Ухвала
від 18.08.2022 по справі 686/12272/22
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/12272/22

Провадження № 1-кс/686/7508/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 серпня 2022 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку, у кримінальному провадженні № 42022240000000019,

ВСТАНОВИВ:

18.08.2022 року слідчий відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді з клопотанням, яке погоджено процесуальним прокурором у кримінальному провадженні ОСОБА_5 , про надання дозволу на проведення обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 кімната без номеру, що розташована на першому поверсі прямо, ліворуч від входу будівлі гуртожитку, яка на праві колективної власності належить Красилівській районній орендній будівельній організації «Райагробуд» (код ЄДРПОУ 03587402), з метою відшукання мобільних терміналів, у яких наявні переписки у месенджерах стосовно гуманітарної допомоги, чорнових записів, фіктивних листів з проханнями надання гуманітарної допомоги військовим частинам та іншим установам, іншої документації, що стосується ввезення, зберігання та передачі гуманітарної допомоги, оргтехніки на якій виготовлялись фіктивні документи, флеш-носіїв пам`яті.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, наполягав на його задоволенні.

Вислухавши пояснення слідчого, дослідивши долучені до клопотання матеріали, прихожу до висновку, що подане клопотання підлягає до задоволення з таких підстав.

У провадженні СУ ГУНП в Хмельницькій області перебувають матеріали кримінального провадження № 42022240000000019, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.06.2022.

Встановлено, що група осіб в складі ОСОБА_12, ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , під час воєнного стану, з метою отримання прибутку, завозить на митну територію України гуманітарну допомогу широкого вжитку та військового призначення, після чого незаконно реалізовує її.

Придбання вказаних товарів здійснюється, в тому числі, за благодійні пожертви, збір яких відбувається на банківські рахунки відкриті на ім`я ОСОБА_6 та ГО «Україна-2022», керівником та засновником якої є останній.

Пошук товарів у країнах Європейського союзу, які в подальшому ввозяться на територію України у якості гуманітарної допомоги здійснює ОСОБА_9 . Для завезення товарів гуманітарної допомоги на територію України, ОСОБА_6 використовує листи (в тому числі підроблені) від військових частин та медичних установ із зазначенням переліку товарів, які він завозить з Європейського Союзу. За оформлення листів відповідає ОСОБА_10 .

Окрім цього встановлено, що фігуранти кримінального провадження для ввезення на територію України товарів гуманітарної допомоги використовують реквізити ГО «Україна - 2022» (код ЄДРПОУ 44740328) та ГО «Захист - об`єднання волонтерів» (код ЄДРПОУ 44740312).

Так в ході досудового розслідування допитано в якості свідка ОСОБА_11 , який повідомив, що з метою допомоги військовослужбовцям ЗСУ, неодноразово зустрічався із ОСОБА_6 , для обговорення питань щодо отримання гуманітарної допомоги у вигляді транспортного засобу, бронежилетів та шоломів. В ході зустрічей із ОСОБА_6 , останній повідомив, що на даний час у його ГО «Україна - 2022» є можливість ввезти на митну територію України автомобіль «Hyuandai Santa Fe», як гуманітарну допомогу, а також на складах, що розташовані по вул. Будівельній, 15 в м.Красилів та вул. Кам`янецькій, 76 у м.Хмельницькому, уже є ввезені як гуманітарна допомога бронежилети та шоломи. Окрім цього, ОСОБА_6 повідомив, що вказану гуманітарну допомогу він передасть лише на платній основі, вказавши, що вартість автомобіля буде становити 4000 Євро, вартість бронежилета - 600 Євро, а шолом - 700 Євро. Також ОСОБА_6 повідомив, що йому потрібно буде підготувати листа від військової частини на ввезення на митну територію України вказаного автомобіля та здійснити передплату. На дані умови ОСОБА_11 погодився та 22.07.2022 передав ОСОБА_6 грошові кошти в сумі 30000 гривень, про що останній написав розписку. Згідно домовленості ОСОБА_6 на платній основі передасть ОСОБА_11 транспортний засіб «Hyuandai Santa Fe», 20 бронежелетів та 20 шоломів. Окрім цього, ОСОБА_6 , повідомив, що особисто підготує усі необхідні документи (лист від військової частини з проханням надати гуманітарну допомогу, акт прийому-передачі гуманітарної допомоги на безоплатній основі) на ввезення та передачу гуманітарної допомоги.

Таким чином, в ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_6 ввозить на митну територію України предмети військового призначення, як гуманітарну допомогу, на підставі фіктивних документів та в подальшому здійснює її продаж.

Враховуючи вищевикладене, з метою відшукання мобільних терміналів, у яких наявні переписки у месенджерах стосовно гуманітарної допомоги, чорнових записів, фіктивних листів з проханнями надання гуманітарної допомоги військовим частинам та іншим установам, іншої документації, що стосується ввезення, зберігання та передачі гуманітарної допомоги, оргтехніки на якій виготовлялись фіктивні документи, флеш-носіїв пам`яті, які можуть зберігатись за місцем фактичного проживання ОСОБА_6 , за адресою: АДРЕСА_1 кімната без номеру, що розташована на першому поверсі прямо, ліворуч від входу будівлі гуртожитку, необхідно провести санкціонований обшук.

Встановити факт зберігання вищеперерахованих мобільних терміналів, у яких наявні переписки у месенджерах стосовно гуманітарної допомоги, чорнових записів, фіктивних листів з проханнями надання гуманітарної допомоги військовим частинам та іншим установам, іншої документації, що стосується ввезення, зберігання та передачі гуманітарної допомоги, оргтехніки на якій виготовлялись фіктивні документи, флеш-носіїв пам`яті та товари гуманітарної допомоги, за місцем фактичного проживання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 кімната без номеру, що розташована на першому поверсі прямо, ліворуч від входу будівлі гуртожитку, яка на праві колективної власності належить Красилівській районній орендній будівельній організації «Райагробуд» (код ЄДРПОУ 03587402), іншим способом, окрім як шляхом проведення обшуку у зазначеному складському приміщенні, є неможливим, оскільки будь-яка інша слідча дія не забезпечить належне збереження цих доказів, а поінформованість ймовірних підозрюваних про необхідність їх відшукування та вилучення може призвести до їх знищення до проведення іншої слідчої (розшукової) або процесуальної дії.

Відповідно до змісту статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться (зареєстрований) орган досудового розслідування як юридична особа.

З огляду на зібрані під час досудового розслідування матеріали та враховуючи обставини, зазначені у клопотанні і озвучені в судовому засіданні слідчим, вважаю, що здобутої органом досудового розслідування інформації достатньо для прийняття рішення про необхідність надання дозволу на проведення обшуку.

Керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_4 - задовольнити.

Надати слідчим групи слідчих, уповноваженим на проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42022240000000019 від 04.06.2022, дозволу на проведення обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 кімната без номеру, що розташована на першому поверсі прямо, ліворуч від входу будівлі гуртожитку, яка на праві колективної власності належить Красилівській районній орендній будівельній організації «Райагробуд» (код ЄДРПОУ 03587402), з метою відшукання мобільних терміналів, у яких наявні переписки у месенджерах стосовно гуманітарної допомоги, чорнових записів, фіктивних листів з проханнями надання гуманітарної допомоги військовим частинам та іншим установам, іншої документації, що стосується ввезення, зберігання та передачі гуманітарної допомоги, оргтехніки на якій виготовлялись фіктивні документи, флеш-носіїв пам`яті.

Ухвала діє по 17 вересня 2022 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_1

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення18.08.2022
Оприлюднено22.08.2023
Номер документу105788498
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —686/12272/22

Ухвала від 13.01.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 28.07.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

Ухвала від 25.10.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Дзюбак О. В.

Ухвала від 20.10.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 20.10.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 04.10.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 01.09.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 17.08.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 24.08.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

Ухвала від 26.08.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Дзюбак О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні