Ухвала
від 14.08.2022 по справі 761/40264/21
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/40264/21

Провадження № 2/761/3803/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 серпня 2022 року Шевченківський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Романишеної І.П.,

за участю секретаря Войновського О.І.,

представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача Соколової О.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Т.М.М» про зобов`язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває вказана цивільна права.

На виконання вимог ч. 2 ст. 197 ЦПК України судом в судових засіданнях було здійснено визначені у вказаній нормі дії, необхідні для забезпечення правильного та своєчасного розгляду справи по суті.

Судом також з`ясовано думку представника позивача та представника відповідача щодо дати призначення судового розгляду по суті.

При цьому, підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви у відповідності до вимог ст.ст. 197, 198, 223 ЦПК України судом встановлено не було.

Окрім того, судом було вирішено клопотання представника відповідача про виклик свідків, в задоволенні якого слід відмовити, оскільки відповідачем не доведено правових підстав їх виклику, зокрема, в розумінні статті 90 ЦПК України не доведено, які обставини, що мають значення для справи в контексті правовідносин між позивачем та відповідачем, можуть пояснити та повідомити дані свідки.

Крім того, судом було розглянуто клопотання позивача про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Провіантське" та аналогічне клопотання Голови правління Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Провіантське".

Згідно із ч.ч. 1 та 5 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

З метою повного і всебічного розгляду справи та враховуючи, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки третьої особи, зокрема, щодо права вимоги ОСББ сплати відповідачем на користь ОСББ грошових коштів за спірний період і за ті ж послуги, що, за твердженням позивача не були виконані належним чином, суд приходить до висновку про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Провіантське".

На підставі ч. 2 ст. 200 ЦПК України суд вважає за можливе закрити підготовче провадження у цій справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючисьст.ст. 53, 260, 429 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Т.М.М» про зобов`язання вчинити дії та призначити її до судового розгляду по суті в загальному позовному провадженні на 07 листопада 2022 року на 11:00 год. в приміщенні Шевченківського районного суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Дегтярівська, 31А, зал № 707.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Провіантське".

Повідомити Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Провіантське" про дату, час і місце судового засідання.

Роз`яснити Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку "Провіантське", що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 Цивільного процесуального кодексу України.

Встановити п`ятнадцятиденний термін з дня отримання ухвали про залучення третьої особи для подання письмових пояснень по суті спору.

Зобов`язати позивача надати копію позовної заяви із доданими до неї документами для направлення третій особі.

В задоволенні клопотання представника відповідача про виклик свідків відмовити.

Встановити наступний порядок дослідження доказів: надання вступного слова учасникам справи, з`ясування обставин, на які учасники посилаються як на підставу своїхвимог та заперечень, дослідження письмових доказів, додаткові пояснення, судові дебати.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи на офіційному Веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою http://sh.ki.court.gov.ua/sud2610.

У відповідності до вимог ст. 353 ЦПК України ухвала оскарженню не підлягає, але заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали суду складено 18.08.2022 року.

СУДДЯ І.П.РОМАНИШЕНА

Дата ухвалення рішення14.08.2022
Оприлюднено19.08.2022
Номер документу105781148
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —761/40264/21

Постанова від 06.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кирилюк Галина Миколаївна

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кирилюк Галина Миколаївна

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кирилюк Галина Миколаївна

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кирилюк Галина Миколаївна

Рішення від 28.03.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

Рішення від 28.03.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

Ухвала від 14.08.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

Ухвала від 11.11.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні