Ухвала
від 14.08.2022 по справі 525/127/22
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/127/22

Провадження № 2/525/115/2022

У Х В А Л А

15.08.2022 Великобагачанський районний суд Полтавської області в складі:

головуючої - судді Прасол Я.В.,

секретаря судових засідань Хоменка М.М.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в селищі Велика Багачка Полтавської області матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , представник позивача адвокат Павлюк Ігор Олександрович, до Білоцерківської сільської ради Миргородського району Полтавської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Державний кадастровий реєстратор Відділу у Самбірському районі Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Дзюба Марія Богданівна, ОСОБА_2 , про визнання недійсним, скасування рішення та скасування державної реєстрації земельної ділянки,

в с т а н о в и в:

У провадженні Великобагачанського районного суду Полтавської області знаходиться дана цивільна справа.

Загальне позовне провадження у справі було відкрито ухвалою суду від 28.02.2022 і підготовче засідання у справі призначено на 07.04.2022. Копія позовної заяви з додатками була направлена відповідачу та третім особам по справі. У подальшому підготовче засідання відкладено на 25.04.2022, 27.05.2022, 23.06.2022, 15.08.2022, з поважних причин. Ухвалами суду від 07.04.2022, 25.04.2022 витребувано додаткові докази по справі.

Відповідач Білоцерківська сільська рада Миргородського району Полтавської області отримав копію позовної заяви з додатками, ухвалу про відкриття провадження у справі. Відзив на позовну заяву у встановлені судом строки не надійшов, відповідач подав заяву про розгляд справи без участі його представника.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Державний кадастровий реєстратор Відділу у Самбірському районі Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Дзюба Марія Богданівна, ОСОБА_2 , у підготовче засідання не з`явились. 09.06.2022 від Головного управління Держгеокадастру у Львівській області надійшли письмові пояснення по справі.

Позивач ОСОБА_1 та його представник адвокат Павлюк І.О. у підготовче засідання не з`явилися, просили провести підготовче засідання, що призначене на 15.08.2022 без їхньої участі. Від представника позивача адвоката Павлюка І.О. надійшло клопотання про заміну процесуального статусу ОСОБА_2 з третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на співвідповідача.

Оскільки усі учасники судового розгляду у підготовче засідання не з`явилися, суд проводить підготовче засідання у справі відповідно до положень ст. 247 ЦПК України.

Суд, вивчивши матеріали клопотання, приходить до переконання, що заявлене клопотання підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно доположень ст.51ЦПК України,суд першоїінстанції маєправо заклопотанням позивачадо закінченняпідготовчого провадження,а уразі розглядусправи заправилами спрощеногопозовного провадження-до початкупершого судовогозасідання залучитидо участіу ній співвідповідача.

Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Після спливустроків,зазначених участинах першійта другійцієї статті,суд можезалучити доучасті усправі співвідповідача абозамінює первісноговідповідача належнимвідповідачем виключноу разі,якщо позивачдоведе,що незнав тане мігзнати доподання позовуу справіпро підставузалучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Про залучення співвідповідача чизаміну неналежноговідповідача постановляєтьсяухвала.За клопотаннямнового відповідачаабо залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Суд,виходячи зположень ст.51ЦПК України,фактичних обставин справи, права позивача на залучення до участі у справі співвідповідача, вважає за необхідне задовольнити клопотання.

Відповідно до ч. 1 ст. 6 ЗУ «Про Державний земельний кадастр», ведення та адміністрування Державного земельного кадастру забезпечуються центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин.

Відповідно до ч. 1 ст. 9 ЗУ «Про Державний земельний кадастр», внесення відомостей до Державного земельного кадастру і надання таких відомостей здійснюються державними кадастровими реєстраторами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин.

Відповідно до положень ч.3 ст.53 ЦПК України, якщо суд при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору.

Враховуючи предмет та характер правовідносин, що виникли між сторонами, зміст заявлених позовних вимог, з огляду на наявні матеріали справи, суд вважає, що рішення у даній цивільній справі може вплинути на права та обов`язки Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, тому є передбачені законом підстави для залучення його до участі у справі, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

Згідно ч.2 ст.198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначених цим Кодексом строку підготовчого провадження, у випадку, залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Отже, враховуючи положення ЦПК України, з огляду на необхідність залучення до участі у справі вищевказаних осіб, є передбачені законом підстави для відкладення підготовчого засідання у даній справі.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 51, 53, 189, 197, 198, 260, 261 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в :

Залучити доучасті уцивільній справіза позовом ОСОБА_1 , представник позивача адвокат Павлюк Ігор Олександрович, до Білоцерківської сільської ради Миргородського району Полтавської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Державний кадастровий реєстратор Відділу у Самбірському районі Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Дзюба Марія Богданівна, ОСОБА_2 , про визнання недійсним, скасування рішення та скасування державної реєстрації земельної ділянки, в якостіспіввідповідача ОСОБА_2 , жительку АДРЕСА_1 , змінивши її процесуальний статус у справі.

Роз`яснити співвідповідачу ОСОБА_2 право протягом 15 днів з дня отримання копії даної ухвали подати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, у цей же строк може бути подана заява із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження;і протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив, подати свої заперечення, які повинні відповідати частинами третьої - п`ятоїстатті 178 ЦПК.

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Українивідповідач має право подати зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Залучити доучасті уцивільній справіза позовом ОСОБА_1 , представник позивача адвокат Павлюк Ігор Олександрович, до Білоцерківської сільської ради Миргородського району Полтавської області, ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Державний кадастровий реєстратор Відділу у Самбірському районі Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Дзюба Марія Богданівна, про визнання недійсним, скасування рішення та скасування державної реєстрації земельної ділянки, яктретю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Головне управління Держгеокадастру у Львівській області ( просп. Чорновола, 4, м. Львів, код ЄДРПОУ 39769942).

Роз`яснити Головному управлінню Держгеокадастру у Львівській області право протягом 15 днів з дня отримання копії даної ухвали подати письмові пояснення (заперечення) щодо позову.

Відповідно доположеньч.5ст.178ЦПКУкраїни,довідзивута запереченьтретьоїособи,яканезаявляє самостійнихвимогщодопредмету спорудодаються: докази,щопідтверджуютьобставини,наякихґрунтуються запереченнявідповідача,якщотакідокази ненаданіпозивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Підготовче засідання у справі відкласти на 10 год. 00 хв. 16 вересня 2022 року.

Про час і місце проведення підготовчого засідання повідомити учасників справи в порядку, передбаченому ст.ст.128-131 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/fair/sud1602.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя Я.В.Прасол

СудВеликобагачанський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення14.08.2022
Оприлюднено18.08.2022
Номер документу105759550
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —525/127/22

Рішення від 29.12.2022

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 11.10.2022

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 14.08.2022

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 22.05.2022

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 24.04.2022

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 06.04.2022

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 27.02.2022

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні