Ухвала
від 17.08.2022 по справі 723/4429/21
СТОРОЖИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Справа № 723/4429/21

Провадження № 2-з/723/3192/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 серпня 2022 року м.Сторожинець

Сторожинецький районний суд

Чернівецької області в складі:

головуючого судді Пташник А.М.,

за участю секретаря Полішенко С.П.

розглянувши заяву представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Спіжавки Тараса Георгійовича про забезпечення позову,-

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_2 , в інтересах ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про забезпечення позову посилаючись на те, що в провадженні Сторожинецького районного суду знаходиться цивільна справа №723/4429/21 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, стягнення компенсації та припинення спільної сумісної власності подружжя.

У зв`язку із незабезпеченням позову, що може істотно ускладнити виконання рішення суду, просив вжити заходи забезпечення позову шляхом зобов`язання відповідачів надати доступ до домоволодіння для виготовлення технічної документації/інвентарної справи на житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 . А також просив доручити виготовлення технічної документації/інвентарної справи на житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 Чернівецькому міському комунальному бюро технічної інвентаризації (ЄДРПОУ 30935793, адреса: Чернівецька область м. Чернівці вул. Кохановського 7)

Дослідивши додані до заяви документи, суд виходить з наступного.

Згідно ч.1,2ст.149 ЦПК Українисуд за заявою учасника справи має право вжити передбаченихстаттею 150 цього Кодексузаходів забезпечення позову.

Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Відповідно до ч.1ст.150 ЦПК України, позов забезпечується: 1)накладенням арешту на майно та (або) грошові кошти, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачеві і знаходяться у нього чи в інших осіб;2) забороною вчиняти певні дії;3) встановленням обов`язку вчинити певні дії;4) забороною іншим особам вчиняти дії щодо предмета спору або здійснювати платежі, або передавати майно відповідачеві чи виконувати щодо нього інші зобов`язання;5) зупиненням продажу арештованого майна, якщо подано позов про визнання права власності на це майно і про зняття з нього арешту;6) зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа, який оскаржується боржником у судовому порядку;7) передачею речі, яка є предметом спору, на зберігання іншим особам, які не мають інтересу в результаті вирішення спору;8) зупиненням митного оформлення товарів чи предметів;9) арештом морського судна, що здійснюється для забезпечення морської вимоги;10) іншими заходами, необхідними для забезпечення ефективного захисту або поновлення порушених чи оспорюваних прав та інтересів, якщо такий захист або поновлення не забезпечуються заходами, зазначеними у пунктах 1-9 цієї частини.

Як передбачено ч.1ст.151 ЦПК Українизаява про забезпечення позову подається в письмовій формі, підписується заявником і повинна містити:1) найменування суду, до якого подається заява;2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, за наявності;3) предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову;4) захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності;5) ціну позову, про забезпечення якого просить заявник;6) пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення;7) інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Як роз`яснив Пленум Верховного суду України від 22.12.2006 р. упостанові № 9 від 22.12.2006 року «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову», розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Враховуючи докази, надані адвокатом Спіжавкою Т.Г. на підтвердження своїх вимог, а також те, що невжиття заходів забезпечення позову може в подальшому утруднити або зробити неможливим виконання рішення суду, суд приходить до висновку, що заява про забезпечення підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.149-153 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Спіжавки Тараса Георгійовича про забезпечення позову - задовольнити.

Зобов`язати відповідачів ОСОБА_3 , ОСОБА_4 надати доступ до домоволодіння для виготовлення технічної документації/інвентарної справи на житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 .

Доручити виготовлення технічної документації/інвентарної справи на житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 Чернівецькому міському комунальному бюро технічної інвентаризації (ЄДРПОУ 30935793, адреса: Чернівецька область м. Чернівці вул. Кохановського 7)

Ухвала суду про забезпечення позову підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Суддя Сторожинецького районного суду Антоніна ПТАШНИК

Дата ухвалення рішення17.08.2022
Оприлюднено22.08.2022
Номер документу105799225
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення позову

Судовий реєстр по справі —723/4429/21

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Пташник А. М.

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Пташник А. М.

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Пташник А. М.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Пташник А. М.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Пташник А. М.

Ухвала від 17.08.2022

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Пташник А. М.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Пташник А. М.

Ухвала від 29.03.2022

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Пташник А. М.

Ухвала від 21.01.2022

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Пташник А. М.

Ухвала від 08.11.2021

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Пташник А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні