Ухвала
від 25.08.2022 по справі 200/3956/22
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

26 серпня 2022 року Справа №200/3956/22

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Дмитрієв В.С., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ; ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) до Мангушського районного відділу державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (місцезнаходження: Донецька обл., смт Мангуш, пр. Миру, б. 70, код ЄДРПОУ: 34777173) про визнання протиправною та скасування постанови про відкриття виконавчого провадження,-

ВСТАНОВИВ:

до Донецького окружного адміністративного суду надійшов позов ОСОБА_1 до Мангушського районного відділу державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України про визнання протиправною та скасування постанови про відкриття виконавчого провадження №65424830 від 13 травня 2021 року, відкритого на підставі виконавчого напису №27720 від 30 липня 2020 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінпром маркет» заборгованість в розмірі 15324,62 грн.

Позов мотивований тим, що виконавче провадження відкрито не за місцем проживання, перебування боржника фізичної особи, чим порушено частину 2 статті 24 Закону України «Про виконавче провадження».

Разом з позовними вимогами викладено клопотання про поновлення строку звернення до суду, в обґрунтування якого вказано, що спірну постанову отримано лише 23 липня 2022 року.

Ухвалою судді Донецького окружного адміністративного суду від 29 липня 2022 року позовну заяву було залишено без руху та надано строк для усунення недоліків.

Ухвалою судді від 16 серпня 2022 року вирішено продовжити позивачеві строк для усунення недоліків позовної заяви.

На виконання вимог ухвали суду позивачем надано клопотання про звільнення від сплати судового збору у зв`язку із скрутним матеріальним становищем, що підтверджується відомостями про доходи з Держаної податкової служби за 2021 2022 роки.

Розглянувши подане клопотання, зазначаю наступне.

За приписами статті 8 Закону України від 8 липня 2011 року№3674-VI Про судовий збір, враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі.

Згідно частини 1 статті 133 Кодексу адміністративного судочинства України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

Таким чином, зважаючи на майновий стан позивача, його клопотання про звільнення від сплати судових витрат, вважаю за необхідне відстрочити сплату судового збору до ухвалення судового рішення по справі.

Стосовно клопотання про поновлення строку звернення до суду, вважаю за необхідне вирішити питання на стадії судового розгляду після встановлення відповідних фактичних обставин на підставі наданих сторонами доказів.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та належні повноваження, відповідає вимогам, встановленим статтею 287 Кодексу адміністративного судочинства України.

Підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження за позовною заявою, встановлені Кодексу адміністративного судочинства України, відсутні. Вважаю за можливе відкрити провадження у справі.

Для ухвалення законного та обґрунтованого судового рішення у даній справі, вважаю за необхідне витребувати докази за власною ініціативою.

Керуючись статтями 268-270, 287 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Мангушського районного відділу державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України про визнання протиправною та скасування постанови про відкриття виконавчого провадження.

Відстрочити сплату судового збору до ухвалення судового рішення у справі.

Клопотання про поновлення строку звернення до суду вирішити під час розгляду справи.

Розгляд справи проводити за правилами Глави 11 Розділу 2 Розгляд окремих категорій термінових адміністративних справ Кодексу адміністративного судочинства України.

Витребувати у відповідача:

- матеріали виконавчого провадження №65424830 для огляду та копії для приєднання до матеріалів справи;

- докази направлення та отримання позивачем постанови про відкриття виконавчого провадження №65424830.

Зобов`язати відповідача надати до суду відзив на позовну заяву та всі документи, що підтверджують заперечення проти позову з одночасним надсиланням учасникам справи копії відзиву та доданих до нього документів та надати до суду докази такого направлення до 5 вересня 2022 року.

Зобов`язати надати витребувані документи на електронну адресу Донецького окружного адміністративного суду: inbox@adm.dn.court.gov.ua або через систему Електронний суд.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Копію ухвали суду надіслати сторонам у порядку визначеному статтею 268 КАС України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В.С. Дмитрієв

Дата ухвалення рішення25.08.2022
Оприлюднено29.08.2022
Номер документу105915787
СудочинствоАдміністративне
Сутьвідкриття виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —200/3956/22

Постанова від 12.12.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 21.11.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 21.11.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Рішення від 02.11.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 13.09.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 08.09.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 05.09.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 25.08.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 15.08.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 29.07.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні