Ухвала
від 01.08.2022 по справі 174/358/22
ВІЛЬНОГІРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 174/358/22

п/с 2-о/174/13/2022

У Х В А Л А

02 серпня 2022 року м. Вільногірськ

Суддя Вільногірського міського суду Дніпропетровської області Ілюшик І.А., розглянувши заяву ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, заінтересовані особи ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , виконавчий комітет Вільногірської міської ради Дніпропетровської області як орган опіки та піклування,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 , звернувся до Вільногірського міського суду Дніпропетровської області з заявою про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, заінтересовані особи ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , виконавчий комітет Вільногірської міської ради Дніпропетровської області як орган опіки та піклування.

Відповідно до ч. 1 ст. 295 ЦПК України справа підсудна Вільногірського міського суду Дніпропетровської області за місцем проживання особи щодо якої звертається заявник про визнання її недієздатною.

Заява подана з дотриманням вимог статті 297 ЦПК України.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 293 ЦПК України в порядку окремого провадження суд розглядає справи про визнання фізичної особи недієздатною.

Частиною 3 ст. 294 ЦПК України встановлено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно ч. 3 ст. 296 ЦПК України заяву про визнання фізичної особи недієздатною може бути подано членами її сім`ї, близькими родичами, незалежно від їх спільного проживання.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження, відсутні.

Викладене свідчить, що заяву про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки, можливо прийняти до розгляду та відкрити провадження, призначивши судове засідання в порядку окремого провадження.

З метою з`ясування обставин справи суд доходить висновку про необхідність задоволення клопотання заявника про витребування історії хвороби та амбулаторної картки ОСОБА_2 , які самостійно у заявника не було можливості отримати.

Керуючись ст.ст. 187, 260, 295, 296, 297 ЦПК України,-

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду та відкритипровадженняпоцивільнійсправіза заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, заінтересовані особи ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , виконавчий комітет Вільногірської міської ради Дніпропетровської області як орган опіки та піклування.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити судове засідання на 11 годину 30 хвилин 02.09.2021 року в приміщенні Вільногірського міського суду Дніпропетровської області, за адресою: м. Вільногірськ, вулиця ім. Ю.М.Устенка, 14-А, зал судових засідань № 2.

Розгляд справи згідно ст. 293ЦПК України проводити судом у складі одного судді і двох присяжних.

Відповідно до п. 1 ст.299ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа.

Витребувати з Комунального закладу «Вільногірська центральна міська лікарня» Вільгногірської міської ради Дніпропетровської області (51700, Дніпропетровська обл., м. Вільногірськ, вул. ім. Ю.М. Устенка, 72 Код ЄДРПОУ 01987907) історію хвороби та амбулаторну картку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В судове засідання викликати учасників процесу та направити їм копію ухвали про відкриття провадження.

Заінтересовані особи можуть подати письмові заперечення проти заяви у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали, направивши їх копію іншим особам, які беруть участь у справі та суду.

Учасники справи можуть отримати інформаціюпро стан розгляду справи на офіційному вебпорталі судової влади України за адресою http://vg.gov.ua

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: І.А. Ілюшик

Дата ухвалення рішення01.08.2022
Оприлюднено04.08.2022
Номер документу105540348
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, заінтересовані особи ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , виконавчий комітет Вільногірської міської ради Дніпропетровської області як орган опіки та піклування

Судовий реєстр по справі —174/358/22

Рішення від 10.02.2023

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Ілюшик І. А.

Ухвала від 08.02.2023

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Ілюшик І. А.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Ілюшик І. А.

Ухвала від 20.09.2022

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Ілюшик І. А.

Ухвала від 01.09.2022

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Ілюшик І. А.

Ухвала від 01.08.2022

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Ілюшик І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні