Ухвала
від 11.10.2022 по справі 947/27138/20
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/3109/22

Справа № 947/27138/20

Головуючий у першій інстанції Бескровний Я. В.

Доповідач Таварткіладзе О. М.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

11.10.2022 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого Таварткіладзе О.М.,

суддів: Заїкіна А.П., Погорєлової С.О.,

за участю секретаря судового засідання: Зеніної М.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Одесі матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Альфа-Банк», Павлинської сільської ради Іванівського району Одеської області, Комунального підприємства «Реєстрація нерухомості та бізнесу» в особі державного реєстратора Мельник Тетяни Іванівни про визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Київського районного суду м. Одеси від 22 квітня 2021 року,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Одеського апеляційного суду на розгляді перебуває вищевказана цивільна справа, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Київського районного суду м. Одеси від 22 квітня 2021 року.

У відповідності до ч. 3 ст.8 Закону України «Про добровільне об`єднання територіальних громад» об`єднана територіальна громада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків територіальних громад, що об`єдналися з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною такою об`єднанню територіальною громадою.

Згідно ч. 2 ст.8 Закону України «Про добровільне об`єднання територіальних громад» повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, що об`єдналися завершуються в день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною територіальною громадою.

Згідно Постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року № 807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів» (п.15) утворено в Одеській області: Одеський район (з адміністративним центром у місті Одеса) у складі територій Авангардівської селищної, Біляївської міської, Великодальницької сільської, Великодолинської селищної, Вигодянської сільської, Визирської сільської, Дальницької сільської, Дачненської сільської, Доброславської селищної, Красносільської сільської, Маяківської сільської, Нерубайської сільської, Овідіопольської селищної, Одеської міської, Таїровської селищної, Теплодарської міської, Усатівської сільської, Фонтанської сільської, Чорноморської міської, Чорноморської селищної, Южненської міської, Яськівської сільської територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Межі районів встановлюються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу відповідного району.

Відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року № 720-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Одеської області» до складу Красносільської територіальної громади з адміністративним центром в с.Красносілка увійшли 4 територіальні громади (населені пункти), зокрема Павлинська територіальна громада (Іванівський район).

З урахуваннямвищенаведеного,приймаючи доуваги те,що врезультаті проведенихзмін усистемі органівмісцевого самоврядуванняПавлинська сільськарада увійшладо складуКрасносілької сільськоїради Одеськогорайону Одеськоїобласті таостання єправонаступником всьогомайна,прав таобов`язківприєднаної сільськоїради,суд приходитьдо висновкупро необхідністьїї залученнядо участіу цивільнійсправі № 947/27138/20 у якості правонаступника відповідача.

Відповідно дост. 55ЦПК Україниу разісмерті фізичноїособи,припинення юридичноїособи,заміни кредиторачи боржникау зобов`язанні,а такожв іншихвипадках заміниособи увідносинах,щодо якихвиник спір,суд залучаєдо участіу справіправонаступника відповідноїсторони аботретьої особина будь-якійстадії судовогопроцесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

На підставі наведеного та керуючись ст. 55, 260 ЦПК України, Одеський апеляційний суд

У Х В А Л И В:

Замінити відповідача Павлинську сільську раду Іванівського району Одеської області її правонаступником Красносількою сільською радою Одеського району Одеської області по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Альфа-Банк», Павлинської сільської ради Іванівського району Одеської області, Комунального підприємства «Реєстрація нерухомості та бізнесу» в особі державного реєстратора Мельник Тетяни Іванівни про визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора.

Ухвала судуапеляційної інстанціїнабирає законноїсили здня їїприйняття,однак можебути оскарженав касаційному порядку до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного її тексту.

Повний текст ухвали складено: 12.10.2022 року.

Головуючий О.М. Таварткіладзе

Судді: А.П. Заїкін

С.О. Погорєлова

СудОдеський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення11.10.2022
Оприлюднено14.10.2022
Номер документу106735319
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: щодо визнання незаконним акта, що порушує право власності

Судовий реєстр по справі —947/27138/20

Постанова від 14.03.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 11.10.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 11.10.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 21.12.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 18.06.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 18.06.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Рішення від 22.04.2021

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Бескровний Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні