Ухвала
від 19.09.2022 по справі 405/4667/22
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/4667/22

провадження № 1-кс/405/2370/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.09.2022 м. Кропивницький

слідчий суддяЛенінськогорайонногосуду м.Кіровограда ОСОБА_1 заучастюсекретаря судовихзасідань ОСОБА_2 ,прокурора ОСОБА_3 ,підозрюваного ОСОБА_4 та йогозахисника-адвоката ОСОБА_5 розглянувшиувідкритому судовомузасіданні взалісудув м.Кропивницькомуклопотанняслідчого відділуСУ ГУПНв Кіровоградськійобласті ОСОБА_6 укримінальномупровадженні №42022121050000047від20.07.2022запідозрою ОСОБА_4 увчиненнікримінального правопорушення,передбаченого,ч.3ст.368ККУкраїнипро відстороненнявід посади ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

встановив:

слідчий відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_6 за погодження з заступником керівника Кропивницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону ОСОБА_7 звернувся до слідчого судді з клопотанням, в якому просить відсторонити підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від займаної посади офіцера мобілізаційного відділення ІНФОРМАЦІЯ_2 ,в межах строку досудового розслідування.

В обґрунтування клопотання слідчий вказав, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підозрюється в тому, що він будучи офіцером мобілізаційного відділення ІНФОРМАЦІЯ_2 , у військовому званні старший лейтенант, тобто службовою особою, 28.07.2022 близько 15 год. 50 хв. перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , в службовому кабінеті № 40, діючи умисно, з метою особистого незаконного збагачення, висунув прохання поєднане із вимогою до представника товариства з обмеженою відповідальністю «СФ Трейд» ОСОБА_8 про отримання для себе неправомірної вигоди у виді 4 легкосплавних автомобільних дисків для легкового автомобіля радіусом 16 дюймів за безперешкодне надання довідок ІНФОРМАЦІЯ_2 про надання дозволу на зняття з обліку ТОВ «СФ Трейд» двох транспортних засобів TOYOTA CH-R, 2016 року випуску д.н.з. НОМЕР_1 та LEXUS RX200T, 2016 року випуску, НОМЕР_2 , які належать на праві власності зазначеному товариству. 08.09.2022 ОСОБА_4 , переслідуючи мету власного збагачення, діючи умисно, зателефонував ОСОБА_8 та у телефонній розмові виказав вимогу ОСОБА_8 прибути до магазину розташованому в АДРЕСА_2 , та здійснити оплату 4-х автомобільних дисків, які фактично залишити у приміщенні магазину та повідомити, що придбані ним диски у подальшому забере ОСОБА_4 . У подальшому 09.09.2022 близько 10 год. 25 хв.на виконання раніше узгоджених домовленостей ОСОБА_8 за вимогою ОСОБА_4 прибув до магазину автотоварів розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , де здійснив придбання 4 легкосплавних автомобільних дисків для легкового автомобіля Mazda радіусом 16 дюймів вартістю 6800 гривень за безперешкодне надання довідок ІНФОРМАЦІЯ_2 про надання дозволу на зняття з обліку ТОВ «СФ Трейд» двох транспортних засобів TOYOTA CH-R, 2016 року випуску д.н.з. НОМЕР_1 та LEXUS RX200T, 2016 року випуску, НОМЕР_2 , які належать на праві власності зазначеному товариству, які на раніше озвучену вимогу ОСОБА_4 , ОСОБА_8 залишив у приміщенні вказаного магазину.

Продовжуючи свої незаконні дії спрямовані на вимагання та одержання неправомірної вигоди ОСОБА_4 , до кінця реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на особисте незаконне збагачення, 09.09.2022 о 10 год. 37 хв., отримавши підтвердження у телефонній розмові з ОСОБА_8 про здійснення ним оплати 6800 грн. за 4 легкосплавних автомобільних диски для легкового автомобіля Mazda радіусом 16 дюймів, одержав останні у виді неправомірної вигоди, шляхом надання усної вказівки ОСОБА_8 про залишення зазначеного товару у продавця автомагазину для подальшого зберігання.

Таким чином, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обґрунтовано підозрюється у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 3 ст. 368 КК України, тобто в проханні та одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду та в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відповідно до витягу з наказу військового комісара ІНФОРМАЦІЯ_2 №17 від 28.12.2020, наказом командувача військ оперативного командування « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (по особовому складу) від 27.11.2022 № 342 призначено на посаду офіцера мобілізаційного відділення ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відповідно до контракту про проходження громадянами України військової служби у Збройних силах України на посадах осіб офіцерського складу укладеного 22.02.2020 між Міністерством оборони України та ОСОБА_4 , останній ознайомився із законами та іншими нормативно-правовими актами України, які регулюють порядок проходження військової служби, і добровільно бере на себе зобов`язання:

свято і неухильно додержуватися Конституції України та Законів України, Військової присяги, віддано служити Українському народові, сумлінно і чесно виконувати вимоги військових статутів, накази командирів (начальників);

дорожити бойовою славою ЗСУ, честю і гідністю військовослужбовця ЗСУ;

знати та сумлінно виконувати службові обов?язки за посадами, які займатиме протягом строку Контракту, а такожо собливі обов`язки, визначені статутами ЗСУ;

добре володіти довіреною технікою (озброєнням), уміло керувати підпорядкованим особовим складом, постійно підвищувати рівень військових професійних знань, удосконалювати свою виучку і майстерність, досягати позитивних результатів з бойової, мобілізаційної та фізичної підготовки.

Відповідно по функціональних обов`язків офіцера мобілізаційного відділення ІНФОРМАЦІЯ_2 , затверджених Начальником ІНФОРМАЦІЯ_2 від 05.03.2022, старший лейтенант ОСОБА_4 був наділений наступними повноваженнями:

відповідає за своєчасний (кількісний і якісний) облік автотракторної, шляхово-будівельної і прийомно-транспортної техніки, тари і заправногоо бладнання, яке знаходиться у національній економіці міста Кропивницького, розподілення і призначення їх на укомплектування партій щодо нарядів обласного ТЦ та СП;

поставку техніки і призов водіїв при мобілізації;

зобов`язаний твердо знати і неухильно виконувати свої обов`язки в мобілізаційний період;

вести кількісний і якісний облік автотракторної, шляхово-будівельної і прийомно-транспортної техніки, тари і заправного обладнання яке знаходиться у національній економіці міста Кропивницького;

складати розрахунки розподілу лімітів вилучення і розрахунку поставки АТТ, а також виписувати зведені наряди господарствам на поставку техніки, тари заправного обладнання, визначити кількість комплектів ЗІП по господарствам і контролювати їх укомплектованість;

вести поточне призначення техніки та водіїв;

вручати не пізніше 7-10 днів з моменту призначення наряди на поставку техніки керівникам підприємства і технічного складу;

вести картотеку загальногообліку і призначеної техніки, своєчасно проводити поточні зміни наявності і технічного стану;

постійно покращувати якість призначення техніки та помірні надходження нової техніки на облік;

відбирати кращу техніку, гідну до поставок у ЗСУ, а також водіїв і призначити їх на укомплектування військових частин у відповідності з нарядами ОТЦК та СП;

постійно мати дані про наявність, призначення і залишки вільних ресурсів техніки;

виписувати і вручати керівникам підприємств, установ, організацій зведені наряди на і мобілізаційні приписи на техніку господарств.

Таким чином, ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді офіцера мобілізаційного відділення ІНФОРМАЦІЯ_2 , відповідно до частини 3 статті 18, примітки 1 до статті 364, постійно здійснював функцію представника влади та являвся службовою особою органу військового управління, та постійно виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» військово-транспортний обов`язоку становлюється з метою задоволення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань на особливий період транспортними засобами і технікою і поширюється на центральні та місцеві органи виконавчої влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи і організації, у тому числі на залізниці, порти, пристані, аеропорти, нафтобази, автозаправністанції дорожньогогосподарства та інші підприємства, установи і організації, які забезпечують експлуатацію транспортних засобів, а також на громадян власників транспортних засобів.

Порядок відшкодування державою вартості майна чи збитків, яких зазнають центральні та місцеві органи виконавчої влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи і організації, а також громадяни внаслідок вилученнячи примусового відчуження транспортних засобів в особливий період, визначається законом.

Виконання військово-транспортного обов`язку під час мобілізації, якщо не введений правовий режим воєнного чи надзвичайного стану, здійснюється згідно з Мобілізаційним планом України шляхом безоплатного залучення транспортних за собі в підприємств, установ та організацій усіх форм власності для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань на умовах їх повернення власникам після оголошення демобілізації.

Обсяги транспортних засобів за типами та марками, що планується залучити під час мобілізації, для підприємств, установ та організацій усіх форм власності встановлюються згідно з Мобілізаційним планом України місцевими державними адміністраціями за поданням територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Залучення транспортних засобів під час мобілізації здійснюється територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, Центральним управлінням або регіональними органами Служби безпеки України, відповідним підрозділом Служби зовнішньої розвідки України на підставі рішень місцевих державних адміністрацій, що оформлюються відповідними розпорядженнями.

Приймання-передача транспортних засобів, залучених під час мобілізації, та їх повернення після оголошення демобілізації здійснюються на підставі актів приймання-передачі, в яких зазначаються відомості про власників, технічний стан, залишкову (балансову) вартість та інші необхідні відомості, що дають змогу ідентифікувати транспортні засоби.

Повернення транспортних засобів власнику здійснюється протягом 30 календарних днів з моменту оголошення демобілізації.

Порядок компенсації шкоди, завданої транспортним засобам внаслідок їх залучення під час мобілізації, визначається Кабінетом Міністрів України.

Територіальні органи Міністерства внутрішніх справ України щокварталу подають до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки відомості про реєстрацію (перереєстрацію), переобладнання та зняття з обліку транспортних засобів, які перебувають у власності підприємств, установ та організацій і можуть бути призначені для задоволення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період.

Відповідно до ст. ст. 19, 68 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Кожен зобов`язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на праві власності ТОВ «СФ Трейд» зареєстровано два транспорті засоби TOYOTACH-R, 2016 року випуску д.н.з. НОМЕР_1 та НОМЕР_3 , 2016 року випуску, НОМЕР_2 .

Дорученням від 14.07.2022 ТОВ «СФ Трейд» ОСОБА_8 уповноважено представляти інтереси Товариства, що дозняття з реєстрації вказаних транспортних засобів з метою їхнього подальшого продажу.

З вказаноюметою, ОСОБА_8 , відповідно до вимог Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», звернувся до ІНФОРМАЦІЯ_2 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , для отримання довідок про надання дозволу на зняття з військовогообліку вказаних транспортних засобів.

28.07.2022 близько 15 год. 50 хв., ОСОБА_4 будучи службовою особою відповідальною за розгляд заяв, підготовку та видачудовідок про наданнядозволу на зняття з військового обліку транспортних засобів, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , в службовому кабінеті № 40, діючи умисно, з метою особистого незаконного збагачення, висунув прохання поєднане вимогою до представника товариства з обмеженою відповідальністю «СФ Трейд» ОСОБА_8 про отримання для себе неправомірної вигоди у виді 4 легкосплавних автомобільних дисків для легкового автомобіля радіусом 16 дюймів за безперешкодне надання довідок ІНФОРМАЦІЯ_2 про наданнядозволу на зняття з обліку ТОВ «СФ Трейд» двохтранспортних засобів TOYOTA CH-R, 2016 року випускуд.н.з. НОМЕР_1 та LEXUS RX200T, 2016 року випуску, НОМЕР_2 , які належать на праві власності зазначеному товариству.

31.08.2022 о 09 год. 51 хв. ОСОБА_4 , діючи умисно та переслідуючи мету власного збагачення, зателефонував ОСОБА_8 та у телефонній розмовіповідомив свою вимогу про необхідність придбання ОСОБА_8 вищезазначених автомобільних дисків у магазині розташованому в АДРЕСА_2 , а також про те, що необхідна ОСОБА_4 продукція з`явиться в асортиментітоварів магазину приблизно через сімднів, тобто 07.09.2022.

08.09.2022 ОСОБА_4 , переслідуючи мету власногозбагачення, діючиумисно, зателефонував ОСОБА_8 та у телефонній розмові виказав вимогу ОСОБА_8 прибутидо магазину розташованому в АДРЕСА_2 , та здійснити оплату 4-х автомобільних дисків, які фактично залишити у приміщенні магазину та повідомити, що придбані ним диски у подальшому забере ОСОБА_4

09.09.2022 близько 10 год. 25 хв. на виконання раніше узгоджених домовленостей ОСОБА_8 за вимогою ОСОБА_4 прибувдо магазину автотоварів розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , де здійснив придбання 4 легкосплавних автомобільних дисків для легкового автомобіля Mazdaрадіусом 16 дюймів вартістю 6800 гривень за безперешкодне надання довідок ІНФОРМАЦІЯ_2 про надання дозволу на зняття з обліку ТОВ «СФ Трейд» двох транспортних засобів TOYOTA CH-R, 2016 року випускуд.н.з. НОМЕР_1 та LEXUS RX200T, 2016 року випуску, НОМЕР_2 , які належать на праві власності зазначеному товариству, які на раніше озвученувимогу ОСОБА_4 , ОСОБА_8 залишив у приміщенні вказаного магазину.

Продовжуючи свої незаконні дії спрямовані на вимагання та одержання неправомірної вигоди ОСОБА_4 , до кінця реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на особисте незаконне збагачення, 09.09.2022 о 10 год. 37 хв., отримавши підтвердження у телефонній розмові з ОСОБА_8 про здійсненняним оплати 6800 грн. за 4 легкосплавнихавтомобільних диски для легкового автомобіля Mazdaрадіусом 16 дюймів, одержав останні у видінеправомірноївигоди, шляхом надання усної вказівки ОСОБА_8 про залишення зазначеного товару у продавця автомагазину для подальшого зберігання.

10.09.2022, ОСОБА_4 вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, кваліфікованого, як прохання та одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду та в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Слідчий в клопотанні вказав, що метою та підставами відсторонення підозрюваної ОСОБА_4 від посади офіцера мобілізаційного відділення ІНФОРМАЦІЯ_2 є забезпечення виконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов`язків, а також запобігання спробам: знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документ, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, незаконно впливати на свідків у цьому кримінальному провадженні. Підставою відсторонення від посади є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення, у сфері службової діяльності, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснити вищезазначені дії а також знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення та незаконно впливати на свідків у цьому кримінальному провадженні.

ОСОБА_4 після вчинення вказаного кримінального правопорушення перебуває на посаді офіцера мобілізаційного відділення ІНФОРМАЦІЯ_2 , тобто є службовою особою.

ОСОБА_4 будучи службовою особою ІНФОРМАЦІЯ_2 , має право доступу до службових документів вказаної державної установи, а тому з метою уникнення кримінальної відповідальності може виготовити нові фіктивні документи, знищити, сховати або спотворити будь-які речі чи документи, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення.

Крім цього, хоча органом досудового розслідування на даний час виконана велика кількість слідчих та негласних слідчих (розшукових) дій, завдяки яким вдалось встановити причетність правопорушника до вчинення злочину, на даний час у кримінальному провадженні встановлюються інші службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 , які можуть бути причетні до скоєння даного злочину, у зв`язку з чим ОСОБА_4 , може повідомити зазначених осіб, а вказані особи можуть знищити або сховати предмети, документи злочинної діяльності, які мають доказове значення у кримінальному провадженні.

Наведені обставини свідчать про можливість незаконного впливу ОСОБА_4 , як службовою особою ІНФОРМАЦІЯ_2 на свідків та інших учасників кримінального провадження, шляхом застосування до останніх методів залякування, методів фізичного та морального впливу використовуючи своє службове становище, тобто може вчинити інші злочини.

Працівники ІНФОРМАЦІЯ_2 в силу займаних посад володіють інформацією та можуть повідомити про деякі факти, які певним чином можуть викрити незаконну діяльність ОСОБА_4 , а в разі перебування на посаді останнього він може здійснювати погрози, моральний та фізичний тиск, вчиняти інший вплив щодо цих осіб.

Крім того, гарантії того, що підозрюваний не буде протиправно перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, відсутні.

Власне, факт перебування підозрюваного на зазначеній посаді і сприяв вчиненню зазначеного кримінального правопорушення з використанням наданої йому влади та службових повноважень, доручених йому посадою, та пов`язаних із цим можливостей.

Слідчий в клопотанні стверджує, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що ОСОБА_4 перебуваючи на займаній посаді матиме можливість продовжувати свою злочинну діяльність, спотворити документи, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, з метою приховання фактів своєї злочинної діяльності чи іншим шляхом протиправно перешкоджати кримінальному провадженню, а також незаконно впливати на свідків у цьому кримінальному провадженні з числа працівників ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Прокурор у судовому засіданні підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Захисник заперечував щодо задоволення клопотання, просив відмовити.

Підозрюваний підтримав позицію захисника.

Дослідивши матеріали клопотання та надавши оцінку доказам, які містяться в матеріалах клопотання, заслухавши доводи слідчого, захисника та підозрюваного слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Клопотання слідчого про відсторонення підозрюваного ОСОБА_4 від посади, відповідає вимогам ст. 155 КПК України.

Встановлено, що слідчим відділом слідчого управління Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні №42022121050000047 від 20.07.2022 за підозрою ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (а.к. 9-10 витяг з ЄРДР від -20.07.2022).

10.09.2022 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України (а.к. 55- 66).

Підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відповідно до витягу з наказу військового комісара ІНФОРМАЦІЯ_2 №17 від 28.12.2020, наказом командувача військ оперативного командування « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (по особовому складу) від 27.11.2022 №342 призначено на посаду офіцера мобілізаційного відділення ІНФОРМАЦІЯ_2 (а.к. 86).

Наявні матеріали на думку слідчого судді свідчать, що існують факти та інформація, які можуть переконати об`єктивного спостерігача, що ОСОБА_4 міг вчинити кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 368 КК України. Його причетність до оголошеної підозри підтверджується заявою про вчинення кримінального правопорушення (а.к. 11), протоколом допиту свідка (а.к. 12-15), протоколом допиту свідка (а.к. 20), протоколом допиту свідка (а.к.28-30), повідомленям про підозру (а.к. 55-61) та іншими матеріалами.

Згідно п. 4 ч. 2 ст. 131 КПК України відсторонення від посади є заходом забезпечення кримінального провадження.

Відповідно доч.1ст.154КПК України відсторонення від посади може бути здійснено щодо особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину.

Згідно зч.1ст.157КПК України слідчий суддя, суд відмовляє у задоволенні клопотання про відсторонення від посади, якщо слідчий, прокурор не доведе наявність достатніх підстав вважати, що такий захід необхідний для припинення кримінального правопорушення, припинення або запобігання протиправній поведінці підозрюваного чи обвинуваченого, який, перебуваючи на посаді, може знищити чи підробити речі і документи, які мають значення для досудового розслідування, незаконними засобами впливати на свідків та інших учасників кримінального провадження або протиправно перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Відповідно п. 15 листа ВССУ «Про деякі питання здійснення слідчим суддею суду першої інстанції судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб під час застосування заходів забезпечення кримінального провадження» відсторонення від посади як захід забезпечення кримінального провадження здійснюється з метою припинення кримінального правопорушення; припинення або запобігання протиправній поведінці підозрюваного/обвинуваченого, який, перебуваючи на посаді, може знищити чи підробити речі і документи, які мають значення для досудового розслідування, незаконними засобами впливати на свідків та інших учасників кримінального провадження або протиправно перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Згідно з практикою Європейського суду з прав людини, суд своїм рішенням повинен забезпечити не тільки права підозрюваного, а й високі стандарти охорони загальносуспільних прав та інтересів. Забезпечення таких стандартів, як підкреслює Європейський суд з прав людини, вимагає від суду більшої суворості в оцінці порушень цінностей суспільства.

З клопотанняпрокурора вбачається, що метою та підставами відсторонення підозрюваної ОСОБА_4 від посади офіцера мобілізаційного відділення ІНФОРМАЦІЯ_2 є забезпечення виконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов`язків, а також запобігання спробам: знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документ, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, незаконно впливати на свідків у цьому кримінальному провадженні.

Вирішуючи дане клопотання та враховуючи можливі негативні наслідки відсторонення від посади підозрюваного для інших осіб, слідчий суддя вбачає розумні підстави вважати, що ОСОБА_4 перебуваючи на займаній посаді матиме можливість продовжувати свою злочинну діяльність, спотворити документи, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, з метою приховання фактів своєї злочинної діяльності чи іншим шляхом протиправно перешкоджати кримінальному провадженню, а також незаконно впливати на свідків у цьому кримінальному провадженні з числа працівників ІНФОРМАЦІЯ_2 .

У зв`язку із викладеним, з метою запобігання ризику негативного впливу на результати досудового розслідування, недопущення протиправної поведінки підозрюваного ОСОБА_4 , а також для виконання завдань кримінального провадження, такий захід забезпечення, як відсторонення від посади на теперішній час виправдовує потреби досудового розслідування та втручання у права і свободи підозрюваного.

Враховуючи, що потреби досудового розслідування виправдовують обмеження гарантованогост. 43 Конституції Україниправа підозрюваного на працю та те, що негативні наслідки у випадку не відсторонення від посади ОСОБА_4 можуть перевищувати необхідність та можливість досягнення завдань у даному кримінальному провадженні, а тому слідчий суддя вважає за необхідне заявлене клопотання задовольнити та відсторонити підозрюваного від займаної посади в межах строку досудового розслідування, тобто до 10.11.2022 року.

Керуючись ст. ст. 131, 132, 154-157, 309, 369-372, 395 КПК України,

постановив :

клопотання слідчого задовольнити.

Відсторонити ОСОБА_4 від посади офіцера мобілізаційного відділення ІНФОРМАЦІЯ_2 , з 19.09.2022 року до 10.11.2022 року.

Копію ухвали надіслати до ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Контроль за виконанням ухвали покласти на заступника керівника Кропивницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону ОСОБА_7 .

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_9

СудЛенінський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення19.09.2022
Оприлюднено24.01.2023
Номер документу106375755
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про відсторонення від посади

Судовий реєстр по справі —405/4667/22

Ухвала від 12.09.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 07.10.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 06.10.2022

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Гончар В. М.

Ухвала від 06.10.2022

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Гончар В. М.

Ухвала від 19.09.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 04.10.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Лук'янова О. В.

Ухвала від 19.09.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 19.09.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 12.09.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні