Ухвала
від 29.09.2022 по справі 296/1310/22
ЖИТОМИРСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УКРАЇНА

Житомирський апеляційний суд

Справа №296/1310/22 Головуючий у 1-й інст. ОСОБА_1

Категорія ч.2 ст. 186 КК УКраїни Доповідач ОСОБА_2

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 вересня 2022 року

Суддя доповідач судової палати з розгляду кримінальних справ Житомирського апеляційного суду ОСОБА_2 ,

за участю секретаря: ОСОБА_3 ,

прокурора: ОСОБА_4 ,

обвинуваченого: ОСОБА_5 ,

захисника: ОСОБА_6 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув м.Житомирі клопотанняпрокурора Житомирськоїокружної прокуратури ОСОБА_7 про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо обвинуваченого ОСОБА_5 у кримінальному провадженні за апеляційною скаргою обвинуваченого ОСОБА_5 на вирок Корольовського районного суду м. Житомира від 03 серпня 2022 року щодо обвинуваченого ОСОБА_5 за ч.2 ст.186 КК України,

в с т а н о в и в :

На розгляді Житомирського апеляційного суду перебуває кримінальне провадження за апеляційною скаргою обвинуваченого ОСОБА_5 на вирок Корольовського районного суду м. Житомира від 03 серпня 2022 року щодо обвинуваченого ОСОБА_5 за ч.2 ст.186 КК України.

Відповідно до вироку Корольовського районного суду м. Житомира від 03 серпня 2022 року, обвинуваченому ОСОБА_5 продовжено міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб - до 01 жовтня 2022 року (включно).

На електронну адресу апеляційного суду прокурор Житомирської окружноїпрокуратури ОСОБА_7 надіслав клопотання, в якому просить продовжити обвинуваченому ОСОБА_5 строк запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком на 60 днів.

При цьому прокурор звертає увагу на те, що ризики, які були заявлені та підтверджені під час досудового розслідування та судового розгляду, продовжують існувати у зв`язку з чим необхідність у застосуванні запобіжного заходу не відпала.

Прокурор підтримала клопотання та просила його задовольнити.

Заслухавши доводи прокурора в підтримку клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу, пояснення обвинуваченого та його захисника, які не заперечили щодо задоволення клопотання прокурора, суддя апеляційного суду приходить висновку про необхідність задоволення даного клопотання в порядку підготовки провадження до апеляційного розгляду відповідно до положень ст. 401 КПК України .

У відповідності до ч.2 ст.331 КПК України, визначено, що вирішення питання судом щодо запобіжного заходу відбувається в порядку, передбаченому главою 18 цього Кодексу.

Згідно ч.3 ст.331 КПК України до спливу продовженого строку суд зобов`язаний повторно розглянути питання доцільності продовження тримання обвинуваченого під вартою, якщо судове провадження не було завершене до його спливу.

У відповідності до вимог ст.177 КПК України метою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків, а також запобігання спробам переховуватися від органів досудового розслідування або суду; знищення, схову або спотворення будь-яких речей чи документів, що мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення; незаконного впливу на потерпілого, свідка, іншого підозрюваного, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні; перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином та вчиняти інше кримінальне правопорушення або продовжити правопорушення, в якому підозрюється.

Відповідно до вимог ст.178 КПК України при вирішенні питання про застосування запобіжного заходу (його продовження) враховується вагомість наявних доказів про вчинення кримінального правопорушення; тяжкість покарання, що загрожує особі у разі визнання винуватим у кримінальному правопорушенні; вік та стан здоров`я підозрюваного; міцність соціальних зв`язків підозрюваного в місці його постійного проживання, наявність родини та утриманців; наявність постійного місця роботи, навчання; репутацію, майновий стан підозрюваного; наявність судимостей; наявність повідомлення особі про підозру у вчиненні іншого кримінального правопорушення; розмір майнової шкоди, у завданні якої підозрюється особа або розмір доходу, в отриманні якого внаслідок вчинення кримінального правопорушення підозрюється особа.

Відповідно до вимог ст.194 КПК України, під час розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу суд зобов`язаний встановити, чи доводять надані сторонами кримінального провадження докази обставини, які свідчать про: наявність обґрунтованої підозри у вчиненні підозрюваним, обвинуваченим кримінального правопорушення; наявність достатніх підстав вважати, що існує хоча б один із ризиків, передбачених статтею 177 цього Кодексу, і на які вказує слідчий, прокурор; недостатність застосування більш м`яких запобіжних заходів для запобігання ризику або ризикам, зазначеним у клопотанні.

З огляду на матеріали кримінального провадження, тяжкості кримінального правопорушення, у скоєнні якого обвинувачується ОСОБА_5 , характеризуючих особу обвинуваченого даних, встановленого існування обґрунтованих ризиків, передбачених ст.177 КПК України, які були встановлені в суді першої інстанції та продовжують існувати на стадії апеляційного провадження, а саме того, що обвинувачений може переховуватись від суду, з метою забезпечення належної процесуальної поведінки, суддя апеляційного суду вважає, що на час розгляду даного кримінального провадження необхідно продовжити обвинуваченому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

При цьому, в ході підготовки а кримінального провадження до апеляційного розгляду, суддею апеляційного суду не встановлено тих беззаперечних стримуючих факторів, котрі переконливо забезпечили б належну процесуальну поведінку обвинуваченого в разі зміни останньому запобіжного заходу на більш м`який. Більш м`який запобіжний захід не забезпечить відповідну процесуальну поведінку обвинуваченого, а тому строк дії застосованого до обвинуваченого ОСОБА_5 запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою слід продовжити.

Керуючись ст.ст.199, 331, 401 КПК України,

п о с т а н о в и л а:

Клопотання прокурора Житомирської окружної прокуратури ОСОБА_7 задовольнити.

Продовжити обвинуваченому ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 27.11.2022 року включно.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення29.09.2022
Оприлюднено17.01.2023
Номер документу106656370
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо обвинуваченого ОСОБА_5 у кримінальному провадженні за апеляційною скаргою обвинуваченого ОСОБА_5 на вирок Корольовського районного суду м. Житомира від 03 серпня 2022 року щодо обвинуваченого ОСОБА_5 за ч.2 ст.186 КК України

Судовий реєстр по справі —296/1310/22

Ухвала від 27.10.2022

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Бережна С. В.

Ухвала від 27.10.2022

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Бережна С. В.

Ухвала від 29.09.2022

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Бережна С. В.

Ухвала від 30.09.2022

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Бережна С. В.

Ухвала від 29.09.2022

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Бережна С. В.

Ухвала від 22.09.2022

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Бережна С. В.

Ухвала від 22.09.2022

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Бережна С. В.

Ухвала від 26.07.2022

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Покатілов О. Б.

Вирок від 03.08.2022

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Покатілов О. Б.

Ухвала від 28.06.2022

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Покатілов О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні