Ухвала
від 13.09.2022 по справі 202/4555/22
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/4555/22

Провадження № 1-кс/202/3934/2022

УХВАЛА

Іменем України

13 вересня 2022 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотанняслідчого СУГУНП вДніпропетровській області ОСОБА_3 ,погоджене зпрокурором відділуДніпропетровської обласноїпрокуратури ОСОБА_4 ,про тимчасовийдоступ доречей ідокументів,-

ВСТАНОВИВ:

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно з клопотанням в провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження №12022040000000295 від 29.06.2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 201-3 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що на території Дніпропетровської області діє група осіб, які під час дії воєнного стану на території України займаються продажем товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку під час воєнного стану.

Вказаними особами здійснена спроба реалізації товарів гуманітарної допомоги, а саме, бронежилетів з бронепластинами марки «Strike Face» на загальну суму 15 тис. доларів США (520 тис. грн.) в кількості 16 штук.

30.06.2022 року, в період часу з 17 год. 52 хв. по 18 год. 09 хв. за адресою:

АДРЕСА_1 , під час проведення обшуку автомобіля марки «Lexus», реєстраційний номер НОМЕР_1 , модель RX 350, виявлено та вилучено 16 (шістнадцять) бронежилетів марки «Strike Face» з бронепластинами, котрі марковано бірками наступного змісту: «model: REAR; REF: A170250M6006011; TYPE: X; S/A: X; THREAT LEVEL: IV; Cliente: Next Step; Country: Ukraine; Date of issue: April/2022; Manufacture Location: Columbia».

Встановлено, що до вчинення зазначеного правопорушення причетні волонтериблагодійної організації благодійного фонду« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), а саме: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , яким на підставі ст. 278 КПК України повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України та обрано запобіжні заходи.

Під час допиту в якості підозрюваного ОСОБА_5 пояснив, що йому від ОСОБА_6 стало відомо, що благодійним фондом « ІНФОРМАЦІЯ_2 » здійсненна закупівля бронежилетів в кількості 250-300 одиниць та котрі за пропозицією ОСОБА_6 можливо продати. Отримані в ході реалізації бронежилетів грошові кошти він перераховував на благодійний фонд « ІНФОРМАЦІЯ_2 »(ЕДРПОУ НОМЕР_3 ) ізпризначенцям платежу «підтримка територіальної оборони».

Також під час допиту засновника благодійного фонду « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) ОСОБА_8 останній повідомив, що він за проханням ОСОБА_7 підписував сертифікат кінцевого споживача №72 та лист голові ІНФОРМАЦІЯ_3 для ввезення на територію України військового спорядження.

Під час досудового розслідування встановлено, що на територію України бронежилети із броне пластинами та інше військове спорядження для благодійного фонду « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та благодійного фонду « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) ввозила ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) через пункт пропуску РАВА-РУСЬКА.

Таким чином для повного, всебічного та об`єктивного розслідування обставин кримінальногопровадження, виявлення і викриття винних осіб необхідний доступ до інформації, яка знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), розташованому за адресою: АДРЕСА_2

Зважаючи на викладене, з метою встановлення відомостей про обставини кримінального правопорушення, які можуть бути використанні як речові докази, а також мають суттєве значення для встановлення істини у справі, слідчий просив надати дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів,котрі знаходятьсяу володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ),розташованому заадресою: АДРЕСА_2 ,а саме,до:оригіналів документів по митному оформленню операцій в режимі «імпорт» за період з 24.02.2022 року до 05.09.2022 року відносно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) благодійного фонду « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), благодійного фонду « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) з усіма додатками до вантажно-митних декларацій, а також документів, необхідних для оформлення товарів у митному режимі «імпорт», а саме, платіжних доручень про оплату митних платежів, необхідних дозвільних документів (сертифікати якості, гарантійні листи, декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, сертифікати кінцевих споживачів, висновки експертів), контрактів, специфікацій, угод, додаткових угод, інвойсів, сертифікатів походження, транспортних накладних CMR, з можливістю вилучення належним чином завірених копій вказаних документів.

Слідчий у судове засідання не з`явився, надав заяву, в котрій клопотання підтримав, просив задовольнити та розглянути його без його участі.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки для з`ясування всіх обставин кримінального провадження необхідний тимчасовий доступ до перелічених у клопотанні документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), розташованому за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю вилучення належним чином завірених копій вказаних документів.

Фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання не здійснювалося, у зв`язку із неприбуттям в судове засідання всіх осіб, що відповідає вимогам ч. 4 ст. 107 КПК України.

Керуючись ст. ст. 110, 131-132, 159-160, 162-166, 309 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні №12022040000000295 від 29.06.2022 року, дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів,котрі знаходятьсяу володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ),розташованому заадресою: АДРЕСА_2 ,а саме,до:оригіналів документів по митному оформленню операцій в режимі «імпорт» за період з 24.02.2022 року до 05.09.2022 року відносно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) благодійного фонду « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), благодійного фонду « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) з усіма додатками до вантажно-митних декларацій, а також документів, необхідних для оформлення товарів у митному режимі «імпорт», а саме, платіжних доручень про оплату митних платежів, необхідних дозвільних документів (сертифікати якості, гарантійні листи, декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, сертифікати кінцевих споживачів, висновки експертів), контрактів, специфікацій, угод, додаткових угод, інвойсів, сертифікатів походження, транспортних накладних CMR, з можливістю вилучення належним чином завірених копій вказаних документів.

Строк виконання ухвали до 12 листопада 2022 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення13.09.2022
Оприлюднено14.05.2024
Номер документу106210707
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —202/4555/22

Ухвала від 30.09.2022

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 30.09.2022

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 20.09.2022

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 20.09.2022

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 20.09.2022

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 20.09.2022

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 13.09.2022

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 02.09.2022

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 02.09.2022

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 02.09.2022

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні