Ухвала
від 11.07.2022 по справі 484/1759/22
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 484/1759/22

Провадження № 2/484/792/22

УХВАЛА

про витребування доказів

12 липня 2022 року м. Первомайськ

Суддя Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області Маржина Т.В., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Універсальна Біржа "Південь", про визнання права власності на житловий будинок та земельну ділянку, ціна позову 123 706 грн. 51 коп., -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з наданим позовом до ОСОБА_2 , в якому просить визнати за ним право власності на житловий будинок з будівлями та надвірними спорудами та земельну ділянку для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) площею 0,0461 га, розташованих по АДРЕСА_1 .

Представником позивача - адвокатом Сікорським М.М. заявлено клопотання про витребування з КП "Первомайське міжміське бюро технічної інвентаризації" доказів, а саме інвентарної справи по об`єкту нерухомого майна по АДРЕСА_1 . Клопотання мотивоване тим, що інформація, яка міститься в інвентарній справі, має доказове значення для вирішення наданої справи і може бути надана лише на підставі ухвали суду.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Суд вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню, оскільки інформацію, яку просить витребувати представник позивача, має значення для вирішення справи, тобто є доказом в розумінні ст. 76 ЦПК України, та не може бути отримана особою самостійно.

Керуючись ст. 84 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Зобов`язати Комунальне підприємство "Первомайське міжміське бюро технічної інвентаризації" (адреса: Михайла Грушевського, 1, м. Первомайськ Миколаївської області, код ЄДРПОУ 03349559) невідкладно з моменту отримання наданої ухвали надати Первомайському міськрайонному суду Миколаївської області (суддя Маржина Т.В.) належним чином завірену копію інвентарної справи по об`єкту нерухомого майна по АДРЕСА_1 .

Роз`яснити, що відповідно до ч. 7-9 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відповідно до ч.1 ст. 146 ЦПК України у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 148 ЦПК України за невиконання ухвали з відповідальної особи може бути стягнуто штраф в дохід державного бюджету у сумі від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ:

Дата ухвалення рішення11.07.2022
Оприлюднено13.07.2022
Номер документу105190604
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —484/1759/22

Рішення від 27.09.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 12.09.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 21.07.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 11.07.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 11.07.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 27.06.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні