Ухвала
від 04.09.2022 по справі 758/7385/22
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/7385/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 вересня 2022 року суддя Подільського районного суду міста Києва Будзан Л.Д., розглянувши питання про відкриття провадження у справі

за заявою ОСОБА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 )

заінтересована особа: Орган опіки та піклування Подільської районної в м. Києві державної адміністрації (ЄДРПОУ 26089181, адреса: 04070, м. Київ, вул. Борисоглібська, 14)

про визнання особинедієздатною,встановлення опікита призначенняопікуна,

В С Т А Н О В И Л А :

ОСОБА_1 звернулась до Подільського районного суду м. Києва із вказаною заявою, у якій просить суд визнати недієздатною ОСОБА_2 , призначити судово-психіатричну експертизу для визначення стану здоров`я останнього, з`ясування наявності/відсутності психічного розладу, та у разі визнання недієздатним встановити над ОСОБА_2 опіку та призначити ОСОБА_1 його опікуном.

Дослідивши зміст заяви та додатків до неї, приходжу до висновку про її відповідність вимогам ст. 293, 294 ЦПК України, така заява віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Подільського районного суду м. Києва. Підстави для залишення заяви без руху, її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, відсутні.

За правилами ч. 1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я.

Для визначення фактичної можливості такої особи з`явитися в судове засідання, а також про можливість особисто дати пояснення по суті справи у разі необхідності суд може призначити відповідну експертизу.

На підставі викладеного, керуючись ст. 293, 294 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И Л А:

Прийняти до розгляду заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування Подільської районної в м. Києві державної адміністрації, про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Справу розглянути судом за правилами окремого провадження.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 21вересня 2022 о 12год.30хв. у приміщенні Подільського районного суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Хорива, 21.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі направити заявнику, заінтересованій особі також копію заяви з додатками.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України https://pd.ki.court.gov.ua/sud2607/;

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Леся БУДЗАН

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення04.09.2022
Оприлюднено15.09.2022
Номер документу106216602
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —758/7385/22

Рішення від 05.06.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні