Ухвала
від 05.09.2022 по справі 363/208/22
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"06" вересня 2022 р. Справа № 363/208/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 вересня 2022 року Вишгородський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Рудюка О.Д.,

за участю секретаря Несин Н.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м.Вишгороді в загальному позовному провадженні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Вишгородської районної ради, Поліської сільської ради про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до Вишгородського районного суду Київської області з позовною заявою про визнання за нею права власності, в порядку спадкування за законом, після смерті матері ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , на земельну частку (пай), в розмірі 2,74 в умовних кадастрових гектарах, що знаходиться на території КСП с. Буда-Радинська Вишгородського району Київської області.

Ухвалою Вишгородського районного суду Київської області від 07.07.2022 року відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Позивач в судове засідання не з`явилась, на електронну адресу суду направила клопотання про розгляд справи у її відсутність, позовні вимоги підтримує в повному обсязі та просить задовольнити.

Представник відповідача Вишгородської районної ради в судове засідання не з`явився, про день та час розгляду справи повідомлений в установленому законом порядку, причини неявки суду невідомі.

Представник відповідача Поліської сільської ради в судове засідання не з`явився, до суду направ лист згідно якого, розгляд справи просить провести без представника.

Дослідивши письмові матеріали справи, суд дійшов до наступного.

Відповідно до ч.2 ст.27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Однак, за правилами ч.1 ст.30 ЦПК України, позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

Позивач просить визнати за нею право власності в порядку спадкування за законом на земельну ділянку, яка знаходиться на території КСП с. Буда-Радинська Вишгородського району Київської області.

Згідно постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року №807-IX «Про утворення та ліквідацію районів», утворено Вишгородський район (з адміністративним центром у місті Вишгород) у складі територій Вишгородської міської, Димерської селищної, Іванківської селищної, Петрівської сільської, Пірнівської сільської, Поліської селищної, Славутицької міської територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України;

Крім того, відповідно до п.3-1 Розділу XII «Прикінцеві перехідні положення «Закону України «Про судоустрій і статус суддів», до набрання чинності законом України щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв`язку з утворенням (ліквідацією) районів, відповідні місцеві суди продовжують здійснювати свої повноваження у межах територіальної юрисдикції, визначеної до набрання чинності Постановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17 липня 2020 року №807-IX, але не пізніше 1 січня 2023 року.

Отже, суддею встановлено, що з позовної заяви та доданих до позовної заяви матеріалів не вбачається підстав для розгляду даного позову у Вишгородському районному суді Київської області, оскільки розгляд даного спору віднесено до виключної підсудності за місцем знаходження нерухомого майна, а саме Іванківському районному суду Київської області.

Тобто, вказана цивільна справа підсудна Іванківському районному суду Київської області.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

За таких обставин, суд дійшов висновку, що справа не підсудна Вишгородському районному суду Київської області та з урахуванням територіальної юрисдикції підлягає направленню за підсудністю - до Іванківського районного суду Київської області (07201, Київська область, смтІванків, вул. Проскури, 14-А).

Керуючись статтями 27, 30, п.1 ч.1 ст.31, ст.187 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 доВишгородської районноїради,Поліської сільськоїради провизнання прававласності наземельну частку(пай)в порядкуспадкування зазакономпередати до Іванківського районного суду Київської області (07201, Київська область, смт Іванків, вул. Проскури, 14-А).

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Київського апеляційного суду. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.Д.Рудюк

СудВишгородський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення05.09.2022
Оприлюднено08.09.2022
Номер документу106081157
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —363/208/22

Рішення від 02.03.2023

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Слободян Н. П.

Ухвала від 02.02.2023

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Слободян Н. П.

Ухвала від 05.09.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

Ухвала від 06.07.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

Ухвала від 25.01.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні