Ухвала
від 08.12.2022 по справі 947/27138/20
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/3109/22

Справа № 947/27138/20

Головуючий у першій інстанції Бескровний Я. В.

Доповідач Таварткіладзе О. М.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

08.12.2022 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого Таварткіладзе О.М.,

суддів: Заїкіна А.П., Погорєлової С.О.,

розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Альфа-Банк», Красносільської сільської ради Одеського району Одеської області, як правонаступника Павлинської сільської ради Іванівського району Одеської області, Комунального підприємства «Реєстрація нерухомості та бізнесу» в особі державного реєстратора Мельник Тетяни Іванівни про визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Київського районного суду м. Одеси від 22 квітня 2021 року,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Одеського апеляційного суду на розгляді перебуває вищевказана цивільна справа, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Київського районного суду м. Одеси від 22 квітня 2021 року.

Під чассудового розглядусправи всуді апеляційноїінстанції,у зв`язкуз уснимклопотанням представникапозивача провитребування доказів, протокольною ухвалою Одеського апеляційного суду від 21 грудня 2021 року витребувано, зокрема від Павлинської сільськоїради Іванівськогорайону Одеськоїобласті належним чином завірену копію реєстраційної справи на об`єкт нерухомості, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , щодо переходу права власності від ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до АТ «Укрсоцбанк».

Ухвалою Одеського апеляційного суду від 11 жовтня 2022 року у справі замінено відповідача Павлинську сільську раду Іванівського району Одеської області її правонаступником Красносільською сільською радою Одеського району Одеської області.

Оскільки докази, що запитувалися, до суду не надійшли, ухвалою Одеського апеляційного суду від 11 жовтня 2022 року витребувано від Красносільської сільської ради Одеського району Одеської області необхідні документи.

Проте, 20 жовтня 2022 року Красносільська сільська рада Одеського району Одеської області повідомила суд про відсутність в сільраді запитуваних документів та рекомендувала звернутись з відповідним запитом до зберігача реєстраційних справ у паперовій формі виконавчого органу міської ради за місцезнаходженням відповідного майна.

Тому, ухвалою Одеського апеляційного суду від 02 листопада 2022 року витребувано від Виконавчого комітету Одеської міської ради належним чином завірену копію реєстраційної справи на об`єкт нерухомості, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , що сформована державним реєстратором Комунального підприємства «Реєстрація нерухомості та бізнесу» Мельник Тетяною Іванівною щодо переходу 03.05.2018 року права власності на це майно від ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Акціонерного товариства «Укрсоцбанк».

Між тим, у листопаді 2022 року до Одеського апеляційного суду, через засоби поштового зв`язку, від Юридичного департаменту Одеської міської ради надійшов лист від 10.11.2022 року № 1202Вих., в якому повідомляється, що згідно з даними журналу обліку надходження (вибуття) реєстраційних справ управління державної реєстрації Юридичного департаменту Одеської міської ради запитувані документи перебувають на зберіганні в архіві зазначеного управління, проте надання даних документів можливе, у разі визначення у резолютивній частині ухвали суду виконавцем Юридичний департамент Одеської міської ради або управління державної реєстрації цього департаменту.

У зв`язку з тим, що докази, що витребовуються, мають значення для правильного вирішення справи, Одеський апеляційний суд вважає за необхідне витребувати від Юридичного департаменту Одеської міської ради відповідні докази.

Відповідно ч. 1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Статтею 84 ЦПК України встановлено, що суд своєю ухвалою витребує відповідні докази. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

На підставі викладеного та керуючись ст. 84 ЦПК України, Одеський апеляційний суд -

У Х В А Л И В:

Витребувати від Юридичного департаменту Одеської міської ради належним чиномзавірену копіюреєстраційної справина об`єктнерухомості,розташованого заадресою: АДРЕСА_1 ,що сформованадержавним реєстраторомКомунального підприємства«Реєстрація нерухомостіта бізнесу»Мельник ТетяноюІванівною щодопереходу 03.05.2018року прававласності наце майновід ОСОБА_1 , ОСОБА_2 доАкціонерного товариства«Укрсоцбанк».

Визначити строк виконання ухвали 5 днів з дня її отримання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді Одеського апеляційного суду О.М. Таварткіладзе

А.П. Заїкін

С.О. Погорєлова

Дата ухвалення рішення08.12.2022
Оприлюднено12.12.2022
Номер документу107772947
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Київського районного суду м. Одеси від 22 квітня 2021 року

Судовий реєстр по справі —947/27138/20

Постанова від 14.03.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 11.10.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 11.10.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 21.12.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 18.06.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 18.06.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Рішення від 22.04.2021

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Бескровний Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні