Ухвала
від 08.09.2022 по справі 331/3023/22
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Провадження №2/331/1793/2022

ЄУН 331/3023/22

У Х В А Л А

09 вересня 2022 року місто Запоріжжя

Жовтневий районнийсуд м.Запоріжжя вскладі головуючогосудді СкользнєвоїН.Г.,перевіривши відповідністьпозовної заяви ОСОБА_1 (адреса : АДРЕСА_1 ) до товариства з обмеженою відповідальністю «Місто для людей Запоріжжя» (адреса місцезнаходження : м. Запоріжжя, вул. Перемоги, буд. 131-В), товариства з обмеженою відповідальністю «Алінтика» (адреса місцезнаходження : м. Запоріжжя, вул. Базарна, буд. № 14-А), третя особа ОСОБА_2 ( адреса : АДРЕСА_2 ), про захист прав споживачів та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В :

06.09.2022 року від ОСОБА_1 до суду надійшла позовна заява до товариства з обмеженою відповідальністю «Місто для людей Запоріжжя», товариства з обмеженою відповідальністю «Алінтика, третя особа ОСОБА_2 , за результатами розгляду якої позивач просить :

- визнати незаконними бездіяльність ТОВ «Місто для людей Запоріжжя» щодо неналежного утримання внутрішньобудинкових систем теплопостачання та постачання гарячої води житлового будинку АДРЕСА_3 ;

- зобов`язати ТОВ «Місто для людей Запоріжжя» провести ремонтні роботи внутрішньобудинкових систем теплопостачання та постачання гарячої води в квартирі АДРЕСА_4 та довести до працюючого стану опалювальну систему та постачання гарячої води по стоякам в квартирі АДРЕСА_5 . З`єднання стоякових труб здійснити в квартирі АДРЕСА_4 ;

- зобов`язати ТОВ «АЛІНТІКА» усунути перешкоди шляхом надання ТОВ «Місто для людей Запоріжжя» , як управителю багатоквартирного будинку, доступу до інженерних мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання в квартирі АДРЕСА_4 для проведення робіт з відновлення централізованого опалення та гарячого водопостачання в квартирі АДРЕСА_5 .

Як на правові підстави заявлених вимог позивач посилається на положення Законів України « Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», « Про захист прав споживачів».

Перевіркою встановлено, що позов відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України.

Підстав для залишення позову без руху ( ст. 185 ЦПКУ), відмови у відкритті провадження у справі ( ст. 186 ЦПКУ), повернення позову ( ст. 185 ЦПКУ) , не встановлено.

У відповідності до ч.1 ст. 187 ЦПК України суд вважає за необхідне відкрити провадження у цій справі, яка підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст.128, 187, 189 - 191 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И Л А :

Прийняти допровадження івідкрити провадженняу справіза позовом ОСОБА_1 ( адреса : АДРЕСА_1 ) до товариства з обмеженою відповідальністю « Місто для людей Запоріжжя» ( адреса місцезнаходження : м. Запоріжжя, вул. Перемоги, буд. 131-В), товариства з обмеженою відповідальністю « Алінтика» ( адреса місцезнаходження : м. Запоріжжя, вул. Базарна, буд. № 14-А), третя особа ОСОБА_2 ( адреса : АДРЕСА_2 ), про захист прав споживачів та зобов`язання вчинити певні дії,

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити справуза позовом ОСОБА_1 ( адреса : АДРЕСА_1 ) до товариства з обмеженою відповідальністю « Місто для людей Запоріжжя» ( адреса місцезнаходження : м. Запоріжжя, вул. Перемоги, буд. 131-В), товариства з обмеженою відповідальністю « Алінтика» ( адреса місцезнаходження : м. Запоріжжя, вул. Базарна, буд. № 14-А), третя особа ОСОБА_2 ( адреса : АДРЕСА_2 ), про захист прав споживачів та зобов`язання вчинити певні дії, у підготовче судове засідання,яке відбудетьсяв приміщенніЖовтневого районногосуду м.Запоріжжя на 07 жовтня 2022 року - 10.00 годин.

Встановити відповідачам 15 ( п`ятнадцятиденний ) строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву, в якому викладаються заперечення проти позову.

Відповідно до положень ч.5 ст. 178 ЦПК України до відзиву додаються : докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем ; документи, що підтверджують надіслання ( надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Зобов`язати відповідачів одночасно із надісланням ( наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копію такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Роз`яснити, що у разі не надання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники процесу можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб адресою сторінки на офіційному веб порталі судової влади України: http://court. gov. ua/fair/sud0808.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі ( в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч.5 ст. 272 ЦПК України.

Відповідачам та третій особі разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

В підготовче судове засідання викликати сторони, третю особу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя : Н.Г.Скользнєва

СудЖовтневий районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення08.09.2022
Оприлюднено19.09.2022
Номер документу106279038
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —331/3023/22

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Фісун Н. В.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Фісун Н. В.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Фісун Н. В.

Рішення від 08.02.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Скользнєва Н. Г.

Рішення від 08.02.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Скользнєва Н. Г.

Ухвала від 03.11.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Скользнєва Н. Г.

Ухвала від 08.09.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Скользнєва Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні