Ухвала
від 18.07.2022 по справі 646/10001/15-ц
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Ленінський районний суд м.Полтави

Справа № 646/10001/15-ц

Провадження № 2/553/1242/2022

У Х В А Л А

Іменем України

про відкриття провадження у справі

18.07.2022м. Полтава

Суддя Ленінського районного суду м. Полтави Тимчук Р.І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,третя особа:Харківська міськарада провизнання прававласності,звільнення самовільнозайняої земельноїділянки тазустрічнйи позов ОСОБА_3 до ОСОБА_1 ,Харківської міськоїради,ТОВ «Інженерно-правовийцентр «Гранд»,треті особи:Виконавчий комітетХарківської міськоїради, ОСОБА_4 ,Департамент реєстраціїХарківської міськоїради,відділ ум.Харкові ГУДержгеокадастру уХарківській областіпро визнаннядій протиправними,скасування рішенняміської ради,визнання правовстановлюючогодокумента недійсним,-

В С Т А Н О В И В:

Відповідно до розпорядження Верховного Суду від 10.03.2022 року № 4/0/9-22 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану» підсудність Червонозаводського районного суду м.Харкова змінена на Ленінський районний суд м. Полтави.

В провадження Ленінського районного суду надійшла вищевказана справа.

Позовна заява подана з додержанням предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції, підсудна Ленінському районному суду м. Полтави, відповідає вимогам ст.ст. 175-177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ст.274ЦПКУкраїни справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження, тому суд розпочинає підготовче провадження та призначає підготовче засідання у справі.

Керуючись ст.ст. 175-177, 187, 274 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за цивільним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа: Харківська міська рада про визнання права власності, звільнення самовільно зайняої земельної ділянки та зустрічнйи позов ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , Харківської міської ради, ТОВ «Інженерно-правовий центр «Гранд», треті особи: Виконавчий комітет Харківської міської ради, ОСОБА_4 , Департамент реєстрації Харківської міської ради, відділ у м. Харкові ГУ Держгеокадастру у Харківській області про визнання дій протиправними, скасування рішення міської ради, визнання правовстановлюючого документа недійсним.

Підготовче судове засідання у справі призначити на 14 год. 00 хв. 03 жовтня 2022 року в приміщенні Ленінського районного суду м. Полтави, про що повідомити сторони.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Роз`яснити відповідачу у відповідності до вимог ст. ст.191,193 ЦПК Українийого право у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали подати:

-відзив на позовну заяву до якого додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються її заперечення, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи;

- зустрічний позов.

Роз`яснити позивачу його право в п`ятиденний строк з дня отримання відзиву подати відповідь на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу його право в п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив подати на неї свої заперечення, а також документи, що підтверджують надіслання заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу,що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до ст. 199 ЦПК України, у строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі до початку підготовчого судового засідання позивач має право подати відповідь на відзив, а відповідач заперечення, а інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/fair/sud1616/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Відповідачу та третій особі з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядку, в іншій їїчастині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ленінського районного суду м. Полтави Р. І. Тимчук

СудЛенінський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення18.07.2022
Оприлюднено21.07.2022
Номер документу105321188
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність

Судовий реєстр по справі —646/10001/15-ц

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Клімова С. В.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Клімова С. В.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Клімова С. В.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Клімова С. В.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Клімова С. В.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Клімова С. В.

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Тимчук Р. І.

Ухвала від 18.07.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Тимчук Р. І.

Ухвала від 25.11.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 28.10.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні