Ухвала
від 18.07.2022 по справі 242/6474/21
СЕЛИДІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 242/6474/21

Провадження № 2/242/311/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 липня 2022 року м. Селидове

Суддя Селидівського міського суду Донецької області Хацько Н. О., розглянувши цивільну справу за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Наша Сила м. Селидове» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості зі сплати внесків на утримання, експлуатацію та ремонт спільного майна, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості зі сплати внесків на утримання, експлуатацію та ремонт спільного майна.

Ухвалою Селидівського міського суду Донецької області від 09 лютого 2022 року вищевказану позовну заяву прийнято до провадження та постановлено розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження за наявними матеріалами справи без повідомлення (виклику) сторін.

Копію ухвали від 09.02.2022 року з копією позовної заяви та додатками до неї направлено рекомендованим листом з повідомленням на адресу місця проживання відповідача ОСОБА_1 , однак ухвала суду з копією позовної заяви та додатками до неї відповідачу не вручені, а тому вказана обставина перешкоджає розгляду справи у спрощеному позовному провадженні без повідомлення сторін.

У відповідності до ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до статті 55 Конституції України права і свободи людини і громадянина захищаються судом, при цьому, статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод встановлено, що таке конституційне право повинно бути забезпечено судовими процедурами, які повинні бути справедливими. Зокрема, в рішенні ЄСПЛ від 15 травня 2008 року у справі «Надточій проти України» визначено, що принцип рівності сторін один із складників ширшої концепції справедливого судового розгляду передбачає, що кожна сторона повинна мати розумну можливість представляти свою сторону в умовах, які не ставлять її в суттєво менш сприятливе становище в порівнянні з опонентом.

Враховуючи обставини, встановлені при вивченні матеріалів справи після відкриття провадження у справі, до початку розгляду справи, суд вважає за необхідне розглядати справу в порядку спрощеного позовного провадження з викликом (повідомленням) сторін.

Таким чином, суд вважає за необхідне, здійснити перехід з розгляду справи в порядку спрощеного провадження без виклику (повідомлення) сторін до розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження з викликом (повідомлення) сторін.

Крім того суд звертає увагу, що Указом Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 року «Про введення воєнного стану», який було затверджено Законом України від 24.02.2022 року № 2102-ІХ, у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, в Україні введено воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24.02.2022 року. Строк військового стану продовжувався та триває по теперішній час.

Наказом Голови Верховного Суду від 04.03.2022 року встановлено особливий режим роботи судів й запроваджено відповідні організаційні заходи, згідно з яким, зокрема, якщо суд не припинив здійснювати судочинство, учасники судових процесів мають можливість подати заяву про відкладення розгляду справ у зв`язку з воєнними діями та/або про розгляд справ у режимі відеоконференції за допомогою будь-яких технічних засобів, зокрема власних.

В своючергу відповіднодо ч.ч.1,3ст.212ЦПК Україниучасники справимають правобрати участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуза умовинаявності усуді відповідноїтехнічної можливості,про якусуд зазначаєв ухваліпро відкриттяпровадження усправі,крім випадків,коли явкацього учасникасправи всудове засіданнявизнана судомобов`язковою. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Таким чином, з урахуванням воєнного стану в України, відповідно до Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, з метою забезпечення оперативного розгляду справи та дотримання безпеки учасників судового провадження, учасники справи не позбавлені можливості приймати участь у судовому засіданні дистанційно в режимі відеоконференції із застосуванням власних технічних засобів, у тому числі за допомогою Сервісу EASYCON.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 279 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Здійснити перехід у справі за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Наша Сила м. Селидове» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості зі сплати внесків на утримання, експлуатацію та ремонт спільного майна, до розгляду справи в порядку спрощеного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Судове засідання призначити на 12 серпня 2022 року о 09 год. 20 хв., в приміщенні Селидівського міського суду Донецької області за адресою: м. Селидове, вул. Пушкіна, 4, зал № 5.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://inbox@sdm.dn.court.gov.ua.

Суддя Н.О. Хацько

СудСелидівський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення18.07.2022
Оприлюднено21.07.2022
Номер документу105304255
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —242/6474/21

Ухвала від 01.09.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Рішення від 30.05.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Рішення від 30.05.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 17.02.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 09.11.2022

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 18.07.2022

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 09.02.2022

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні