Ухвала
від 11.09.2022 по справі 201/489/22
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/489/22

Провадження №2/201/1480/2022

УХВАЛА

про залучення третьої особи у цивільній справі

12 вересня 2022 року Жовтневий районний суд

м. Дніпропетровська

у складі: головуючого судді Федоріщева С.С.,

при секретарі Максимовій О.В.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

відповідача ОСОБА_2 ,

представника третьої особи з самостійними вимогами ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні суду м. Дніпрі матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 , третя особа приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Кононенко Світлана Анатоліївна про визнання договору позики недійсним, за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_4 , третя особа без самостійних вимог приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Кононенко Світлана Анатоліївна про стягнення боргу зі спадкодавця боржника та за позовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги ОСОБА_5 до ОСОБА_4 , третя особа без самостійних вимог приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Кононенко Світлана Анатоліївна про визнання права власності на майно, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська знаходиться вищевказана цивільна справа.

Під час підготовки справи до розгляду від приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Кононенко Світлани Анатоліївни за клопотанням сторін було витребувано спадкову справу, заведену після померлого ОСОБА_6 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 . При ознайомленні із цією спадковою справою було встановлено, що окрім сторін, який приймають участь у даній цивільній справ, із заявою про прийняття спадщини до нотаріуса також звернулася ОСОБА_7 , яка участі у даній цивільній справі не приймає.

Враховуючи, що предметом спору у даній цивільній справі є майно, що залишилося після смерті ОСОБА_6 , на яке претендують учасники справи, суд поставив питання про необхідність залучення до розгляду справи як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог ОСОБА_7 .

При обговоренні зазначеного питання представник позивача ОСОБА_1 , відповідач ОСОБА_2 та представник третьої особи з самостійними вимогами ОСОБА_3 заперечували проти залучення ОСОБА_7 у якості третьої особи, оскільки в межах даної справи її права не порушені.

Вислухавши сторони та ознайомившись із копією спадкової справи, заведеної після померлого ОСОБА_6 , суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

В даному випадку, окрім сторін, який приймають участь у даній цивільній справ, із заявою про прийняття спадщини після померлого ОСОБА_6 до нотаріуса також звернулася ОСОБА_7 , тобто остання теж претендує на майно, що залишилося після смерті ОСОБА_6 , однак участі у даній цивільній справі не приймає.

Враховуючи, що рішення по даній справі може вплинути на права та обов`язки ОСОБА_7 , що не є стороною у справі, суд доходить до висновку про необхідність залучення її до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.53, 258-260 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у розгляді цивільної справи за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 , третя особа приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Кононенко Світлана Анатоліївна про визнання договору позики недійсним, за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_4 , третя особа без самостійних вимог приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Кононенко Світлана Анатоліївна про стягнення боргу зі спадкодавця боржника та за позовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги ОСОБА_5 до ОСОБА_4 , третя особа без самостійних вимог приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Кононенко Світлана Анатоліївна про визнання права власності на майно у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ОСОБА_7 .

Копію вказаної ухвали з копією позовної заяви направити третій особі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.С. Федоріщев

СудЖовтневий районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення11.09.2022
Оприлюднено14.09.2022
Номер документу106185890
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу, з них

Судовий реєстр по справі —201/489/22

Ухвала від 10.10.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 11.09.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 22.05.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 31.01.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 31.01.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 25.01.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 19.01.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні