Ухвала
від 04.10.2022 по справі 753/2535/22
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/2535/22

провадження № 2/753/4128/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" жовтня 2022 р. Дарницький районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Заставенко М.О.

з секретарем судового засідання Проценко Я.Б.,

за участю

позивача ОСОБА_1

представника позивача Виграненко С.П.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Карсервіс-24/7», Товариства з обмеженою відповідальністю «Аргамак», треті особи Товариство з обмеженою відповідальністю «Макс Трейд», Товариство з обмеженою відповідальністю «Каргоніс Груп», Товариство з обмеженою відповідальністю «Л К О», Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Чайка Ірина Григорівна, Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Кузьменко Юлія Володимирівна, про визнання недійсними договорів купівлі-продажу та витребування майна з чужого незаконного володіння, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

30.09.2022 від позивача надійшло клопотання про залучення відповідачів, в якому позивач просить залучити до участі у справі в якості відповідача Департамент з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Товариство з обмеженою відповідальністю «Макс Трейдинг».

У підготовчому засіданні позивач та його представник підтримали заяву частково, просили залучити до участі у справі в якості відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Макс Трейдинг».

Інші учасники справи в судове засідання не з`явились, про десь, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлялись належним чином.

Вислухавши позивача та його представника, частково дослідивши матеріали справи, розглянувши подану заяву, суд прийшов до наступного висновку.

Згідно з ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Співвідповідач має процесуальні права і обов`язки, встановлені статтями 43 та 49 цього Кодексу.

З метою дотримання прав та інтересів сторін, суд вважає за необхідне задовольнити заяву позивача та залучити до участі у справі співвідповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Макс Трейдинг».

Оскільки Товариство з обмеженою відповідальністю «Макс Трейдинг» у даній справі залучено в якості третьої особи, з урахування залучення його до участі у справі в якості відповідача, суд вважає за належне виключити Товариство з обмеженою відповідальністю «Макс Трейд» з учасників справи як третю особу.

Керуючись ст. ст. 51, 260, 261 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Залучити до участі в справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Карсервіс-24/7», Товариства з обмеженою відповідальністю «Аргамак», треті особи Товариство з обмеженою відповідальністю «Макс Трейд», Товариство з обмеженою відповідальністю «Каргоніс Груп», Товариство з обмеженою відповідальністю «Л К О», Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Чайка Ірина Григорівна, Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Кузьменко Юлія Володимирівна, про визнання недійсними договорів купівлі-продажу та витребування майна з чужого незаконного володіння в якості співвідповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Макс Трейдинг».

Зобов`язати позивача направити Товариству з обмеженою відповідальністю «Макс Трейдинг» копію позовної заяви з усіма додатками протягом п`яти днів з дня отримання даної ухвали.

Виключити Товариство з обмеженою відповідальністю «Макс Трейд» з учасників справи як третю особу.

Відкласти підготовче засідання на 01 листопада 2022 на 11.00 год, в приміщенні Дарницького районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Кошиця, 5-А, каб. 112, головуючий суддя Заставенко М.О.

В підготовче судове засідання викликати сторони.

Учасникам справи надіслати копію ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення або електронною поштою).

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 4 ст. 174 ЦПК України, подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Встановити відповідачу Товариству з обмеженою відповідальністю «Макс Трейдинг» строк п`ятнадцять днів із дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Роз`яснити відповідачу Товариство з обмеженою відповідальністю «Макс Трейдинг», що згідно ч. 2 ст. 191 ЦПК України, у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачу Товариству з обмеженою відповідальністю «Макс Трейдинг» право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю «Макс Трейдинг» його права та обов`язки, передбачені ст. ст. 43, 49 ЦПК України, а саме: учасники справи мають право:

1) ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень;

2) подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам;

3) подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб;

4) ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти;

5) оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках;

6) користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

Учасники справи зобов`язані:

1) виявляти повагу до суду та до інших учасників судового процесу;

2) сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи;

3) з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою;

4) подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази;

5) надавати суду повні і достовірні пояснення з питань, які ставляться судом, а також учасниками справи в судовому засіданні;

6) виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки;

7) виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи на офіційному веб-порталі «Судова влада України» за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud2602/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.О.Заставенко

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення04.10.2022
Оприлюднено11.10.2022
Номер документу106661808
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000)

Судовий реєстр по справі —753/2535/22

Постанова від 13.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рейнарт Ійя Матвіївна

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рейнарт Ійя Матвіївна

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рейнарт Ійя Матвіївна

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Осіян Олексій Миколайович

Постанова від 16.08.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 05.05.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кравець Валентина Аркадіївна

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кравець Валентина Аркадіївна

Рішення від 02.02.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні