Ухвала
від 10.08.2022 по справі 211/2722/22
ДОВГИНЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 211/2722/22

Провадження № 1-кс/211/655/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 серпня 2022 року слідчий суддя Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання старшого слідчого СВ ВП № 1 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , поданого в межах кримінального провадження № 12022041720000013, про надання тимчасового доступу до документів, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий ОСОБА_3 в межах кримінального провадження звернувся до суду з клопотанням та надав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, на клопотанні наполягає.

Особа, у володінні якої знаходяться вказані в клопотанні документи, у судове засідання відповідно ч. 2 ст. 163 КПК України не викликалася.

Дослідивши надані суду матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню виходячи з наступного.

З клопотання слідує, що в провадженні СВ ВП №1 знаходяться матеріали кримінального провадження, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановленими особами з числа мешканців житлового масиву « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в с. Надеждівка Криворізького району, з корисливих мотивів, в порушення вимог ст. 9-1 Закону України «Про альтернативні джерела енергії», вчинюються шахрайські дії, щодо незаконного отримання коштів у вигляді оплати електричної енергії за «зеленим тарифом».

Так на земельних ділянках які не містять розмежувань та є суцільною територією,в порушення вимог діючого законодавства України, збудовано сонячні електро-генеруючі системи, орієнтовною потужністю від 30 до 50 кВт, котрі під`єднані до «Зеленого тарифу».

Наразі у слідства виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Приймаючи доуваги викладеневище,а такожнеможливість отримативказані вклопотанні документив іншийспосіб та,враховуючи,що уматеріалах кримінальногопровадження вбачаєтьсянаявність достатніхпідстав вважати,що інформація,яка перебуваєу володінніТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і в подальшому може бути використана для доказування обставин кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає можливим задовольнити клопотання старшого слідчого.

На підставі вищенаведеного, керуючись вимогами ст.ст. 107, 131, 159-160, 163-165 КПК України,

УХВАЛИВ:

клопотання старшого слідчого СВ ВП № 1 КРУП ГУНП в Дніпропетровськійобласті ОСОБА_3 задовольнити.

Зобов`язати відповідальну особу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »(ЄДРПОУ НОМЕР_1 юридична адреса: АДРЕСА_1 ), надати старшому слідчому СВ ВП №1 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , чи/або за дорученням слідчого: оперуповноваженому СКП відділення поліції №1 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , або оперуповноваженому СКП відділення поліції №1 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_5 , чи/або прокурорам з групи прокурорів у вказаному кримінальному провадженні,тимчасовий доступдо документів, а саме:

договорів (з додатками, змінами та доповненнями) про купівлю-продаж електричної енергії за «зеленим» тарифом приватними домогосподарствами, які розміщені за наступними адресами:

- АДРЕСА_2 , власником якої є гр. ОСОБА_6 ;

- АДРЕСА_2 ; власником якої є гр. ОСОБА_6 ;

- АДРЕСА_2 , власником якої є гр. ОСОБА_7 ;

- АДРЕСА_3 , власником якої є гр. ОСОБА_7 ;

- АДРЕСА_3 , власником якої є гр. ОСОБА_7 ;

- АДРЕСА_3 , власником якої є гр. ОСОБА_7 ;

- АДРЕСА_2 , власником якої є ОСОБА_8 ;

- АДРЕСА_2 , власником якої є гр. ОСОБА_8 ;

- АДРЕСА_4 , власником якої є гр. ОСОБА_9 ;

- АДРЕСА_5 , власником якої є гр. ОСОБА_10 ;

- АДРЕСА_5 , власником якої є гр. ОСОБА_10 ;

документів з усіма додатками, які слугували підставою для укладання договорів з абонентами за вищевказаними адресами, а саме:

- заява про укладення відповідного договору із зазначенням місцезнаходження об`єкта та реквізитів заявника та наявності паспорта точки розподілу/передачі;

- копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера або реєстраційного номера картки платника податків або копію паспорта;

- копія документа, яким визначено право власності чи користування на об`єкт (приміщення), або копію документа, що підтверджує право власності чи користування на земельну ділянку або її частину (у разі відсутності на відповідній земельній ділянці об`єкта), право на розміщення електроустановок на території здійснення господарської діяльності з розподілу/передачі електричної енергії (у разі відсутності об`єкта споживача);

- копія декларації (повідомлення) про початок виконання будівельних робіт або дозволу на виконання будівельних робіт (для укладення договору споживача про надання послуг з розподілу (передачі) та постачання електричної енергії на будівельні майданчики, у разі якщо наявність такого дозволу є обов`язковою або зазначені документи вимагаються законодавством у сфері містобудування) та/або у визначених законодавством випадках, копію декларації про готовність об`єкта до експлуатації або сертифіката (для новозбудованих та реконструйованих електроустановок);

- довідка про обсяги очікуваного споживання електроенергії окремо за кожною площадкою вимірювання споживача (крім побутових споживачів).

документів із відомостями про облік виробленої електричної енергії з моменту укладання вказаних договорів до строку дії ухвали, в тому числі звіти про покази засобів обліку та Акти приймання-передавання товару (електроенергії);

платіжних документів із зазначенням розрахункових рахунків та відомостями якими підтверджено оплату за вироблену енергію з моменту укладання вказаних договорів до строку дії ухвали; які можуть зберігатись як на паперових носіях так і у електронному вигляді на електронних засобах збереження інформації,

з можливістю вилучення належним чином завірених копій вказаних документів, які можуть зберігатись як на паперових носіях так і у електронному вигляді на електронних засобах збереження інформації.

Роз`яснити,що відповіднодо вимогст.165КПК України,особа,яказазначенав ухваліслідчогосудді,судупротимчасовий доступдоречейі документівякволоділецьречей абодокументів,зобов`язананадатитимчасовий доступдозазначенихв ухваліречейідокументів особі,зазначенійувідповідній ухваліслідчогосудді,суду. Зазначенавухваліслідчого судді,судуособазобов`язана пред`явитиособі,яказазначенав ухваліякволоділецьречей ідокументів,оригіналухвалипро тимчасовийдоступдоречей ідокументівтавручити їїкопію. Особа,якапред`являєухвалу протимчасовийдоступдо речейіоригіналівабо копійдокументів,зобов`язаназалишитиволодільцю речейіоригіналівабо копійдокументівописречей іоригіналівабокопій документів,якібуливилучені навиконанняухвалислідчого судді,суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених оригіналів документів. Копії документів, які вилучаються або оригінали яких вилучаються, виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Повідомити,щозгіднозі ст.166КПКУкраїни,уразіневиконання ухвалипротимчасовийдоступ доречейідокументів слідчийсуддя,судзаклопотанням стороникримінальногопровадження,якійнаданоправо надоступдоречей ідокументівнапідставі ухвали,маєправопостановити ухвалупродозвілна проведенняобшукузгідноз положеннямицьогоКодексуз метоювідшуканнятавилучення зазначенихречейідокументів.

Строк дії даної ухвали один місяць з дня її ухвалення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудДовгинцівський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення10.08.2022
Оприлюднено15.05.2024
Номер документу105662814
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —211/2722/22

Ухвала від 31.01.2023

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Середня Н. Г.

Ухвала від 20.01.2023

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Середня Н. Г.

Ухвала від 06.01.2023

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Юзефович І. О.

Ухвала від 04.01.2023

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Юзефович І. О.

Ухвала від 02.01.2023

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Юзефович І. О.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Сарат Н. О.

Ухвала від 06.10.2022

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

Ухвала від 08.09.2022

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

Ухвала від 10.08.2022

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні