Ухвала
від 30.09.2022 по справі 518/125/22
ШИРЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ширяївський районний суд Одеської області

30.09.2022 Справа №: 518/125/22 Провадження № 2/518/189/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30.09.2022 року смт. Ширяєве

Ширяївський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді: Алексєєвої О.В.,

при секретарі судового засідання: Надир І.Л.,

за участі представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача Жердецької Л.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду смт. Ширяєве цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Селянського (фермерського) господарства «ІРИНА» про визнання права на спадщину, витребування оригіналів документів, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_2 звернулась до суду з позовом до Селянського (фермерського) господарства «ІРИНА» про визнання права на спадщину, витребування оригіналів документів.

06.09.2022 р. представником позивача подано до суду заяву про уточнення позовних вимог від 01.09.2022 р. Вказана заява отримана представником відповідача 05.09.2022 р., про що свідчить відповідний напис на аркуші три.

У підготовчому судовому засіданні 30.09.2022 р. представник позивача просила суд прийняти заяву про уточнення позовних вимог до розгляду. Представник відповідача не заперечувала проти клопотання представника позивача.

Згідно положень п. 2 ч. 2, ст. 49 ЦПК України, позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Згідно положень ч. 3 вказаної статті, до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У разі подання будь-якої заяви, передбаченої пунктом 2 частини другої та частинами третьою і четвертою цієї статті, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи (ч. 5).

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає за необхідне прийняти до розгляду заяву про уточнення позовних вимог, долучивши її до матеріалів справи, а також надати відповідачу строк для надання відзиву.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 49, 258-261 ЦПК, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду заяву про уточнення позовних вимог від 01.09.2022 р.

Визначити відповідачу п`ятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на уточнену позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення.

Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Суддя: О.В. Алексєєва

СудШиряївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення30.09.2022
Оприлюднено03.10.2022
Номер документу106525574
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —518/125/22

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Тарасенко М. С.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Тарасенко М. С.

Ухвала від 07.12.2022

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 30.09.2022

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 09.06.2022

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 01.03.2022

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні