Ухвала
від 05.07.2022 по справі 420/13570/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/13570/20

У Х В А Л А

06 липня 2022 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Марина П.П., розглянувши у порядку письмового провадження питання про залучення другого відповідача

ВСТАНОВИВ

В провадженні Одеського окружного адміністративного суду перебуває справа за позовом товариства з обмеженою відповідальністю БК ДЕЛЮКС ДЕВЕЛОПМЕНТ до Шомполівської сільської ради Лиманського району Одеської області, в якому позивач просить визнати протиправним та скасувати рішення уповноваженої особи Шомполівської сільської ради Лиманського району Одеської області, оформлене протоколом від 23 листопада 2020 року, яким пропозицію Товариства з обмеженою відповідальністю "БК ДЕЛЮКС ДЕВЕЛОПМЕНТ" по спрощеній процедурі згідно з предметом закупівлі Капітальний ремонт площі біля будинку культури в селі Старі Шомполи по вулиці Центральна, 8 Лиманського району Одеської області (код ДК 021:2015-45450000-6 Інші завершальні будівельні роботи) відхилено на підставі частини 13 статті 14 Закону України Про публічні закупівлі.

Ухвалою суду від 08.12.2020 року судом відкрито провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження.

Ухвалою суду від 10.02.2021 року витребувано у відповідача по справі Шомполівської сільської ради Лиманського району Одеської області належним чином засвідчені копії матеріалів стосовно проведення спрощеної закупівлі за предметом закупівлі Капітальний ремонт площі біля будинку культури в селі Старі Шомполи по вулиці Центральній, 8 Лиманського району Одеської області, ідентифікатор тендеру UA-2020-11-09-002526-а, зокрема, але не виключно, протоколи та рішення прийняті відповідачем в межах проведення зазначеного тендеру, оголошення, документи, які отримані від відповідача зі скріншотами вхідних файлів, матеріали на підставі яких прийнято оскаржуване рішення.

Провадження у справі зупинено до надходження витребуваних доказів.

Станом на 06.07.2022 року відповідачем відзив на адміністративний позов та витребувані докази до суду не подано.

Разом з тим, судом встановлено, що рішенням Доброславської селищної ради Лиманського району Одеської області від 27.11.2020 року № 18 VІІІ «Про початок реорганізації Шомполівської сільської ради, Трояндівської сільської ради та Кремидівської сільської ради шляхом приєднання до Доброславської селищної ради», керуючись ст. 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 8 Закону України «Про добровільне об`єднання територіальних громад», відповідно до ст.104, 105, 107 Цивільного кодексу України, закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань», Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», ч.4 ст. 31 Закону України «Про національний архівний фонд та архівні установи», Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2000 року № 419, п.7 Розділу І Положення про інвентаризацію активів та зобов`язань, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.09.2014 р. № 879, ч. 4 ст. 3 Розділу ХІV Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах і організаціях, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 18.06.2015 року № 1000/5, на підставі рішення Доброславської селищної ради від 27 листопада 2020 року № 1 «Про початок повноважень депутатів Доброславської селищної ради», Доброславська селищна рада вирішила вирішила:

1. Почати процедуру реорганізації Шомполівської сільської ради (ЄДРПОУ 04379752), місцезнаходження: вул. Центральна 8, с.Шомполи, Лиманського району, Одеської області шляхом приєднання до Доброславської селищної ради (ЄДРПОУ 04378652), місцезнаходження: вул. Київська,77 смт. Доброслав, Лиманського району, Одеської області.

2. Доброславська селищна рада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Шомполівської сільської ради.

Відповідно до ч.1 ст.237 КАС України, провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне поновити розгляд справи для вирішення процесуальних питань.

Відповідно до ч. 3 ст. 48 КАС України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Частинами 5-7 ст. 48 КАС України передбачено, що під час вирішення питання про залучення співвідповідача чи заміну належного відповідача суд враховує, зокрема, чи знав або чи міг знати позивач до подання позову у справі про підставу для залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача. Після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку. Заміна відповідача допускається до ухвалення рішення судом першої інстанції.

Отже, на підставі викладеного, суд дійшов висновку, щодо необхідності залучення другого відповідача - Доброславську селищну раду Одеського району Одеської області (код ЄДРПОУ 04378652, адреса: пр.40-річчя Визволення, будинок 1, селище міського типу Доброслав, Одеський р-н, Одеська обл., 67500).

Витребувати у Доброславської селищної ради Одеського району Одеської області належним чином засвідчену копію матеріалів стосовно проведення спрощеної закупівлі за предметом закупівлі Капітальний ремонт площі біля будинку культури в селі Старі Шомполи по вулиці Центральній, 8 Лиманського району Одеської області, ідентифікатор тендеру UA-2020-11-09-002526-а, зокрема, але не виключно, протоколи та рішення прийняті відповідачем в межах проведення зазначеного тендеру, оголошення, документи, які отримані від відповідача зі скріншотами вхідних файлів, матеріали на підставі яких прийнято оскаржуване рішення.

Зобов`язати Доброславську селищну раду Одеського району Одеської області надати витребувані докази у строк для подання відзиву.

Крім того, як вбачається з матеріалів справи, у процедурі закупівлі беруть участь, окрім позивача, ФОП ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) та ФОП ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 ).

Відповідно до ч.4 ст. 49 КАС України у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Предметом цього спору є визнання протиправним та скасування рішення уповноваженої особи Шомполівської сільської ради Лиманського району Одеської області, оформлене протоколом від 23 листопада 2020 року, яким пропозицію Товариства з обмеженою відповідальністю "БК ДЕЛЮКС ДЕВЕЛОПМЕНТ" по спрощеній процедурі згідно з предметом закупівлі Капітальний ремонт площі біля будинку культури в селі Старі Шомполи по вулиці Центральна, 8 Лиманського району Одеської області (код ДК 021:2015-45450000-6 Інші завершальні будівельні роботи) відхилено на підставі частини 13 статті 14 Закону України Про публічні закупівлі.

Таким чином, суд дійшов висновку, що рішення у справі може вплинути на права, свободи, інтереси ти обов`язки ФОП ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) та ФОП ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 ), у зв`язку з чим в даному випадку має місце необхідність залучення зазначених осіб, у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Керуючись ст.ст. 48, 52, 237, 248, 256, 295 КАС України, суд

У Х В А Л И В:

Поновити провадження у справі.

Залучити до участі у справі другого відповідача Доброславську селищну раду Одеського району Одеської області (код ЄДРПОУ 04378652, адреса: пр.40-річчя Визволення, будинок 1, селище міського типу Доброслав, Одеський р-н, Одеська обл., 67500).

Запропонувати відповідачу - Доброславській селищній раді Одеського району Одеської області (код ЄДРПОУ 04378652, адреса: пр.40-річчя Визволення, будинок 1, селище міського типу Доброслав, Одеський р-н, Одеська обл., 67500) у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали подати відзиви на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Розгляд справи розпочати спочатку.

Витребувати у Доброславської селищної ради Одеського району Одеської області належним чином засвідчену копію матеріалів стосовно проведення спрощеної закупівлі за предметом закупівлі Капітальний ремонт площі біля будинку культури в АДРЕСА_1 , ідентифікатор тендеру UA-2020-11-09-002526-а, зокрема, але не виключно, протоколи та рішення прийняті відповідачем в межах проведення зазначеного тендеру, оголошення, документи, які отримані від відповідача зі скріншотами вхідних файлів, матеріали на підставі яких прийнято оскаржуване рішення.

Зобов`язати відповідача надати до суду витребувані докази у строк для подання відзиву.

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ФОП ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_2 ) та ФОП ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 , адреса: АДРЕСА_3 ).

Направити третім особам адміністративний позов з додатками.

Запропонувати третім особам подати пояснення щодо позову протягом п`яти днів з дня його отримання, а щодо відзиву протягом десяти днів з дня його отримання.

Ухвала набирає законної сили в порядку ст. 256 КАС України.

Суддя П.П.Марин

Дата ухвалення рішення05.07.2022
Оприлюднено11.07.2022
Номер документу105134128
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо організації господарської діяльності

Судовий реєстр по справі —420/13570/20

Рішення від 29.09.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Рішення від 14.09.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 14.09.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 05.07.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 10.02.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

Ухвала від 08.12.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Марин П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні