Ухвала
від 07.09.2022 по справі 395/27/22
НОВОМИРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 395/27/22 Провадження № 2-п/395/6/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 вересня 2022 року м. Новомиргород

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Забуранного Р.А.

при секретарі Таран С. М.,

розглянувши заяву відповідача ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення по цивільній справі за позовом Акціонерного товариствакомерційний банк«Приватбанк» до ОСОБА_1 про стягнення боргу кредитором спадкодавця,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про перегляд заочного рішення від 03 травня 2022 року по цивільній справі № 395/27/22 за позовом Акціонерного товариствакомерційний банк«Приватбанк» до ОСОБА_1 про стягнення боргу кредитором спадкодавця, зазначивши, що з повним текстом судового рішення та матеріалами справи, які були направлені на електронну адресу ОСОБА_1 , він ознайомився 28.08.2022 року в електронному вигляді. В заяві про перегляд заочного рішення просить: поновити строк про перегляд судом заочного рішення, що ухвалене Новомиргородським районним судом Кіровоградської області від 03.05.2022 року по справі №395/27/2022 за позовом АТ КБ «Приватбанк» до ОСОБА_1 про стягнення боргу кредитором спадкодавця; переглянути заочне рішення Новомиргородського районного суду Кіровоградської області від 03.05.2022 року по справі №395/27/2022 за позовом АТ КБ «Приватбанк» до ОСОБА_1 про стягнення боргу кредитором спадкодавця та закрити провадження у справі, у зв`язку з набранням законної сили рішенням суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав.

Відповідач в судове засідання не з`явився. До суду направив письмове клопотання про розгляд справи за відсутності відповідача, просив суд задовольнити заяву.

Представники позивача в судове засідання не з`явилися. Про місце та час розгляду у справі були повідомлені у встановленому законом порядку. До суду надіслано заперечення щодо перегляду заочного рішення та вказує, що відповідачем не зазначено обставини, що свідчать про поважність причин неявки в судове засідання та (або) неповідомлення їх суду, а також причини неподання відзиву, і докази про це, а тому просить залишити без задоволення заяву про перегляд заочного рішення.

За таких обставин, суд вважає за можливе слухати справу без участі учасників судового розгляду за наявними письмовими матеріалами справи, що відповідає вимогам ч. 1 ст. 287 ЦПК України.

03 травня 2022 року Новомиргородським районним судом Кіровоградської області у справі № 395/27/22 було частково задоволено позов Акціонерного товариствакомерційнийбанк«Приватбанк» до ОСОБА_1 простягнення боргу кредиторомспадкодавця та стягнуто з ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) на користь Акціонерного товариства комерційний банк «Приватбанк» заборгованість за кредитним договором №б/н від 14.10.2010 року в розмірі 8261 (вісім тисяч двісті шістдесят одну) гривню 85 копійок та судовий збір у розмірі 2095(дві тисячі дев`яносто п`ять) гривень 70 копійок, а всього стягнути 10357 (десять тисяч триста п`ятдесят сім) гривень 55 копійок.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява про скасування заочного рішення суду у справі підлягає задоволенню.

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 284 ЦПК України, заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 287 ЦПК України, у результаті розгляду заяви про перегляд заочного рішення, суд може своєю ухвалою: залишити заяву без задоволення, скасувати заочне рішення і призначити справу до розгляду за правилами загального чи спрощеного провадження.

Положенням ч. 1ст.288ЦПК України передбачено, що заочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не з`явився в судове засідання та (або) не повідомив про причини неявки, а також не подав відзив на позовну заяву з поважних причин і докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

Розглянувши заяву,дослідивши матеріалисправи,суд дійшоввисновку прозадоволення заявипро переглядзаочного рішення,оскільки ізматеріалів справи вбачається, що відповідач судової повістки чи іншого документа не отримував. Крім того, зазначені ним у заяві про перегляд заочного рішення обставини мають істотне значення для правильного вирішення справи відповідно до вимог ч. 1 ст. 288 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.260-261,288,353 ЦПК України,суд -

ПОСТАНОВИВ:

Поновити ОСОБА_1 пропущений строк на подання заяви про перегляд заочного рішення Новомиргородського районного суду Кіровоградської області від 03 травня 2022 року по справі №395/27/22.

Заяву ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення по цивільній справі за позовом Акціонерного товариствакомерційнийбанк«Приватбанк» до ОСОБА_1 про стягнення боргу кредитором спадкодавця - задовольнити.

Заочне рішення Новомиргородського районного суду Кіровоградської області від 03 травня 2022 року, що ухвалено у цивільній справі за позовом Акціонерного товариствакомерційнийбанк«Приватбанк» до ОСОБА_1 простягнення боргу кредиторомспадкодавця - скасувати.

Розгляд справи провести за правилами спрощеного позовного провадження та призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 09 год.30хв.20вересня 2022 року, в приміщенні Новомиргородського районного суду Кіровоградської області за адресою: м. Новомиргород, вул. Соборності, 157, зал № 1.

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення даної ухвали має право подати відзив разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву має право подати до суду відповідь на відзив з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані відповідачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів відповідачу.

Роз`яснити позивачу, що копія відповіді на відзив з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) відповідачу одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Відповідач протягом п`яти днів із дня отримання відповіді на відзив має право подати до суду на неї свої заперечення разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення та документами, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і додатків позивачу.

Роз`яснити відповідачу, що копія заперечення проти відповіді на відзив разом доданими до нього документами слід надіслати (надати) позивачу одночасно з надісланням (наданням) цих заперечень до суду.

Роз`яснити сторонам,що клопотанняпро розглядсправи усудовому засіданніз повідомленнямсторін відповідачмає податив строкдля поданнявідзиву,а позивач-не пізнішеп`ятиднів здня отриманнявідзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - nm.kr.court.gov.ua.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати позивачу, відповідачу разом з копією ухвали надіслати копію позовної заяви та копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: Р. А. Забуранний

СудНовомиргородський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення07.09.2022
Оприлюднено09.09.2022
Номер документу106125443
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —395/27/22

Ухвала від 19.09.2022

Цивільне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

Ухвала від 07.09.2022

Цивільне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

Рішення від 02.05.2022

Цивільне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

Ухвала від 11.04.2022

Цивільне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

Ухвала від 24.02.2022

Цивільне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні