Ухвала
від 24.08.2022 по справі 213/3284/20
ІНГУЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

г Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 213/3284/20

Номер провадження 2/213/16/22

У Х В А Л А

25 серпня 2022 року м. Кривий Ріг

Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі судді Мазуренко В.В., розглянувши клопотання представника відповідача ОСОБА_1 про розгляд справи за позовом ОСОБА_2 до ФОП ОСОБА_3 , третя особа: Товариство з обмеженоювідповідальністю «ПРУШИНЬСКІ» про розірвання договору купівлі-продажу, відшкодування збитків, стягнення моральної шкоди, в загальному позовному провадженні,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

Ухвалою суду від 13 липня 2022 року цивільну справу прийнято до провадження судді Мазуренка В.В. та в порядкуч. 5ст. 279 ЦПК Українирозгляд справи призначено за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Від представника відповідача ОСОБА_1 надійшла заява про заперечення проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

В обґрунтування заяви вказує, що на її думку дана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, оскільки є необхідність виклику свідків, витребування доказів та встановленя спірних правовідносин, залучення третіх осіб або заміни ФОП ОСОБА_4 належним відповідачем, визначення з правом позивача на стягнення заявленої суми, що повністю відповідатиме завданню підготовчого провадження.

Крім того вказує, що захист прав споживача стосується якості придбаного товару, а отже можливо буде необхідним проведення експертизи та виклик свідків. На її думку позивачем вказано неповний склад учасників справи та сторін, оскільки гарантійний талон на продукцію виписано не відповідачем, а ТОВ «Прушинські», замовником продукції є ОСОБА_5 , а не позивач.

Вказує, що категорія справи є складною, яка має значний обсяг та характер доказів, які потребують дослідження та отримання пояснень від учасників справи.

Просить перейти від розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження на розгляд справи в порядку загального позовного провадження та здійснити заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Дослідив подану заяву, суд дійшов такого.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 ЦПК України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Предметом позову є розірвання договору та стягнення грошових коштів в сумі

28 343,53 грн. та моральної шкоди у розмірі 25 000,00 грн. Загальна сума, що підлягає стягненню не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Однак, для всебічного та об`єктивного вирішення справи, суд вважає за необхідне перейти від розгляду справи у спрощеному до загального позовного провадження.

Згідно з ч.6 ст.277 ЦПК України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

В зв`язку з викладеним, суд вважає за необхідне клопотання представника відповідача задовольнити та перейти від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого судового засідання.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 19, 274, 277 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника відповідача ОСОБА_1 про перехідна розглядсправи в порядку загального позовного провадження - задовольнити.

Перейти від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до розгляду за правилами загального позовного провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ФОП ОСОБА_3 , третя особа: Товариство з обмеженоювідповідальністю «ПРУШИНЬСКІ», про розірвання договору купівлі-продажу, відшкодування збитків, стягнення моральної шкоди.

Призначити підготовче засідання на 10 годину 30 хвилин 04 жовтня 2022 рокув залісудових засідань №10 Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області (вул. Груні Романової, 6а, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область).

В підготовче засідання викликати учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Мазуренко

Дата ухвалення рішення24.08.2022
Оприлюднено01.09.2022
Номер документу105979281
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —213/3284/20

Постанова від 28.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Корчиста О. І.

Постанова від 28.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Корчиста О. І.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Корчиста О. І.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Корчиста О. І.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Корчиста О. І.

Рішення від 14.09.2023

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 01.06.2023

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 04.10.2022

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 24.08.2022

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні