Ухвала
від 21.09.2022 по справі 344/4728/22
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 344/4728/22

Провадження № 22-ц/4808/1068/22

Головуючий у 1 інстанції Кіндратишин Л. Р.

Суддя-доповідач Бойчук

У Х В А Л А

22 вересня 2022 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський апеляційний суд в складі:

судді-доповідача Бойчука І.В.,

суддів Пнівчук О.В., Девляшевського В.А.,

секретаря Шандалович В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Волошина Тараса Володимировича про зупинення апеляційного провадження у справі за позовом Органу опіки та піклування виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, який діє в інтересах малолітньої ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Івано-Франківського міського суду від 13 липня 2022 року,

в с т а н о в и в :

Представник ОСОБА_1 14.09.2022 подав апеляційному суду клопотання про зупинення провадження у справі за позовом Органу опіки та піклування виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, який діє в інтересах малолітньої ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів за апеляційною скаргою ОСОБА_1 .

Клопотання мотивував тим, що в провадженні Івано-Франківського міського суду перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , треті особи: Служба у справах дітей Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, Відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Івано-Франківську Південно-західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про оспорювання батьківства та виключення з актового запису відомостей про батька, на підтвердження чого подав роздруковану з ЄДРСР копію ухвали суду від 17.08.2022 року про відкриття провадження у справі.

Посилаючись на об`єктивну неможливість розгляду справи за позовом Органу опікита піклуванням.Івано-Франківська,який дієв інтересахмалолітньої ОСОБА_2 ,до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 про позбавленнябатьківських правта стягненняаліментів до завершення розгляду справи № 450/1634/22 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , треті особи: Служба у справах дітей Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, Відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Івано-Франківську Південно-західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про оспорювання батьківства та виключення з актового запису відомостей про батька, яка розглядається Івано-Франківським міським суд, просив провадження у цій справі зупинити до вирішення справи №450/1634/22.

Учасники справи в засідання не з`явилися, хоча були належним чином повідомлені про час і місце слухання справи.

Представник ОСОБА_1 у клопотанні просив розглянути таке за відсутності відповідача та його представника.

Заслухавши суддю-доповідача, дослідивши матеріали справи, колегія суддів дійшла висновку про відмову в задоволенні клопотання з таких підстав.

Відповідно до положень п. 6 ч. 1 ст. 251 ЦПК України суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Разом з тим, статтею 140 СК України встановлено, що стягнення з особи, яка записана батьком, матір`ю, аліментів на дитину не є перешкодою для звернення до суду з позовом про виключення відомостей про неї як батька, матері дитини з актового запису про її народження.

Пленум Верховного Суду України в п. 14 постанови від 15 травня 2006 року №3 «Про застосування судами окремих норм Сімейного кодексу України при розгляді справ щодо батьківства, материнства та стягнення аліментів» роз`яснив, що відповідно до ст. 140 СК стягнення за рішенням суду з особи, записаної батьком або матір`ю, аліментів на дитину не є перешкодою для звернення до суду з позовом про виключення відомостей про них як батька або матері з актового запису про народження цієї дитини.

Задоволення судом зазначених вимог може бути підставою для припинення стягнення аліментів після встановлення судом обставин, що стверджують такий позов.

Також зібрані у справі докази дозволяють встановити та оцінити обставини, які є предметом спору.

Враховуючи наведене, колегія суддів вважає, що відсутні підстави для зупинення провадження у цій справі, тому у задоволенні клопотання представника ОСОБА_1 слід відмовити з вищенаведених обставин.

Керуючись ст. 251, 260 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Відмовити в задоволенні клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Волошина Тараса Володимировича про зупинення апеляційного провадження у справі за позовом Органу опіки та піклування виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, який діє в інтересах малолітньої ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач: І.В. Бойчук

Судді: О.В. Пнівчук

В.А. Девляшевський

Дата ухвалення рішення21.09.2022
Оприлюднено26.09.2022
Номер документу106389613
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Івано-Франківського міського суду від 13 липня 2022 року

Судовий реєстр по справі —344/4728/22

Постанова від 22.09.2022

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Бойчук І. В.

Постанова від 21.09.2022

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Бойчук І. В.

Ухвала від 21.09.2022

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Бойчук І. В.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Бойчук І. В.

Ухвала від 25.08.2022

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Бойчук І. В.

Рішення від 12.07.2022

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Кіндратишин Л. Р.

Рішення від 12.07.2022

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Кіндратишин Л. Р.

Ухвала від 02.06.2022

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Кіндратишин Л. Р.

Ухвала від 24.04.2022

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Кіндратишин Л. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні