Ухвала
від 05.07.2010 по справі 2-5610/10/08
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 2-5 610/10/08

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 липня 2010 року Київськи й районний суд м. Харкова в ск ладі:

головуючог о - судді Муратової С.О.,

при секрет арі - Гресс Ю.К.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Харкові заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову по ц ивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про под іл майна, що є об' єктом права спільної сумісної власності подружжя, -

встановив :

Позивач ОСОБА_1 зверну вся до суду з позовом до ОСО БА_2 про поділ майна, що є об' єктом права спільної сумісно ї власності подружжя.

Одночасно з позовною заяво ю позивач подав заяву про вжи ття заходів забезпечення поз ову шляхом накладення заборо ни відчуження будь-яким спос обом житлового будинку з над вірними будівлями по АДРЕС А_9 зареєстрованого на ім' я ОСОБА_2; заборони відчуж ення будь-яким способом квар тири АДРЕСА_1, зареєстрова ної на ім' я ОСОБА_2; забор они відчуження будь-яким спо собом квартири АДРЕСА_2, з ареєстрованої на ім' я ОСО БА_2; накладення арешту на ма йно, що знаходиться в житлово му будинку з надвірними буді влями по АДРЕСА_10; накладе ння арешту на майно, що знаход иться в квартирі АДРЕСА_1; накладення арешту на майно, щ о знаходиться в квартирі АД РЕСА_3; заборони ОСОБА_2 т а іншим особам чинити перешк оди державному виконавцю при входженні в житловий будино к з надвірними будівлями по АДРЕСА_10; в квартиру АДРЕС А_1; в квартиру АДРЕСА_3, дл я проведення опису та арешту майна, що знаходиться в цих пр иміщеннях. В обґрунтування к лопотання посилався на те, що невжиття зазначених заходів забезпечення позову може ут руднити чи зробити неможливи м виконання рішення суду.

Суд, вивчивши матеріали спр ави, вважає заявою такою, що пі длягає задоволенню, виходячи з наступного.

Ухвалою Київського районного суду м. Харкова від 05.07.2010 відкрито провадження по с праві.

Відповідно до ст. 151 ЦПК Укра їни, суд за заявою осіб, які бе руть участь у справі, може вжи ти заходи забезпечення позов у. Забезпечення позову допус кається на будь-якій стадії с прави, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим викон ання рішення суду.

Згідно п. 1, п. 2 ч.1 ст. 152 ЦПК Украї ни, позов забезпечується нак ладенням арешту на майно або грошові кошти, що належать ві дповідачеві і знаходяться у нього або в інших осіб, заборо ною вчиняти певні дії.

Відповідно з листом КП „Хар ківське міське бюро технічно ї інвентаризації” від 14.06.2010 № 3229, за ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстровано право власно сті на :

- житловий будинок з надвірн ими будівлями по АДРЕСА_10 на підставі договору дарува ння, посвідченого 30.09.2004 приватн им нотаріусом ХМНО Самощен ко С.А., р. № 5976;

- квартиру АДРЕСА_4, на пі дставі договору купівлі-прод ажу, посвідченого 27.08.1998 приватн им нотаріусом ХМНО Жовнір Л .П., р. № 3649;

- квартиру АДРЕСА_5, на пі дставі договору міни, посвід ченому 22.01.1999 приватним нотаріу сом ХМНО Самощенко О.А., р. № 166.

Вивчивши подану позовну з аяву з додатками до неї, з урах уванням фактичних обставин с прави, змісту заявлених позо вних вимог, суд вважає, що клоп отання про вжиття заходів за безпечення позову підлягає з адоволенню, а саме, суд вважає необхідним застосувати п. 1, п . 2 ч. 1 ст. 152 ЦПК України, та вжити заходи забезпечення позову шляхом накладення заборони в ідчуження будь-яким способом вказаного вище нерухомого м айна, накладенням арешту на м айно - до вирішення справи по с уті.

До такого висновку суд прих одить, виходячи з розумності , обґрунтованості й адекватн ості вимог заявника щодо заб езпечення позову, з урахуван ням забезпечення збалансова ності інтересів сторін, наяв ності зв' язку між конкретни м видом, що застосовується дл я забезпечення позову, і пред метом позовної вимоги, оскіл ьки такий вид забезпечення п озову спроможний забезпечит и фактичне виконання рішення суду в разі задоволення позо ву. Таке застосування заході в забезпечення позову не суп еречить вимогам закону, ті їх невжиття може утруднити чи з робити неможливим виконання рішення суду.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 151-153 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 (мешкає з а адресою: АДРЕСА_6) про заб езпечення позову - задоволь нити.

До вирішення справи по суті накласти заборону на відчуж ення будь-яким способом неру хомого майна, що зареєстрова но на праві власності за ОС ОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 (мешка є за адресою: АДРЕСА_10, а са ме:

- на житловий будинок з надв ірними будівлями по АДРЕСА _10 що належить ОСОБА_2 на п ідставі договору дарування, посвідченого 30.09.2004 приватним н отаріусом ХМНО Самощенко С .А., р. № 5976;

- на квартиру АДРЕСА_4, що належить ОСОБА_2 на підст аві договору купівлі-продажу , посвідченого 27.08.1998 приватним н отаріусом ХМНО Жовнір Л.П. , р. № 3649;

- на квартиру АДРЕСА_5, що належить ОСОБА_2 на підст аві договору міни, посвідчен ому 22.01.1999 приватним нотаріусом ХМНО Самощенко О.А., р. № 166.

До вирішення справи по суті накласти арешт на майно, що зн аходиться в житловому будинк у з надвірними будівлями по АДРЕСА_10;на майно, що знаход иться в квартирі АДРЕСА_7; на майно, що знаходиться в ква ртирі АДРЕСА_8.

Копію ухвали направити до В осьмої Харківської державно ї нотаріальної контори, Перш ої Харківської державної нот аріальної контори, Державної виконавчої служби у Київськ ому районі м. Харкова, Державн ої виконавчої служби у Черво нозаводському районі м. Харк ова, Комунального підприємст ва «Харківське міське бюро т ехнічної інвентаризації» - для виконання, сторонам - до відома.

Ухвала набирає чинності не гайно та повинна бути пред' явлена до виконання протягом 3-х років з дня її проголошенн я.

Оскарження ухвали про забе зпечення позову не зупиняє ї ї виконання, а також не перешк оджає подальшому розгляду сп рави.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до ап еляційного суду Харківської області через Київський рай онний суд м. Харкова шляхом по дачі в 5-денний строк з дня про голошення ухвали заяви про а пеляційне оскарження і подан ням після цього строку протя гом 10 днів апеляційної скарги , або в порядку ч. 4 ст. 295 ЦПК Укра їни.

Суддя -

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення05.07.2010
Оприлюднено03.08.2010
Номер документу10547179
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-5610/10/08

Ухвала від 20.09.2010

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова Світлана Олександрівна

Ухвала від 17.08.2010

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова Світлана Олександрівна

Ухвала від 05.07.2010

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова Світлана Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні