Ухвала
від 26.09.2022 по справі 511/1895/20
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/3386/22

Справа № 511/1895/20

Головуючий у першій інстанції Панчук А. І.

Доповідач Дришлюк А. І.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

26.09.2022 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати у цивільних справах:

головуючого судді Дришлюка А.І. суддів: Драгомерецького М.М. Громіка Р.Д.,

розглянувши клопотанняадвоката МоскальовоїМирослави Валеріївни,яка дієв інтересахпозивача ОСОБА_1 ,про участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїу справіза апеляційноюскаргою представника ОСОБА_2 ОСОБА_3 на рішенняРоздільнянського районногосуду Одеськоїобласті від19травня 2021року посправі запозовом ОСОБА_1 до Роздільнянськоїрайонної державноїадміністрації Одеськоїобласті,треті особи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмету спору:Старостинська сільська рада Роздільнянського району Одеської області, Роздільнянська міська територіальна громада Одеської області, ОСОБА_2 про визнання незаконними та скасування розпоряджень Роздільнянської районної державної адміністрації Одеської області,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Одеського апеляційного суду знаходиться апеляційна скарга представника ОСОБА_2 ОСОБА_3 на рішення Роздільнянського районного суду Одеської області від 19 травня 2021 року по справі за позовом ОСОБА_1 до Роздільнянської районної державної адміністрації Одеської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Старостинська сільська рада Роздільнянського району Одеської області, Роздільнянська міська територіальна громада Одеської області, ОСОБА_2 про визнання незаконними та скасування розпоряджень Роздільнянської районної державної адміністрації Одеської області.

23.09.2022 на адресу апеляційного суду надійшло клопотання адвоката Москальової Мирослави Валеріївни, яка діє в інтересах позивача ОСОБА_1 про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, в якому заявник просила доручити забезпечення відеоконференції Роздільнянському районному суду Одеської області.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніжза п`ять днів до судового засідання.

За ч. 6 цієї статті суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Відповідно до ч. 8 ст. 212 ЦПК, у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Враховуючи те, що заяви про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції подано у строк, передбачений ЦПК України, а також необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом та з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, Одеський апеляційний суд вважає за можливе подане клопотання задовольнити, провести судове засідання в режимі відеоконференції та доручити Роздільнянському районному суду Одеської областіпроведення відеоконференції з Одеським апеляційним судом на 29 вересня 2022 року о 11:30 годин задля забезпечення участі адвоката Москальової Мирослави Валеріївни, яка діє в інтересах позивача ОСОБА_1 в судовому засіданні.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 212, 260 ЦПК України, Одеський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати у цивільних справах, -

УХВАЛИВ:

Клопотання адвоката Москальової Мирослави Валеріївни, яка діє в інтересах позивача ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду задовольнити.

Провести судове засідання, призначене на 29 вересня 2022 року о 11:30 годин в режимі відеоконференції.

Доручити Роздільнянському районному суду Одеської області, за адресою: 67400, Одеська область, м. Роздільна, вул. Європейська, 37 забезпечити проведення відеоконференції з Одеським апеляційним судом на 29 вересня 2022 року о 11:30 год.

Копію даної ухвали негайно направити Роздільнянському районному суду Одеської області для її виконання, та сторонам для відома.

Повідомити ОСОБА_4 , яка діє в інтересах позивача ОСОБА_1 про можливість явки до приміщення Роздільнянського районного суду Одеської області для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції, за адресою: 67400, Одеська область, м. Роздільна, вул. Європейська, 37.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Судді Одеського апеляційного суду: А.І. Дришлюк

Р.Д. Громік

М.М. Драгомерецький

СудОдеський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення26.09.2022
Оприлюднено29.09.2022
Номер документу106456228
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —511/1895/20

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Постанова від 22.06.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Дришлюк А. І.

Постанова від 22.06.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Дришлюк А. І.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Дришлюк А. І.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Дришлюк А. І.

Ухвала від 26.09.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Дришлюк А. І.

Ухвала від 22.11.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Дришлюк А. І.

Ухвала від 14.07.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Дришлюк А. І.

Рішення від 19.05.2021

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Панчук А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні