Ухвала
від 09.09.2022 по справі 487/1952/21
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа №487/1952/21

Провадження №2/487/292/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.09.2022 Заводський районний суд м. Миколаєва у складі головуючого судді Кузьменко В.В., розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по справі за в інтересах ОСОБА_2 представника позивача адвоката Рудяк Сергія Олександровича до АТ "Миколаївобленерго" про визнання дій АТ "Миколаївобленерго" неправомірними, визнання недоведеним факту порушення правил споживання електроенергії у вигляді самовільного підключення до електромережі,

ВСТАНОВИВ:

25.03.2021 року представник позивача адвокат Рудяк С.О. в інтересах ОСОБА_2 звернувся до Заводського районного суду м. Миколаєва з позовом ОСОБА_2 до АТ "Миколаївобленерго", в якій просили визнати недійсним Акт №К-5595, складений 18.02.2021 року працівниками постачальника електроенергії - Баштанської філії акціонерного товариства "Миколаївобленерго" - про порушення споживачем ОСОБА_2 (особистий рахунок № НОМЕР_1 ) правил користування електричною енергією. Визнати недоведеним факт порушення позивачем ОСОБА_2 (особистий рахунок № НОМЕР_1 ) правил споживання електроенергії у виді крадіжки електричної енергії шляхом незаконного підключення до електромережі відповідача. Визнати рішення обласної комісії АТ "Миколаївобленерго" від 03.03.2021 року (протокол №3094) таким, що ухвалене на підставі недійсного акту про порушення правил користування електроенергією. Визнати неправомірними дії відповідача - АТ "Миколаївобленерго" в особі Баштанської філії зі складання 18.02.2021 оку Акту №К-5595 про встановлення факту порушення ОСОБА_2 (особистий рахунок № НОМЕР_1 ) правил споживання електроенергії у виді крадіжки електричної енергії шляхом незаконного підключення до електромережі відповідача.

08.09.2022 до суду надійшло клопотання представника позивача про проведення судового засідання в режимі відеоконференції про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами суду за допомогою системи «EasyCon».

Суд, оглянувши матеріали справи, вважає необхідним відмовити у задоволенні клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з наступних підстав.

Питання участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції регулюється ст. 212 ЦПК України, частиною п`ятою якої передбачено, що суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом, тобто, прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду.

Згідно ч. 2 вказаної статті, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Аналіз наведеної норми свідчить, що прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони.

Випадки, в яких суд може постановити ухвалу про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції не визначені у законі. Проте, необхідність здійснення відеоконференції, на думку суду, визначається з врахуванням обставин справи, її складності та потреби у наданні пояснень залучених спеціалістів чи інших учасників процесу, які за станом здоров`я чи з інших незалежних від цих осіб причин не можуть бути присутніми у засіданні суду, а їх участь є обов`язковою.

Враховуючи відсутність виключних обставин для здійснення розгляду справи в режимі відеоконференції, відсутність вільних місць для проведення відеоконференції в Заводському районному суді м. Миколаєва у зв`язку з їх пошкодження внаслідок військової агресії, суд дійшов висновку про відмову у задоволенні заяви заявника про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі.

Керуючись ст. ст.212, 260 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви представника позивача ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по справі за в інтересах ОСОБА_2 представника позивача адвоката Рудяк Сергія Олександровича до АТ "Миколаївобленерго" про визнання дій АТ "Миколаївобленерго" неправомірними, визнання недоведеним факту порушення правил споживання електроенергії у вигляді самовільного підключення до електромережі - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В.В. Кузьменко

Дата ухвалення рішення09.09.2022
Оприлюднено03.10.2022
Номер документу106523762
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дій АТ "Миколаївобленерго" неправомірними, визнання недоведеним факту порушення правил споживання електроенергії у вигляді самовільного підключення до електромережі

Судовий реєстр по справі —487/1952/21

Постанова від 10.04.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Постанова від 10.04.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Рішення від 06.03.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Кузьменко В. В.

Ухвала від 09.09.2022

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Кузьменко В. В.

Ухвала від 30.03.2021

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Кузьменко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні