Ухвала
від 07.07.2022 по справі 754/3712/22
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2-о/754/200/22

Справа № 754/3712/22

У Х В А Л А

Іменем України

08 липня 2022 року Суддя Деснянського районного суду міста Києва Сенюта В.О., розглянувши заяву представника заявника ОСОБА_1 - адвоката Лещенка Сергія Олександровича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Приватний нотаріус Бориспільського районного нотаріального округу Київської області Овчаренко Ірина Жанівна, Житлово - експлуатаційна ділянка № 313 Комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва» про встановлення факту, що має юридичне значення,-

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 звернулася до Деснянського районного суду м. Києва із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення.

Ухвалою Деснянського районного суду м. Києва від 25.05.2022 року відкрито провадження по справі за правилами окремого провадження.

На адресу суду надійшла заява від представника заявника ОСОБА_1 - адвоката Лещенка С. О. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Суд, розглянувши вказану заяву, дійшов висновку про наступне.

За приписами частини 7 статті 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Згідно ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно ч. 2 ст. 212 ЦПК України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Всупереч ч. 2 ст. 212 ЦПК України заявником не надано доказів направлення іншим учасникам справи копії заяви про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

З огляду на наведене, суд дійшов висновку про відмову у задоволенні заяви.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 5, 12, 212, 259, 260 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

В задоволені заяви представника заявника ОСОБА_1 - адвоката Лещенка Сергія Олександровича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Приватний нотаріус Бориспільського районного нотаріального округу Київської області Овчаренко Ірина Жанівна, Житлово - експлуатаційна ділянка № 313 Комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва» про встановлення факту, що має юридичне значення - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя: В.О.Сенюта

СудДеснянський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення07.07.2022
Оприлюднено15.08.2022
Номер документу105146678
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них:

Судовий реєстр по справі —754/3712/22

Рішення від 14.09.2022

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Сенюта В. О.

Ухвала від 29.07.2022

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Сенюта В. О.

Ухвала від 07.07.2022

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Сенюта В. О.

Ухвала від 24.05.2022

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Сенюта В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні