Ухвала
від 14.08.2022 по справі 914/509/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

УХВАЛА

15.08.2022 Справа № 914/509/22

Господарський суд Львівської області у складі судді Трускавецького В. П., розглянувши матеріали справи

за позовом: Львівської міської ради, м. Львів,до відповідача:Товариства з обмеженою відповідальністю «АСТРА ЛЬВІВ», м. Львів,за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача:Управління комунальної власності Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради, м. Львів,про:витребування майна з чужого незаконного володіння з припиненням права приватної власності.Представники сторін не викликались (не повідомлялись). Встановив:

На розгляді Господарського суду Львівської області перебуває справа за позовом Львівської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю «АСТРА ЛЬВІВ», за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Управління комунальної власності Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради про витребування майна з чужого незаконного володіння з припиненням права приватної власності.

Детальний рух справи відображено у попередніх ухвалах та протоколах суду.

25 липня 2022 року суду передано клопотання позивача про заміну неналежного відповідача (вх. № 2348/22), в обґрунтування поданого клопотання заявник вказав, що помилково зазначив у поданому позові неналежні реквізити відповідача, зокрема, адреси, код ЄДРПОУ та контактні дані. Відтак, заявник просить суд замінити первісного відповідача належним відповідачем Товариством з обмеженою відповідальністю «АСТРА ЛЬВІВ» (79017, м. Львів, вул. Корольова, 9/1; ідентифікаційний код 43332502).

За наслідками розгляду заявленого клопотання, у підготовчому засіданні 26.07.2022 судом постановлено замінити неналежного відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Астра - Львів» (79006, м. Львів, вул. В. Великого, 3/73; ідентифікаційний код 38665589) належним відповідачем Товариством з обмеженою відповідальністю «АСТРА ЛЬВІВ» (79017, м. Львів, вул. Корольова, 9/1; ідентифікаційний код 43332502) та позовну заяву Львівської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю «АСТРА ЛЬВІВ», за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Управління комунальної власності Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради про витребування майна з чужого незаконного володіння залишити без руху на підставі п. 1 ч. 1 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України. Для позивача встановлено строк у 5 (п`ять) календарних днів з дня вручення цієї ухвали для усунення вказаних недоліків позовної заяви.

03 серпня 2022 року до суду надійшла заява позивача (вх. № 16430/22) про усунення недоліків позовної заяви з доказами надіслання позовної заяви з додатками належному відповідачу.

З опису вкладення у цінний лист та накладної АТ «Укрпошта» № 79006035199945 згідно з якими ТзОВ «АСТРА ЛЬВІВ» направлялись копія позовної заяви з додатками до неї, вбачається, що датою оформлення такого відправлення є 01.08.2022. Відтак, суд констатує, що позивачем не порушено строку встановленого судом в ухвалі від 26.07.2022 для виправлення недоліків позовної заяви.

Відповідно до ч. 12 ст. 176 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, суд продовжує розгляд справи, про що постановляє ухвалу не пізніше наступного дня з дня отримання інформації про усунення недоліків.

Розглянувши матеріали справи, враховуючи усунення позивачем недоліків щодо подання доказів, господарський суд вважає за необхідне продовжити розгляд справи на підставі ч. 12 ст. 176 ГПК України та призначити підготовче засідання.

Завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням господарського судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі (ч. 1, ч. 2 ст. 2 ГПК України).

Для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання (ч. 1 ст. 182 ГПК України).

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 13 Господарського процесуального кодексу України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених цим Кодексом.

Серед принципів господарського судочинства є, зокрема, верховенство права; рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом; розумність строків розгляду справи судом.

Частиною першою статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року, яка набрала чинності для України з 11 вересня 1997 року і відповідно до статті 9 Конституції України є частиною національного законодавства України, передбачено, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку належним і безстороннім судом, встановленим законом.

Суд з метою належного виконання свого процесуального обов`язку щодо вирішення питань підготовчого провадження, керується ч. 3 ст. 2 Господарського процесуального кодексу України, що кореспондується із ст. 129 Конституції України, за якою однією з основних засад (принципів) господарського судочинства є також розумність строків розгляду справи судом.

Згідно з ст. 114 Господарського процесуального кодексу України суд має встановлювати розумні строки для вчинення процесуальних дій. Строк є розумним, якщо він передбачає час, достатній, з урахуванням обставин справи, для вчинення процесуальної дії, та відповідає завданню господарського судочинства.

Суд також зазначає, що відповідно до ст. 13 Господарського процесуального кодексу України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, серед іншого сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відтак, враховуючи, викладені обставини, для забезпечення принципів законності, справедливості та верховенства права, застосовуючи зазначені вище положення законодавства, надаючи сторонам можливість реалізувати їх права та виконати свої обов`язки, суд дійшов висновку про здійснення підготовчого провадження у даній справі в розумний строк.

Керуючись ст.ст. 2, 120, 176, 177, 181, 182, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Продовжити розгляд справи № 914/509/22 за позовом Львівської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю «АСТРА ЛЬВІВ», за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Управління комунальної власності Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради про витребування майна з чужого незаконного володіння з припиненням права приватної власності.

2. Підготовче засідання призначити на 06.09.22 о 13:00 год., в приміщенні Господарського суду Львівської області (адреса: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх).

3. Явку учасників процесу у наступне підготовче засідання визнати обов`язковою.

Суд звертає увагу сторін, що для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, доцільно зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua та подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді по конкретній справі, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України. Детальнішу інформацію про переваги «Електронного суду» можна отримати на сторінці Господарського суду Львівської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, а саме: https://lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

Надіслання учасниками судового процесу заяв, клопотань, скарг, відзивів та інших документів до суду необхідно здійснювати в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом або дистанційними методами зв`язку.

Для забезпечення належного та своєчасного обміну процесуальними документами та іншими поданими учасниками справи клопотаннями та заявами, учасникам справи необхідно повідомити суду та іншим учасникам справи свої електронні адреси чи інші засоби зв`язку, передбачені ст. 120 ГПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Трускавецький В.П.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення14.08.2022
Оприлюднено16.08.2022
Номер документу105724538
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі) про комунальну власність

Судовий реєстр по справі —914/509/22

Постанова від 25.09.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Желік Максим Борисович

Ухвала від 16.08.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Желік Максим Борисович

Ухвала від 12.07.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Желік Максим Борисович

Ухвала від 07.06.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Желік Максим Борисович

Ухвала від 17.04.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Желік Максим Борисович

Рішення від 23.02.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 31.01.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 20.12.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 06.12.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 06.12.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні