Ухвала
від 01.08.2022 по справі 305/1113/22
РАХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 305/1113/22

Номер провадження 2-о/305/31/22

УХВАЛА

01.08.2022 року м. Рахів

Рахівський районний суд Закарпатської області у складі: Головуючого судді Попової О.М., присяжних Богуняка М.М., Ковбаснюка Р.М., при секретарі судового засіданні Орос С.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні у порядку окремого провадження в залі суду в місті Рахів цивільну справу за заявою ОСОБА_1 та його представника адвоката Онофрея Василя Костянтиновича, заінтересована особа орган опіки та піклування Богданської сільської ради Рахівського району Закарпатської області в особі Богданської сільської ради Рахівського району Закарпатської області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ

В провадженні Рахівського районного суду Закарпатської області знаходиться цивільна справа за заявою ОСОБА_1 та його представника адвоката Онофрея Василя Костянтиновича, заінтересована особа орган опіки та піклування Богданської сільської ради Рахівського району Закарпатської області в особі Богданської сільської ради Рахівського району Закарпатської області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Ухвалою Рахівського районного суду Закарпатської області від 15.07.2022 року у справі призначено судово-психіатричну експертизу. Проведення судово-психіатричної експертизи доручено лікарям-експертам Обласного Комунального Некомерційного Підприємства Чернівецької обласної психіатричної лікарні, розташованої за адресою: 58005, Чернівецька область, м. Чернівці, вул. М. Мусоргського, буд. 2.

Провадження у справі зупинено на час проведення експертизи.

22.07.2022 року на адресу суду з від адвоката Онофрея В.К. надійшло уточнене клопотання, в якому останній просить, доручити проведення судово-психіатричної експертизи лікарям-експертам Чернівецької філії судово-психіатричних експертиз Державної Установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства Охорони Здоров`я України» (код ЄДРПОУ 44543990, місце знаходження: м. Чернівці, вул. М. Мусоргського, 2, Чернівецької області), до клопотання додає електронний лист ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства Охорони Здоров`я України» № 141 від 19.07.2022 року, в якому вказано, що з 01.02.2022 року ОКНП «Чернівецька обласна психіатрична лікарня» продовжує свою діяльність в структурі Чернівецької філії судово-психіатричних експертиз Державної Установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства Охорони Здоров`я України».

Ухвалою Рахівського районного суду Закарпатської області від 25.07.2022 року відновлено провадження. Також ухвалою Рахівського районного суду Закарпатської області від 25.07.2022 року у справі призначено судово-психіатричну експертизу. Проведення судово-психіатричної експертизи доручено лікарям-експертам Чернівецької філії судово-психіатричних експертиз Державної Установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства Охорони Здоров`я України» (код ЄДРПОУ 44543990, місце знаходження: м. Чернівці, вул. М. Мусоргського, 2, Чернівецької області).

01.08.2022 року на до канцелярії Рахівського районного суду надійшов висновок судово-психіатричного експерта № 401 від 27.07.2022 року.

Відповідно до частини першої статі 254 Цивільного процесуального кодексу України, провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

В судове засідання сторони не з`явились.

Суд, вважає за можливе вирішити питання про відновлення провадження у справі у відсутності учасників справи, оскільки їх неявка не перешкоджає вирішенню питання про відновлення провадження у справі.

Відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК Україниу разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цьогоКодексурозгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Враховуючи вище викладене, положення ст. 254 ЦПК України, суд вважає за необхідне відновити провадження у справі та призначити справу до розгляду.

Керуючись ст. 254 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ

Відновити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 та його представника адвоката Онофрея Василя Костянтиновича, заінтересована особа орган опіки та піклування Богданської сільської ради Рахівського району Закарпатської області в особі Богданської сільської ради Рахівського району Закарпатської області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Призначити справу до судового розгляду на 08 серпня 2022 року о 11 год. 00 хв. у залі судового засідання в приміщенні Рахівського районного суду Закарпатської області.

У судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали про відновлення провадження у справі надіслати учасниками справи, заінтересованій особі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Попова

Присяжні: М.М. Богуняк

Р.М. Ковбаснюк

Дата ухвалення рішення01.08.2022
Оприлюднено03.08.2022
Номер документу105510069
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —305/1113/22

Рішення від 16.08.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Попова О. М.

Ухвала від 01.08.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Попова О. М.

Ухвала від 25.07.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Попова О. М.

Ухвала від 25.07.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Попова О. М.

Ухвала від 14.07.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Попова О. М.

Ухвала від 06.07.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Попова О. М.

Ухвала від 28.06.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Попова О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні