Ухвала
від 15.08.2022 по справі 761/16005/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/16005/22

Провадження № 2-з/761/901/2022

У Х В А Л А

16 серпня 2022 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Саадулаєв А.І., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «МАКПАУ» про забезпечення позову, у цивільній справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «МАКПАУ» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтерактивний маркетинг», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації,

встановив:

До Шевченківського районного суду м. Києва надійшла цивільна справа за вищевказаним позовом.

Позивач просить суд:

1. Визнати недостовірною та такою, що порочить ділову репутацію Товариства з обмеженою відповідальністю «МАКПАУ» (Адреса: 03067, м. Київ, вул. Олекси Тихого, 42-А, Код ЄДРПОУ 36797385), інформацію, поширену фізичною особою ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) на своїй соціальній сторінці в мережі Facebook за активним посиланням ІНФОРМАЦІЯ_9 у поблікації від ІНФОРМАЦІЯ_10 о 14 годині 30 хвилин, а саме інформацію наступного змісту:

«После очередного изъятия незаконных документов представители СБУ сообщили о своеобразном национальном антирекорде.

По словам правоохранителей, представитель компании МасРaw заказал "услугу вывоза на срочное лечение в Польшу" сразу для 27 сотрудников. По документам у каждого из них было обнаружено редкое заболевание, требующее неотложной помощи за пределами Украины. Тем не менее, МасРaw не единственные, кто пытался организовать незаконное пересечение границы.».

2. Зобов`язати фізичну особу ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) протягом десяти днів з дня набрання законної сили судовим рішенням, спростувати поширену недостовірну інформацію про Товариство з обмеженою відповідальністю «МАКПАУ» (Адреса: 03067, м. Київ, вул. Олекси Тихого, 42-А, Код ЄДРПОУ 36797385), шляхом розміщення на своїй соціальній сторінці в мережі Facebook за активним посиланням ІНФОРМАЦІЯ_1 публічно копію вступної та резолютивної частини рішення суду, не допускаючи власних коментарів, із забезпеченням до спростування вільного доступу необмеженого кола осіб без вимоги внесення паролів та/або кодів тощо, під заголовком «Спростування недостовірної інформації щодо Товариства з обмеженою відповідальністю «МАКПАУ», поширеної мною ІНФОРМАЦІЯ_10 за посланням ІНФОРМАЦІЯ_9.» Спростування опублікувати без права видалення допису.

3. Визнати недостовірною та такою, що порочить ділову репутацію Товариства з обмеженою відповідальністю «МАКПАУ» (Адреса: 03067, м. Київ, вул. Олекси Тихого, 42-А, Код ЄДРПОУ 36797385), інформацію, поширену ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІНТЕРАКТИВНИЙ МАРКЕТИНГ» (Код ЄДРПОУ: 34614771, адреса: 01601, місто Київ, вулиця Бульварно-Кудрявська, будинок 22,літера А) в мережі Інтернет на веб-сайті ІНФОРМАЦІЯ_11 у публікації від ІНФОРМАЦІЯ_12 з назвою «ІТ-шники призовного віку та їх роботодавці опанувати тіньові схеми виїзду за кордон»», а саме інформацію наступного змісту:

«Однак навіть за таких плюс-мінус «кімнатних» умов ІТ-шники покидають Україну. Політичний експерт і блогер ОСОБА_1 опублікував скріншоти листування HR-менеджерки київської ГГ-компанії МасРaw з адміном одного з telegram-каналів, що організовує незаконний виїзд чоловіків за кордон. Клієнтка просить здійснити терміновий (протягом 2 тижнів) виїзд для 20-30 чоловіків до кінця війни. Адмін просить документи: копії внутрішнього та закордонного паспортів, ІПН, фотографії 3,5x4,5, номери військових квитків, якщо такі є. Відповідно до наявної копії рахунку, компанія сплатила послуги для 21 своїх співробітників, які прямували зі Львова до Кракова . Цікаво, що підставою для виїзду в цьому конкретному кейсі стали довідки МСЕК (медико-соціальної експертної комісії). Такими довідками в Україні засвідчують групу інвалідності та ступінь втрати працездатності без встановлення інвалідності.

"Перетнути кордон айтівці намагаються как поодинці, так і цілими групами. Після чергового вилучення незаконних документів представники СБУ повідомили про своєрідний національний антирекорд. За словами правоохоронців, представник компанії MacPaw замовив «послугу з вивозу на термінове лікування в Польщу» одразу для 27 співробітників. За документами у кожного з них було виявлено рідкісне захворювання, яке вимагає невідкладної допомоги за межами України", -написав ОСОБА_1.»

4. Зобов`язати ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІНТЕРАКТИВНИЙ МАРКЕТИНГ» (Код ЄДРПОУ: 34614771, адреса: 01601, місто Київ, вулиця Бульварно-Кудрявська, будинок 22упітера А) протягом десяти днів з дня набрання законної сили судовим рішенням, спростувати поширену недостовірну інформацію про Товариство з обмеженою відповідальністю «МАКПАУ» (Адреса: 03067, м. Київ, вул. Олекси Тихого, 42-А, Код ЄДРПОУ 36797385), шляхом розміщення в мережі Інтернет на веб-сайті ІНФОРМАЦІЯ_11 публікації з копією вступної та резолютивної частини рішення суду, не допускаючи власних коментарів, із забезпеченням вільного доступу до спростування необмеженого кола осіб без вимоги внесення паролів та/або кодів тощо, під заголовком «Спростування недостовірної інформації щодо Товариства з обмеженою відповідальністю «МАКПАУ». Текст спростування повинен бути розміщений під назвою «Спростування недостовірної інформації щодо Товариства з обмеженою відповідальністю «МАКПАУ» з таким самим шрифтом, що спростовувана інформація, та без права видалення спростування.

5. Визнати недостовірною та такою, що порочить ділову репутацію Товариства з обмеженою відповідальністю «МАКПАУ» (Адреса: 03067, м. Київ, вул. Олекси Тихого, 42-А, Код ЄДРПОУ 36797385), інформацію, поширену фізичною особою ОСОБА_2 (РНОКПП: НОМЕР_2 , місце реєстрації: АДРЕСА_2 ) в мережі Інтернет на веб-сайті ІНФОРМАЦІЯ_4 публікації від ІНФОРМАЦІЯ_13 під назвою «ІТ-шники призовного віку та їх роботодавці опанувати тіньові схеми виїзду за кордон», а саме інформацію наступного змісту:

«Однак навіть за таких плюс-мінус «кімнатних» умов ІТ-шники покидають Україну. Політичний експерт і блогер ОСОБА_1 опублікував скріншоти листування HR- менеджерки київської ГГ-компанії MacPaw з адміном одного з telegram-каналів, що організовує незаконний виїзд чоловіків за кордон. Клієнтка просить здійснити терміновий (протягом 2 тижнів) виїзд для 20-30 чоловіків до кінця війни. Адмін просить документи: копії внутрішнього та закордонного паспортів, ІПН, фотографії 3,5x4,5, номери військових квитків, якщо такі є. Відповідно до наявної копії рахунку, компанія сплатила послуги для 27 своїх співробітників, які прямували зі Львова до Кракова . Цікаво, що підставою для виїзду в цьому конкретному кейсі стали довідки МСЕК (медико-соціальної експертної комісії). Такими довідками в Україні засвідчують групу інвалідності та ступінь втрати працездатності без встановлення інвалідності.

"Перетнути кордон айтівці намагаються как поодинці, так і цілими групами. Після чергового вилучення незаконних документів представники СБУ повідомили про своєрідний національний антирекорд. За словами правоохоронців, представник компанії MacPaw замовив «послугу з вивозу на термінове лікування в Польщу» одразу для 27 співробітників. За документами у кожного з них було виявлено рідкісне захворювання, яке вимагає невідкладної допомоги за межами України", -написав ОСОБА_1.»

6. Зобов`язати фізичну особу ОСОБА_2 (РНОКПП: НОМЕР_2 , місце реєстрації: АДРЕСА_3 ) протягом десяти днів з дня набрання законної сили судовим рішенням, спростувати поширену недостовірну інформацію про Товариство з обмеженою відповідальністю «МАКПАУ» (Адреса: 03067, м. Київ, вул. Олекси Тихого, 42-А, Код ЄДРПОУ 36797385), шляхом розміщення в мережі Інтернет на веб-сайті ІНФОРМАЦІЯ_4 публічно копію вступної та резолютивної частини рішення суду, не допускаючи власних коментарів, із забезпеченням вільного доступу до спростування необмеженого кола осіб без вимоги внесення паролів та/або кодів тощо, під заголовком «Спростування недостовірної інформації щодо Товариства з обмеженою відповідальністю «МАКПАУ». Текст спростування повинен бути розміщений під назвою «Спростування недостовірної інформації щодо Товариства з обмеженою відповідальністю «МАКПАУ» з таким самим шрифтом, що спростовувана інформація, та без права видалення спростування.

7. Визнати недостовірною та такою, що порочить ділову репутацію Товариства з обмеженою відповідальністю «МАКПАУ» (Адреса: 03067, м. Київ, вул. Олекси Тихого, 42-А, Код ЄДРПОУ 36797385), інформацію, поширену фізичною особою ОСОБА_3 (РНОКПП: НОМЕР_3 , місце реєстрації: АДРЕСА_4 ) в мережі Інтернет на веб-сайтах ІНФОРМАЦІЯ_4, ІНФОРМАЦІЯ_5 в публікаціях від ІНФОРМАЦІЯ_13 під назвою «ІТ- шники призовного віку та їх роботодавці опанували тіньові схеми виїзду за кордон», а саме інформацію наступного змісту:

«Однак навіть за таких плюс-мінус «кімнатних» умов ІТ-шники покидають Україну. Політичний експерт і блогер ОСОБА_1 опублікував скріниюти листування HR-менеджерки київської IT-компанії МасРаw з адміном одного з telegram -каналів, що організовує незаконний виїзд чоловіків за кордон. Клієнтка просить здійснити терміновий (протягом 2 тижнів) виїзд для 20-30 чоловіків до кінця війни. Адмін просить документи: копії внутрішнього та закордонного паспортів, ІПН, фотографії 3,5x4,5, номери військових квитків, якщо такі є. Відповідно до наявної копії рахунку, компанія сплатила послуги для 27 своїх співробітників, які прямували зі Львова до Кракова. Цікаво, що підставою для виїзду в цьому конкретному кейсі стали довідки МСЕК (медико-соціальної експертної комісії). Такими довідками в Україні засвідчують групу інвалідності та ступінь втрати працездатності без встановлення інвалідності.

"Перетнути кордон айтівці намагаються как поодинці, так і цілими групами. Після чергового вшучення незаконних документів представники СБУ повідомили про своєрідний національний антирекорд. За словами правоохоронців, представник компанії МасРaw замоет «послугу з вивозу на термінове лікування в Польщу» одразу для 27 співробітників. За документами у кожного з них було виявлено рідкісне захворювання, яке вимагає невідкладної допомоги за межами України", - написав ОСОБА_1 .

Втім, за даними блогера, МасРаw не єдина ІТ-компанія, яка вирішила убезпечити своїх працівників від перспектив військової служби: "В базі даних так званих «утікачів» були виявлені заявки і готові документи на виїзд співробітників доволі відомих українських ІТ- компаній.».

8. Зобов`язати фізичну особу ОСОБА_3 (РНОКПП: НОМЕР_3 , місце реєстрації: АДРЕСА_4 ) протягом десяти днів з дня набрання законної сили судовим рішенням, спростувати поширену недостовірну інформацію про Товариство з обмеженою відповідальністю «МАКПАУ» (Адреса: 03067, м. Київ, вул. Олекси Тихого, 42-А, Код ЄДРПОУ 36797385), шляхом розміщення в мережі Інтернет на веб-сайтах ІНФОРМАЦІЯ_4, ІНФОРМАЦІЯ_5 публічно копію вступної та резолютивної частини рішення суду, не допускаючи власних коментарів, із забезпеченням вільного доступу до спростування необмеженого кола осіб без вимоги внесення паролів та/або кодів тощо, під заголовком «Спростування недостовірної інформації щодо Товариства з обмеженою відповідальністю «МАКПАУ». Текст спростування повинен бути розміщений під назвою «Спростування недостовірної інформації щодо Товариства з обмеженою відповідальністю «МАКПАУ» з таким самим шрифтом, що спростовувана інформація, та без права видалення спростування.

Разом із позовною заявою від позивача до суду надійшла заява про забезпечення позову.

Заявник просить забезпечити позов шляхом:

1. Зобов`язання ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) встановити технічні налаштування в його акаунті в соціальній мережі «Facebook» за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_1 в розділі «Налаштування Загальнодоступні публікації» щодо обмеження можливості поширення, перепоширення, коментування допису, опублікованого 04.08.2022 року об 14.30 год. з наступним змістом:

«Айтишники бегут из страны используя незаконные схемы.

В этом заинтересованы и их работодатели, которые активно открывают офисы за границей и стремятся перевезти туда свои команды.

Растет спрос на поддельные документы, которые подтверждают наличие одного из законных оснований для пересечения границы мужчиной призывного возраста.

Пересечь границу айтишники пытаются как в одиночку так и целыми группами.

После очередного изъятия незаконных документов представители СБУ сообщили о своеобразном национальном антирекорде.

По словам правоохранителей, представитель компании MacPaw заказал "услугу вывоза на срочное лечение в Польшу" сразу для 27 сотрудников. По документам у каждого из них было обнаружено редкое заболевание, требующее неотложной помощи за пределами Украины.

Тем не менее, MacPaw не единственные, кто пытался организовать незаконное пересечение границы. В базе данных так называемых "бегунов " были обнаружены заявки и готовые документы на выезд для сотрудников довольно известных украинских IT компаний. Среди них PariMatch - 12 человек, DataArt - 6 человек, GlobalLogic -14 человек и Infopulse - 2 человека.

Определить принадлежность заказчика к той или иной организации не составляет труда. Для оформления любой из перечисленных услуг у клиента требуют копии практически всех документов. Перечень включает в себя паспорт, ИНН, информацию о работе, фактическом месте проживания и другие личные данные. По факту, злоумышленниками на каждого "бегуна" оформляется подробное досье. В дальнейшем такую базу можно легко продать на черном рынке или использовать в других незаконных схемах.»

2. Зобов`язання ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІНТЕРАКТИВНИЙ МАРКЕТИНГ» приховати з веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_4 всі активні посилання для переходу на веб-сторінку з адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2 .

3. Зобов`язання фізичну особу ОСОБА_2 (РНОКПП: НОМЕР_2 , місце реєстрації: АДРЕСА_3 ) приховати з веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_4 всі активні посилання для переходу на веб-сторінку з адресою: ІНФОРМАЦІЯ_6.

4. Зобов`язання фізичну особу ОСОБА_3 (РНОКПП: НОМЕР_3 , місце реєстрації: АДРЕСА_4 ) приховати з веб-сайту всі активні посилання для переходу на веб-сторінку з адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3 .

5. Зобов`язання фізичну особу ОСОБА_3 (РНОКПП: НОМЕР_3 , місце реєстрації: АДРЕСА_4 ) приховати з веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_4 всі активні посилання для переходу на веб-сторінку з адресою: ІНФОРМАЦІЯ_7.

6. Зобов`язання фізичну особу ОСОБА_3 (РНОКПП: НОМЕР_3 , місце реєстрації: АДРЕСА_4 ) приховати з веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_5 всі активні посилання для переходу на веб-сторінку з адресою: ІНФОРМАЦІЯ_8.

Заява обґрунтована такими обставинами.

В даному випадку відповідачами було порушене право на ділову репутацію ТОВ «Макпау», яка станом на момент подання позову є зіпсованою, оскільки в мережі інтернет опубліковані твердження авторитетних осіб та видань щодо незаконної діяльності позивача, використання позивачем незаконних документів для перетину кордону працівниками.

В зв`язку з цим, рівень ділової репутації TOB «МАКПАУ» щодня погіршується, оскільки Допис та інформація на Сайтах перебуває у відкритому доступі, а кількість осіб, які прочитали та проаналізували її, постійно збільшується. В тому числі збільшується кількість поширень недостовірної інформації на інших сайтах та іншими особами.

Відповідно до ч.1 ст.153 ЦПК України, заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду).

З врахуванням наведеного, сторони в судове засідання не викликались, оскільки суд прийшов до висновку про розгляд вказаної заяви за їх відсутності у відповідності до положень ч. 1 ст. 153 ЦПК України.

Вивчивши заяву про забезпечення позову та додані до неї документи, всебічно з`ясувавши обставини, на які заявник посилається як на підстави вимог своєї заяви, суд вважає необхідним відмовити у задоволенні заяви, виходячи з наступного.

Частинами першою та другою статті 149 ЦПК України передбачено, що суд за заявою учасника справи має право вжити передбачені статтею 150 цього Кодексу заходи забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Види забезпечення позову визначені статтею 150 ЦПК України, пункти 2, 3 частини першої якої, в тому числі, передбачають забезпечення позову шляхом заборони вчиняти певні дії та встановлення обов`язку вчинити певні дії.

Як роз`яснено у пункті 4 постанови Пленум Верховного Суду України від 22 грудня 2006 року № 9 «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову», розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Під забезпеченням позову слід розуміти вжиття судом заходів щодо охорони матеріально-правових інтересів позивачів, які гарантують реальне виконання судового рішення, прийнятого за їх позовом. Інститут забезпечення позову спрямований проти несумлінних дій відповідача, який може приховати майно, розтратити його, продати, знецінити.

Частина третя статті 150 ЦПК України передбачає, що заходи забезпечення позову мають бути співмірними з заявленими позивачем вимогами.

Співмірність, зокрема, передбачає співвідношення судом негативних наслідків від вжиття заходів забезпечення позову з тими негативними наслідками, які можуть настати в результаті невжиття цих заходів, з урахуванням відповідності права чи законного інтересу, за захистом яких заявник звертається до суду, чи майнових наслідків заборони відповідачу, іншим особам здійснювати певні дії.

Ці обставини є істотними і необхідними для забезпечення позову.

Подібний правовий висновок викладено, зокрема, у постановах Верховного Суду від 7 вересня 2020 року у справі № 522/3471/20 (провадження № 61-9451св20) та від 08.10.2020 у справі № 465/4985/18 (провадження № 61-6066св19).

Інститут забезпечення позову являє собою сукупність встановлених законом заходів, що вживаються судом за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, якщо у них існують побоювання, що виконання ухваленого у справі рішення виявиться у майбутньому утрудненим чи неможливим.

Враховуючи вищенаведене, умовою застосування заходів забезпечення позову є достатньо обґрунтоване припущення, що невжиття таких заходів може утруднити або унеможливити виконання рішення по суті позовних вимог.

Забезпечення позову є тимчасовим обмеженням і його значення полягає в тому, що ним захищаються законні інтереси позивача на той випадок, коли відповідач буде діяти недобросовісно або коли невжиття заходів забезпечення позову може потягти за собою неможливість виконання судового рішення. Крім цього, інститут забезпечення позову захищає в рівній мірі інтереси як позивача, так і відповідача.

Цивільний процесуальний закон не зобов`язує при розгляді питань про забезпечення позову перевіряти обставини, які мають значення для справи, а лише запобігає ситуації, при якій може бути утруднено чи стане неможливим виконання рішення у разі задоволення позову.

При вирішенні питання про забезпечення позову суд має здійснити оцінку обґрунтованості доводів заявників щодо необхідності вжиття відповідних заходів з урахуванням: розумності, обґрунтованості і адекватності вимог заявника щодо забезпечення позову; забезпечення збалансованості інтересів сторін, а також інших учасників судового процесу; наявності зв`язку між конкретним заходом забезпечення позову і предметом позовної вимоги, зокрема, чи спроможний такий захід забезпечити фактичне виконання судового рішення в разі задоволення позову; ймовірності утруднення виконання або невиконання рішення суду в разі невжиття таких заходів; запобігання порушенню у зв`язку із вжиттям таких заходів прав та охоронюваних законом інтересів осіб, що не є учасниками даного судового процесу.

Адекватність заходу забезпечення позову, що застосовується судом, визначається його відповідністю вимогам, на забезпечення яких він вживається. Оцінка такої відповідності здійснюється судом, зокрема, з урахуванням співвідношення права (інтересу), про захист яких просить заявник, та інтересів сторін та інших учасників судового процесу.

Підстави для забезпечення позову є оціночними та враховуються судом в залежності до конкретного випадку.

При вжитті заходів забезпечення позову повинна бути наявність зв`язку між конкретним заходом до забезпечення позову і предметом позовної вимоги, зокрема, чи спроможний такий захід забезпечити фактичне виконання судового рішення в разі задоволення позову.

Суддею установлено, що між сторонами виник спір про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

Верховний Суд України в своїй постанові від 15.09.2021 у справі № 760/15413/19 зазначив, що при розгляді заяви про забезпечення позову суд вирішує питання про наявність підстав для вжиття заходів забезпечення позову і не вирішує матеріально-правові вимоги позивача до відповідачів, висновок щодо яких суд має надати розглянувши і вирішивши спір по суті позову.

На підставі вище викладеного, приймаючи до уваги наведені норми процесуального законодавства, виходячи з оцінки обґрунтованості доводів позивача щодо необхідності вжиття заходів забезпечення позову з урахуванням розумності, обґрунтованості і адекватності вимог заявника щодо забезпечення позову; забезпечення збалансованості інтересів сторін; наявності зв`язку між заходом щодо забезпечення позову і предметом позовної вимоги; імовірності утруднення виконання або невиконання рішення суду в разі невжиття таких заходів, суд не вбачає підстав для задоволення заяви про забезпечення позову.

З огляду на наведене, суд дійшов висновку, що заява не підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 149, 150, 151, 153, 353-354 ЦПК України, суд,

ухвалив:

В задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «МАКПАУ» про забезпечення позову - відмовити.

Ухвала суду може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Київського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку ст. 261 ЦПК України.

Суддя:

Дата ухвалення рішення15.08.2022
Оприлюднено19.08.2022
Номер документу105752082
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист ділової репутації та спростування недостовірної інформації

Судовий реєстр по справі —761/16005/22

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Левенець Борис Борисович

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Левенець Борис Борисович

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Левенець Борис Борисович

Постанова від 30.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Левенець Борис Борисович

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Левенець Борис Борисович

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Левенець Борис Борисович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні