Ухвала
від 09.08.2022 по справі 160/23053/21
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

Справа № 160/23053/21

Провадження № 2-а/209/35/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 серпня 2022 року м. Кам`янське

Суддя Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області Замкова Я.В., розглянувши справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Державної служби України з безпеки на транспорті про визнання протиправною та скасування постанови,-

ВСТАНОВИВ:

09 серпня 2022 року до Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області з Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 до Державної служби України з безпеки на транспорті про визнання протиправною та скасування постанови.

Розглядаючи питання про відкриття провадження у справі, вважаю, що вищевказаний позов слід направити за підсудністю до іншого суду за таких підстав.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 20 КАС України за предметною підсудністю вищевказаний позов належить до юрисдикції місцевих загальних судів як адміністративних судів.

Частиною 1 ст. 25 КАС України встановлена територіальна юрисдикція (підсудність) для справ вказаної категорії, якою визначено, що адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної особи, вирішуються адміністративним судом за вибором позивача: судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або судом за місцем знаходження відповідача.

Відповідно до копії паспорту позивача доданої до адміністративного позову та копії постанови серії ВМ № 00000895 від 05.11.2021 року, позивач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 (а.с. 4, 11), що відноситься до Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області.

Отже, вищевказаний позов є не підсудним Дніпровському районному суду м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області, як адміністративному, та підлягає розгляду за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання позивача.

Частиною 5 ст. 171 КАС України, яка регулює питання відкриття провадження у справі, передбачено, що в разі встановлення судом того, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому ст. 29 КАС України.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 29 КАС України визначено, що суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 30 КАС України спори між адміністративними судами щодо підсудності не допускаються.

Виходячи з наведеного, беручи до уваги, що інститут територіальної юрисдикції розмежовує підсудність справ, суд приходить до висновку, що матеріали адміністративного позову слід передати на розгляд за підсудністю до належного суду до Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у зв`язку з непідсудністю даного позову Дніпровському районному суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області, як адміністративному суду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 25, 29, 171, 294 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 до Державної служби України з безпеки на транспорті, код ЄДРПОУ 39816845, юридична адреса: проспект Перемоги, буд. 14, м. Київ, 01135, про визнання протиправною та скасування постанови, передати за підсудністю до Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області (проспект Конституції, буд. 64, м. Кам`янське, Дніпропетровська область, 51909).

Копію ухвали направити позивачеві за адресою, вказаною в адміністративному позові - для відома.

Передачу справи здійснити не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Третього апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Я.В. Замкова

СудДніпровський районний суд м.Дніпродзержинська
Дата ухвалення рішення09.08.2022
Оприлюднено12.08.2022
Номер документу105677457
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів, з них транспорту та перевезення пасажирів

Судовий реєстр по справі —160/23053/21

Рішення від 11.01.2023

Адміністративне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 08.09.2022

Адміністративне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 09.08.2022

Адміністративне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Замкова Я. В.

Ухвала від 07.07.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

Ухвала від 29.11.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні