОСОБА_3 , із заявою про усиновлення.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 293 КПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про усиновлення.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

У відповідності до вимог ст. 310 ЦПК України заява про усиновлення дитини або повнолітньої особи, яка не має матері, батька або була позбавлена їхнього піклування, подається до суду за місцем їх проживання.

Відповідно до матеріалів справи дитина ОСОБА_4 , 2018 р.н. знаходиться в КНП «Краматорський будинок дитини «Антошка», код ЄДРПОУ 05493800, місцезнаходження: Донецька область, м. Краматорськ, вул. Двірцева, 67-а, що за територіальною юрисдикцією відноситься до Краматорського міського суду Донецької області.

Разом з тим, Розпорядженням Верховного Суду № 8/0/9-22 від 15.03.2022 року «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану (Краматорський міський суд Донецької області)», відповідно до ч. 7 ст. 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», враховуючи неможливість здійснювати правосуддя під час воєнного стану змінено територіальну підсудність судових справ з Краматорського міського суду Донецької області на Індустріальний районний суд м. Дніпропетровська.

Таким чином, заява подана з дотримання правил підсудності. При цьому, заява подана з дотриманням вимог ст.ст.175-177, 293, 311 ЦПК України, підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження не встановлено.

Справа підлягає розгляду колегіальним складом суду, за участю двох присяжних.

Вважаю необхідним прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Керуючись: ст.ст. 187,293,305,306 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (адреса мешкання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , (адреса мешкання: АДРЕСА_1 ), заінтересовані особи: Виконавчий комітет Краматорської міської ради (адреса: 84313, Донецька область, м. Краматорськ, пл. Миру, 32) , Комунальне некомерційне підприємство «Краматорський будинок дитини «Антошка», (код ЄДРПОУ 05493800, місцезнаходження: 84313, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Двірцева, 67-а) про усиновлення дитини.

Призначити цивільну справу до розгляду колегіальним складом суду, за участю двох присяжних, у закритому судовому засіданні на 09 годину 30 хвилин 26 липня 2022 року в приміщенні Індустріального районного суду м. Дніпропетровська, за адресою: м. Дніпро, пр. Слобожанський, 84.

Роз`яснити, що учасники справи мають право: ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень; подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам; подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб; ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти; оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках; користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами. Заінтересованій особі, що вона в строк до дати проведення судового засідання може подати письмові пояснення з приводу обставин, викладених у заяві. Заявник та заінтересовані особи у справах окремого провадження мають права та обов`язки сторін, крім випадків, передбачених у розділі IV ЦПК України.

Копію ухвали направити заявникам та заінтересованим особам. Заінтересованим особам, разом з копією ухвали направити копію заяви з копіями доданих до неї документів.

В судове засідання викликати сторін.

Офіційна Веб-адреса Індустріального районного суду м. Дніпропетровська на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається - http://ind.dp.court.gov.ua.

Ухвала щодо недотримання правил підсудності може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 15-ти денний строк з дня складення цієї ухвали.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.М. Мачуський

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення05.07.2022
Оприлюднено07.07.2022
Номер документу105101096
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —202/3396/22

Рішення від 08.08.2022

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Рішення від 08.08.2022

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 17.07.2022

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 05.07.2022

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні