Рішення
від 21.07.2010 по справі 3/55
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"21" липня 2010 р. Справа № 3/55

Господарський суд Кіров оградської області у складі судді Н.В. Болгар розглянув у з асідання справу № 3/55

за позовом: Товариства з обм еженою відповідальністю "Агр опроект плюс";

до відповідачів: Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Сальковська зоря";

Приватного підприємства "В анстрой-ТК";

за участю третіх осіб, які н е заявляють самостійних вимо г на предмет спору на стороні позивача: Компанія "УПАК Лімі тед", ОСОБА_1;

про визнання недійсними та скасування рішення загальни х зборів учасників від 23.03.10 про внесення змін до статуту, пон овлення у складі учасників, в изнання недійсною нової реда кції статуту та скасування д ержавної реєстрації змін до установчих документів.

Представники:

позивача - директор Дев'я тка А.О.;

відповідача (ТОВ "Сальковсь ка зоря") - не з'явився;

відповідача (ПП "Ванстрой-ТК ") - не з'явився;

третьої особи (Компанії "УПА К Лімітед") - Рибак І.В., дові реність № 353 від 15.03.10;

третьої особи (ОСОБА_1) - н е з'явився.

Товариство з обмеженою від повідальністю "Агропроект пл юс" (по тексту - ТОВ "Агропроект плюс" 05.05.10 звернулося до господ арського з позовною заявою, в якій просило:

визнати недійсними та скас увати рішення загальних збор ів учасників товариства з об меженою відповідальністю "Са льковська зоря" (по тексту - ТО В "Сальковська зоря") від 23.03.10 пр о внесення змін до Статуту ТО В "Сальковська зоря";

поновити ТОВ "Агропроект пл юс" у складі учасників ТОВ "Сал ьковська зоря";

визнати недійсною нову ред акцію Статуту ТОВ "Сальковсь ка зоря", затверджену рішення м загальних зборів учасників ТОВ "Сальковська зоря" від 23.03.10;

скасувати державну реєстр ацію змін до установчих доку ментів ТОВ "Сальковська зоря ", що були зареєстровані Голов анівською районною державно ю адміністрацією Кіровоград ської області.

30.06.10 ТОВ "Агропроект плюс" под ало заяву про зміну предмету позову, в якій просить:

визнати недійсним рішення загальних зборів учасників ТОВ "Сальковська зоря" від 23.03.10, оформлені протоколом № 35 зага льних зборів учасників ТОВ "С альковська зоря" з усіх питан ь порядку денного;

поновити ТОВ "Агропроект пл юс" та ОСОБА_1 (по тексту - ОСОБА_1) у складі учасників Т ОВ "Сальковська зоря";

стягнути з ТОВ "Сальковська зоря" судові витрати.

08.07.10 до господарського суду н адійшла заява про зміну пред мету позову, в якій ТОВ "Агропр оект плюс" просить:

визнати недійсним рішення зборів засновників товарист ва з обмеженою відповідальні стю "Сальковська зоря" оформл ені протоколом № 35 від 23.03.10 зага льних зборів учасників ТОВ "С альковська зоря", з усіх питан ь порядку денного;

визнати недійсною нову ред акцію Статуту ТОВ "Сальковсь ка зоря", затверджену рішення м загальних зборів учасників ТОВ "Сальковська зоря" (проток ол № 35 від 23.03.2010 року), зареєстров ану державним реєстратором Г олованівської районної держ авної адміністрації Кіровог радської області 31.03.2010 року за № 14261050009000238;

стягнути з ТОВ "Сальковська зоря" на користь позивача суд ові витрати в сумі 85 грн. держа вного мита та 236 грн. оплати пос луг за інформаційно-технічне забезпечення судового проце су.

Відповідно до частини трет ьої ст. 22 Господарського проце суального кодексу України, п озивач вправі до прийняття р ішення по справі змінити пре дмет позову. Господарський с уд вирішує по суті позовну за яву із зміненим 08.07.10 предметом позову.

ТОВ "Сальковська зоря" надал о відзив на позов 21.07.10, в якому п росить заявнику у задоволенн і вимог відмовити, посилаючи сь на те, що 16.02.10 ТОВ "Агропроект плюс" та ОСОБА_1 повідомле ні про проведення 23.03.10 загальн их позачергових зборів ТОВ "С альковська зоря". і у такому по відомленні були зазначені вс і без виключення питання пор ядку денного, як то передбаче но ст. 7.7.24 статуту ТОВ "Сальковс ька зоря", доказом чого є скріп лення підписом учасника або його представника повідомле ння від 16.02.10.

ПП "Ванстрой-ТК" відзив на по зов не надало; представник та кої особи у засідання не з'яви вся. Ухвали господарського с уду від 06.05.10, 25.05.10, надіслані за ад ресою ПП "Ванстрой-ТК" поверну ті органом поштового зв'язку за закінченням терміну збер ігання.

Господарський суд належни м чином повідомив сторони і т ретіх осіб про засідання. Пра вом на змагальність, передба ченим ст. 4-3 господарського пр оцесуального кодексу Україн и, ПП "Ванстрой-ТК" не скориста лося з власної ініціативи.

ОСОБА_1 у письмових поясне ннях, наданих 21.06.10 вважає, що вим оги заявника підлягають задо воленню та повідомила про те , що

була учасником ТОВ "Сальков ська зоря" з моменту заснуван ня і з моменту створення була керівником (спочатку голово ю правління, потім генеральн им директором);

товариство розвивалося ст абільно, придбавалася нова т ехніка, своєчасно виконували ся зобов'язання, надавалася б лагодійна допомога і двічі - у 2008, 2009 р.р. нагороджено орденом "Л ідер галузі", а безпосередньо керівник - ОСОБА_1 - орденом "Зірка економіки" ІІІ ступеня ;

28.11.09 у ТОВ "Сальковська зоря" п роведено загальні збори учас ників, за результатами яких в ведено нового учасника - ПП "Ва нстрой-ТК", а 08.02.10 - проведено зам іну генерального директора;

про проведення загальних з борів ТОВ "Сальковська зоря" 05 .02.10, 11.02.10, 01.03.10 ОСОБА_1 дізналася лише під час розгляду господ арським судом Кіровоградськ ої області справи № 3/19;

про одноосібне проведення ПП "Ванстрой-ТК" зборів 23.03.10, яки м ОСОБА_1 виключено з скла ду учасників, дізналася 06.04.10, от римавши витяг з Єдиного держ авного реєстру.

21ю07.10 до господарського суду від ОСОБА_1 надійшла теле грама, що містить прохання ро зглянути справу без її участ , а також повідомлення про під тримання позову у повному об сязі.

08.07.10 до господарського суду н адійшла письмова заява, в які й ТОВ "Агропроект плюс", посила ючись на ст. ст. 22, 78 Господарськ ого процесуального кодексу У країни, просить прийняти йог о відмову від позову до ПП "Ван строй-ТК".

При розгляді матеріалів сп рави, заслуховуванні пояснен ь представників сторін у зас іданні господарський суд вст ановив наступне.

Згідно із редакцією статут у ТОВ "Сальковська зоря", держа вна реєстрація якого здійсне на 01.12.09, до складу учасників так ого товариства входять ПП "Ва нстрой-ТК" із часткою у статут ному капіталі 207 900 грн. (84 відсот ки статутного (складеного) ка піталу), ТОВ "Агропроект плюс" - 37 125 грн. (15 відсотків статутног о (складеного) капіталу, ОСО БА_1 - 2 475 грн. (1 відсоток статут ного (складеного) капіталу).

Відповідно до протоколу № 35 позачергових загальних збор ів учасників ТОВ "Сальковськ а зоря", на яких був присутній учасник - ПП "Ванстрой-ТК", за по рядком денним розглядалися п итання:

1. Про обрання голови та секр етаря зборів

2. Про виключення ОСОБА_1 зі складу учасників товарист ва.

3. Про виплату вартості част ини майна товариства, пропор ційно частці у статутному ка піталі учаснику ОСОБА_1

4. Про виключення ТОВ "Агропр оект плюс" зі складу учасникі в товариства.

5. Про виплату вартості част ини майна товариства, пропор ційно частці у статутному ка піталі учаснику ТОВ "Агропро ект плюс".

6. Про перехід частки учасни ка ОСОБА_1 та ТОВ "Агропрое кт плюс" до товариства.

7. Про затвердження нового с кладу учасників товариства.

8. Про затвердження статуту товариства в новій редакції.

9. Про надання повноважень н а проведення державної реєст рації змін до статуту Товари ства.

По названих питаннях прийн яті рішення:

1. Головою загальних зборів товариства обраний Гузенк о Роман Вікторович, секрета рем загальних зборів - Жига ленко Олександр Володимиров ич.

2. Згідно ч. 1 ст. 64 "Про господар ські товариства" виключено ОСОБА_1 зі складу учасників товариства у зв'язку з перешк оджанням своїми діями досягн енню цілей товариства (було з авдано збитків та принижено ділову репутацію, а саме: прав овстановлюючі документа на м айно та техніку товариства п ередано сторонній особі - адв окату ОСОБА_6, укладено ря д правочинів на користь пов'я заних осіб).

3. Виплатити ОСОБА_1 варті сть частини майна, що складає 1 відсоток від загальної варт ості майна після затвердженн я звіту за 2010 рік в строк до 23.03.11.

4. Згідно ч. 1 ст. 64 "Про господар ські товариства" виключено Т ОВ "Агропроект плюс" зі складу учасників товариства у зв'яз ку з невиконанням обов'язків учасника товариства, а саме: н еприйняттям участі у загальн их зборах учасників товарист ва.

5. Виплатити ТОВ "Агропроект плюс" вартість частини майна , що складає 15 відсотків від за гальної вартості майна після затвердження звіту за 2010 рік в строк до 23.03.11.

6. Частку ОСОБА_1 в розмір і 2 475 грн., що складає 1 відсоток в ід статутного капіталу, та ТО В "Агропроект плюс" в розмірі 3 7 125 грн., що складає 15 відсотків в ід статутного капіталу перед ати ТОВ "Сальковська зоря". Час тка належить самому товарист ву, згідно ст. 53 Закону України "Про господарські товариств а". Товариство зобов'язано реа лізовувати її іншим учасника м або третім особам протягом строку, що не перевищує одног о року, або зменшити свій стат утний капітал відповідно до вимог ст. 52 Закону України "Про господарські товариства".

7. Розподілений статутний ка пітал між ПП "Ванстрой-ТК" - 207 900 г рн. - 84 проценти та ТОВ "Сальковс ька зоря" - 39 600 грн. - 16 процентів.

8. У зв'язку з затвердженням н ового складу учасників товар иства затверджена нова редак ція статуту ТОВ "Сальковська зоря".

9. Уповноважити генеральног о директора товариства Удо венка А.М. здійснити держав ну реєстрацію змін до статут у в органах державної реєстр ації самостійно або видати д овіреність представнику.

Державна реєстрація стату ту ТОВ "Сальковська зоря" у ред акції, затвердженій рішенням загальних зборів учасників (протокол № 35 від 23.03.10), проведена 31.03.10.

Як вбачається із редакції с татуту ТОВ "Сальковська зоря ", його учасниками є ПП "Ванстр ой-ТК" та безпосередньо саме Т ОВ "Сальковська зоря".

За ст. 97, ч. 1 ст. 98 Цивільного код ексу України, управління тов ариством здійснюють його орг ани - загальні збори, які мають право приймати рішення з усі х питань діяльності товарист ва, у тому числі і з тих, що пере дані загальними зборами до к омпетенції виконавчого орга ну, і виконавчий орган, якщо і нше не встановлено законом.

Відповідно до ч. 4 ст. 145 Цивіль ного кодексу України, внесен ня змін до статуту товариств а, вирішення питання щодо при дбання товариством частки уч асника, виключення учасника із товариства віднесено до в иключної компетенції загаль них зборів товариства з обме женою відповідальністю.

Рішення загальних зборів м оже бути оскаржене учасником товариства до суду, що встано влено ч. 5 ст. 98 Цивільного кодек су України.

Справи, що виникають з корпо ративних відносин у спорах м іж господарським товариство м та його учасником (засновни ком, акціонером), у тому числі учасником, який вибув, а також між учасниками (засновникам и, акціонерами) господарськи х товариств, що пов'язані із ст воренням, діяльністю, управл інням та припиненням діяльно сті цього товариства, крім тр удових спорів, віднесено п. 4 ч астини першої ст. 12 Господарсь кого процесуального кодексу України до підвідомчості го сподарських судів.

Порушення вимог закону та/а бо установчих документів під час скликання та проведення загальних зборів товариства , позбавлення учасника товар иства можливості взяти участ ь у загальних зборах, порушен ня прав і законних інтересів учасника товариства рішення м загальних зборів є підстав ою для визнання недійсними р ішень загальних зборів учасн иків господарського товарис тва.

ТОВ "Агропроект плюс", оскар жуючи рішення загальних збор ів ТОВ "Сальковська зоря", зазн ачило у позовній заяві про те , що не було повідомлено про пр оведення зборів, про порядок денний таких зборів.

Право участі у товаристві є особистим немайновим правом ; учасники господарського то вариства мають право у поряд ку, встановленому установчим и документами та законом, зок рема, брати участь в управлін ні товариством у порядку, виз наченому в установчому докум ентів, крім випадків, встанов лених законом. Такі положенн я містить ч. 1 ст. 100, п. 1 ч. 1 ст. 116 Циві льного кодексу України. Як за значалося вище, формою участ і є загальні збори учасників господарського товариства.

Частиною 5 ст. 61 Закону Україн и "Про господарські товарист ва" передбачено, що про провед ення загальних зборів товари ства учасники повідомляютьс я передбаченим статутом спос обом з зазначенням часу і міс ця проведення зборів та поря дку денного. Повідомлення по винно бути зроблено не менш я к за 30 днів до скликання загал ьних зборів. Будь-хто з учасни ків товариства вправі вимага ти розгляду питання на загал ьних зборах учасників за умо ви, що воно було ним поставлен о не пізніш як за 25 днів до поча тку зборів. Не пізніш як за 7 дн ів до скликання загальних зб орів учасникам товариства по винна бути надана можливість ознайомитися з документами, внесеними до порядку денног о зборів. З питань, не включени х до порядку денного, рішення можуть прийматися тільки за згодою всіх учасників прису тніх на зборах.

Статутом ТОВ "Сальковська з оря" у редакції, державна реєс трація якої здійснена 01.12.09, не п ередбачений спосіб, в якій уч асники повідомляються про ча с і місце проведення загальн их зборів та про порядок денн ий. Однак, з урахуванням викла деної вище норми Закону, пові домлення повинно бути зробле но не менше як за 30 днів до скли кання загальних зборів.

Відповідно до п. 7.7.24 у названі й редакції, загальні збори уч асників мають право приймати рішення тільки з питань, вклю чених до порядку денного , яки й має бути розісланий учасни кам не пізніше як за 15 днів до п очатку зборів.

ТОВ "Агропроект плюс" не бул о запрошено на збори, не отрим увало повідомлення про поряд ок денний, час і місце проведе ння зборів.

Згідно з ст. 33 Господарськог о процесуального кодексу Укр аїни, кожна сторона повинна д овести ті обставини, на які во на посилається як на підстав у своїх вимог і заперечень.

При наявності заперечень н а доводи позивача про неотри мання ним повідомлення про з бори учасників та про порядо к денний таких зборів, ТОВ "Сал ьковська зоря" повинно довес ти зворотнє. Однак докази про виконання зобов'язання ТОВ " Сальковська зоря" щодо повід омлення ТОВ "Агропроект плюс ", про яке йдеться у ст. 61 Закону України "Про господарські то вариства", відсутні.

Надана ТОВ "Сальковська зор я" копія повідомлення про про ведення загальних зборів уча сників ТОВ "Сальковська Зоря " (без зазначення того, що ці зб ори є позачерговими), не місти ть докази отримання ТОВ "Агро проект плюс" в особі його орга ну управління чи особо, яка на ділена повноваженнями _ пред ставником (із зазначенням до кумента, на підставі якого ді є такий представник) такого п овідомлення. Безпосередньо у засіданні представник ТОВ "А гропроект плюс" повідомив, що йому не відома особа, яка розп исалася у повідомленні, і. крі м того, розписка не свідчить п ро те, що таке повідомлення от римано саме ТОВ "Агропроект п люс".

Відповідачем не доведено т ого, що ТОВ "Агропроект плюс" я к учасник ТОВ "Сальковська зо ря" мало можливість ознайоми тись з документами, внесеним и до порядку денного зборів.

Із протоколу № 35 від 23.03.10 не вб ачається того, яка особа ініц іювала проведення позачерго вих загальних зборів учасник ів ТОВ "Агропроект плюс", тоді як коло таких осіб п. 7 статуту такого товариства у редакці ї, зареєстрованій 01.12.09, обмежен е.

Дотримання процедури скли кання позачергових загальни х зборів учасників ТОВ "Сальк овська зоря" не доведено

Господарський суд погоджу ється із доводами позивача п ро порушення вимог закону та установчих документів під ч ас скликання та проведення н азваних вище загальних зборі в учасників ТОВ "Сальковська зоря", позбавлення права ТОВ " Агропроект плюс можливості в зяти участь у загальних збор ах.

Як встановлено ч. ч. 1, 3 ст. 167 Гос подарського кодексу України , корпоративні права - це прав а особи, частка якої визначає ться у статутному фонді (майн і) господарської організації , що включають правомочності на участь цієї особи в управл інні господарською організа цією, отримання певної частк и прибутку (дивідендів) даної організації та активів у раз і ліквідації останньої відпо відно до закону, а також інші п равомочності, передбачені за коном та статутними документ ами; під корпоративними відн осинами маються на увазі від носини, що виникають, змінюют ься та припиняються щодо кор поративних прав.

Носіями корпоративних пра в у товариствах з обмеженою в ідповідальністю є учасники ц их товариств.

При виключенні учасника з т овариства, перший позбавляєт ься корпоративних прав та йо го корпоративні відносини з таким товариством припиняют ься.

Виключення ТОВ "Агропроект плюс" з числа учасників (засно вників) ТОВ "Сальковська зоря " позбавило його, зокрема, на ч астку у статутному фонді (май ні) такого товариства та прав а на участь в управлінні ТОВ "С альковська зоря".

Відповідно до ст. 10 Закону Ук раїни "Про господарські това риства" участь у загальних зб орах учасників товариства є право, а не обов'язком учасник а

Згідно з ст. 64 Закону України "Про господарські товариств а", учасника товариства з обме женою відповідальністю, який систематично не виконує або неналежним чином виконує об ов'язки, або перешкоджає свої ми діями досягненню цілей то вариства, може бути виключен о з товариства на основі ріше ння, за яке проголосували уча сники, що володіють у сукупно сті більше як 50 відсотками заг альної кількості голосів уча сників товариства; при цьому цей учасник (його представни к) у голосуванні участі не бер е.

Із змісту протоколу № 35 від 23 .03.10 не вбачається підстав для в иключення ТОВ "Агропроект пл юс" зі складу учасників ТОВ "Са льковська зоря". Саме по собі в икладення того, що ТОВ "Агропр оект плюс" не приймає участі у загальних зборах учасників ТОВ "Сальковська зоря", без заз начення конкретних загальни х зборів, в яких воно не брало участі та того, як це перешкод ило досягненню цілям товарис тва або спричинило інші нега тивні наслідки для такого то вариства, не є підставою для в иключення учасника з товарис тва.

Господарський суд також зв ажає на те, що право загальних зборів учасників вирішувати питання про виключення учас ника з товариства, не є правом таких зборів вирішувати пит ання про передачу частки, нал ежної учаснику, що підлягає в иключенню з товариства, безп осередньо самому товариству або іншим учасникам чи треті м особам.

Господарське товариство є власником майна, переданого йому у власність засновника ми і учасниками як внески, про дукції, виробленої в результ аті господарської діяльност і товариства, доходів, одержа них від господарської діяльн ості товариства, іншого майн а, набутого товариством на пі дставах, не заборонених зако ном, що встановлено ст. 85 Госпо дарського кодексу України.

Корпоративні права, якими в олодіє учасник, не є власніст ю господарського товариства .

Відповідно до ст. 321 Цивільно го кодексу України право вла сності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позба влений чи обмежений у його зд ійсненні.

Особа може бути позбавлена права власності або обмежен а у його здійсненні лише у вип адках і в порядку, встановлен их законом.

Цивільний кодекс України, с т. 59 Закону України "Про господ арські товариства" не надає з агальним зборам товариства п овноважень щодо позбавлення учасника товариства його ча стки.

Рішення загальних зборів Т ОВ "Сальковська зоря" про пере дачу часток учасників, яких в иключено зі складу учасників , зокрема части ТОВ "Агропроек т плюс" першого, внаслідок чог о воно стало, згідно із редакц ії статуту, державна реєстра ція якого здійснена 31.03.10 учасн иком самого себе, є незаконни м.

Статут юридичної особи за з містом частини другої ст. 20 Го сподарського кодексу Україн и є актом, який визначає право вий статус юридичної особи, о скільки він містить норми, об ов'язкові для учасників това риства його посадових осіб т а інших працівників, а також в изначає порядок затвердженн я та внесення змін до статуту .

Підставами для визнання ак та, в тому числі статуту, недій сним є його невідповідність вимогам чинного законодавст ва та/або визначеній законом компетенції органу, який вид ав (затвердив) цей акт, а також порушення у зв'язку з його при йняттям прав та охоронюваних законом інтересів позивача.

Затвердження загальними з борами учасників ТОВ "Салько вська зоря" нової редакції ст атуту, рішення про що оформле не протоколом № 35 від 23.03.10, є пор ушенням прав і охоронюваних законом інтересів позивача я к учасника такого товариства , який не був повідомлений про проведення загальних зборів учасників, та безпідставно п озбавлений своєї частки у ст атутному (складеному) капіта лі товариства.

Порушене право підлягає за хисту господарським судом.

Відмовляючись від позову д о ПП "Ванстрой-ТК" заявник посл ався на п. 5.6 Рекомендацій Вищо го господарського суду Украї ни від 28.12.07 № 04-5/14 "Про практику зас тосування законодавства у ро згляді справ, що виникають з к орпоративних відносин", за як им учасниками судового проце су у спорах про визнання неді йсними рішень загальних збор ів господарських товариств з підстав недотримання вимог закону та/або установчих док ументів під час їх скликання та проведення є учасник (учас ники) або акціонер (акціонери ), права яких на участь у загал ьних зборах було порушено, та господарське товариство; ос кільки результат вирішення с пору залежить лише від встан овлення судом наявності та с тупені порушень прав позивач а (позивачів) під час скликанн я та проведення загальних зб орів, залучення інших учасни ків (акціонерів) товариства а бо осіб, з якими на підставі сп ірних рішень товариство всту пило у правовідносини, не вим агається.

Вимоги позивача про визнан ня недійсної нової редакції статуту ТОВ "Сальковська зор я", затвердженої рішенням заг альних зборів учасників від 23.03.10, оформлених протоколом № 35 від 23.03.10, є похідними від вимоги про визнання недійсними ріш ень учасників таких зборів.

Господарський суд прийшов до висновку, що дії ТОВ "Агроп роект плюс" щодо відмова від п озову до ПП "Ванстрой-ТК" не су перечить законодавству, тому приймає таку відмову і припи няє провадження у справі за п озовом ТОВ "Агропроект плюс" д о ПП "Ванстрой-ТК" на підставі п. 4 частини першої ст. 80 Госпдар ського процесуального кодек су України.

На підставі вищевикладено го господарський суд задовол ьняє позов ТОВ "Агропроект пл юс" до ТОВ "Сальковська зоря".

Згідно з ч. 5 ст. 89 Цивільного к одексу України, зміни до уста новчих документів юридичної особи набирають чинності дл я третіх осіб з дня їх державн ої реєстрації, а у випадках, вс тановлених законом з моменту повідомлення органу, що здій снює реєстрацію, про такі змі ни.

Зміни до статуту ТОВ "Салько вська зоря" внесені на підста ві рішення зборів учасників, оформлених протоколом № 35 від 23.03.10.

Як встановлено ч. 1 ст. 31 Закон у України "Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців", уразі постановлення судового ріше ння щодо скасування рішення засновників (учасників) юрид ичної особи або уповноважено го ними органу про внесення з мін до установчих документів юридичної особи, або про визн ання повністю або частково н едійсними змін до установчих документів юридичної особи суд у день набрання законної сили судовим рішенням надси лає його державному реєстрат ору для внесення запису про с удове рішення щодо скасуванн я державної реєстрації змін до установчих документів юри дичної особи. Тобто, Закон пер едбачає дії державного реєст ратора за результатами надси лання йому рішення суду, яке н абрало законної сили.

Оскільки скасування рішен ня засновників (учасників) юр идичної особи є тотожним виз нанню таких рішень недійсним и, господарський суд у випадк у набрання рішенням у даній с праві законної сили направит ь його державному реєстратор у для внесення запису про суд ове рішення щодо скасування державної реєстрації змін до установчих документів ТОВ "С альковська зоря".

Відповідно до ст. 49 Господар ського процесуального кодек су України, судові витрати ТО В "Агропроект плюс" по сплаті 8 5 грн. державного мита, 236 грн. на оплату послуг по інформацій но-технічному забезпеченню с удового процесу покладаютьс я на ТОВ "Сальковська зоря".

Рішення місцевого господа рського суду набирає законно ї сили після закінчення деся тиденного строку з дня його п ідписання суддею і може бути оскаржене до Дніпропетровсь кого апеляційного господарс ького суду в межах названого строку.

Керуючись ст. ст. 49, 80 (п. 4), 82, 84, 85, 116 Г осподарського процесуально го кодексу України, господар ський суд

В И Р І Ш И В :

1. Прийняти відмову товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Агропроект плюс" до прив атного підприємства "Ванстро й-ТК".

2. Припинити провадження у с праві за позовом товариства з обмеженою відповідальніст ю "Агропроект плюс" до приватн ого підприємства "Ванстрой-Т К".

3. Позов товариства з обмеже ною відповідальністю "Агропр оект плюс" до товариства з обм еженою відповідальністю "Сал ьковська зоря" задовольнити .

4. Визнати недійсними рішенн я зборів засновників товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Сальковська зоря" (адрес а: 26500, Кіровоградська область, Голованівський район, смт. Го лованівськ, вул. Леніна, буд. 44, кор. Б; і. к. 34163353) від 23.03.10, оформлені протоколом № 35 від 23.03.10 товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Сальковська зоря", з усіх питань порядку денного.

5. Визнати недійсною нову ре дакцію Статуту товариства з обмеженою відповідальністю "Сальковська зоря", затвердже ну рішенням загальних зборів учасників товариства з обме женою відповідальністю "Саль ковська зоря" (протокол № 35 від 23.03.2010 року), зареєстровану держ авним реєстратором Головані вської районної державної ад міністрації Кіровоградсько ї області 31.03.2010 року за № 14261050009000238.

6. Стягнути з товариства з об меженою відповідальністю "Са льковська зоря" (адреса: 26500, Кір овоградська область, Голован івський район, смт. Голованів ськ, вул. Леніна, буд. 44, кор. Б; і. к . 34163353) на користь товариства з о бмеженою відповідальністю "А гропроект плюс" (адреса: 35425864, Че ркаська область, Черкаський район, с. Мошни, вул. Ветеринар на, 18/140; і. к. 35425864) 85 грн. державного м ита, 236 грн. витрат на оплату пос луг по інформаційно-технічно му забезпеченню судового про цесу.

7. Наказ видати позивачу піс ля набрання рішенням законно ї сили для пред'явлення до вик онання в порядку, встановлен ому Законом України "Про вико навче провадження".

8. Засвідчені належним чином примірники рішення направит и сторонам (позивачу за адрес ою: 02217, м. Київ-217, а/с 106), третім особ ам

9. Після набрання рішенням з аконної сили направить його державному реєстратору Голо ванівської районної державн ої адміністрації для внесенн я запису про судове рішення щ одо скасування державної реє страції змін до установчих д окументів товариства з обмеж еною відповідальністю "Сальк овська зоря" (адреса: 26500, Кірово градська область, Голованівс ький район, смт. Голованівськ , вул. Леніна, буд. 44, кор. Б; і. к. 34163353 )

Суддя Н. В. Болгар

22.07.10

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення21.07.2010
Оприлюднено04.08.2010
Номер документу10594975
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/55

Ухвала від 01.07.2019

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Чопко Ю.О.

Ухвала від 27.06.2019

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Шумський І.П.

Ухвала від 27.06.2019

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Шумський І.П.

Ухвала від 18.06.2019

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Шумський І.П.

Ухвала від 19.06.2019

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Чопко Ю.О.

Ухвала від 30.07.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Лакіза В.В.

Ухвала від 24.06.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Лакіза В.В.

Ухвала від 02.06.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 29.11.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 19.07.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні