Ухвала
від 30.09.2022 по справі 632/1046/22
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 632/1046/22

провадження № 2-о/632/56/22

У Х В А Л А

30 вересня 2022 р. м. Первомайський

Суддя Первомайського міськрайонного суду Харківської області Росоха А.В., розглянувши в порядку окремого провадження матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа Виконавчий комітет Первомайської міської ради Харківської області, про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна,-

У С Т А Н О В И В:

29 вересня 2022 року ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою в порядку окремого провадження про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Просить суд визнати недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , встановити над нею опіку та призначити опікуном ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Також просить суд витребувати докази історію хвороби і амбулаторну картку ОСОБА_2 ..

Дослідивши зміст заяви та доданих до неї документів судом було встановлено, що заява підсудна Первомайському міськрайонному суду Харківської області та подана із додержанням вимог ст.ст. 293-294, 315, 318 ЦПК України.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу.

Клопотання про витребування доказів подано в строк визначений ст. 83 ЦПК України та відповідає вимогам ч. 2 ст. 84 ЦПК України, дані докази необхідні для розгляду справи по суті, тому підлягає задоволенню.

Дана заява підлягає розгляду в суді в порядку цивільного судочинства.

Матеріали заяви є достатніми для прийняття до розгляду і відкриття провадження у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.19, 318 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження по цивільній справі в порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Виконавчий комітет Первомайської міської ради Харківської області, про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна.

Призначити судовезасідання уприміщенні Первомайськогоміськрайонного суду Харківськаобласть (64102,Харківська область,містощ Первомайський,3мікрорайон,будинок 1-А) на20жовтня 2022 року на 10 годину 00 хвилин.

Витребувати з Комунального некомерційного підприємства «Первомайська центральна районна лікарня» Первомайської міської ради Харківської області, яка розташована за адресою: 64102, Харківська область, місто Первомайський, вул. Світанкова, буд. 3, історію хвороби і амбулаторну картку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Зобов`язати керівника Комунального некомерційного підприємства «Первомайська центральна районна лікарня» Первомайської міської ради Харківської області (64102, Харківська область, місто Первомайський, вул. Світанкова, буд. 3) надати до Первомайського міськрайонного суду Харківської області (64102 Харківська область місто Первомайський 3 мікрорайон, будинок 1-А) вказані докази до 19 жовтня 2022 року.

Роз`яснити,що будь-якаособа,у якоїзнаходиться доказ,повинна видатийого навимогу суду. Особи,які немають можливостіподати доказ,який витребовуєсуд,або немають можливостіподати такийдоказ увстановлені строки,зобов`язані повідомитипро цесуд іззазначенням причинпротягом п`ятиднів здня врученняухвали. Уразі неповідомленнясуду пронеможливість податидокази,витребувані судом,а такожза неподаннятаких доказівз причин,визнаних судомнеповажними,суд застосовуєдо відповідноїособи заходипроцесуального примусу,передбачені цимКодексом. Притягненнявинних осібдо відповідальностіне звільняєїх відобов`язку подативитребувані судомдокази. У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

У судове засідання викликати учасників справи.

Надіслати особам,які приймаютьучасть усправі,копію ухвали,а заінтересованійособі копію ухвалиразом зкопіями доданихзаявником документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки https://pm.hr.court.gov.ua/sud2030/.

Ухвала може бути оскаржена лише у зв`язку з порушенням правил підсудності в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги до Харківського апеляційного суду(адреса 63002, Харківська область, місто Валки, вулиця Харківська 4, (в приміщенні Валківського районного суду Харківської області).

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: А. В. Росоха

Дата ухвалення рішення30.09.2022
Оприлюднено03.10.2022
Номер документу106524772
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —632/1046/22

Рішення від 06.02.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 22.12.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Росоха А. В.

Ухвала від 30.09.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Росоха А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні