Ухвала
від 12.10.2022 по справі 640/9705/22
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

12 жовтня 2022 року м. Київ № 640/9705/22

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Аверкової В.В., розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження матеріали адміністративної справи

за позовом Первинної професійної організації Державної установи "Лабораторний центр на

залізничному транспорті Міністерства охорони здоров`я України"

до Міністерства охорони здоров`я України

третя особа Державна установа "Лабораторний центр на залізничному транспорті

Міністерства охорони здоров`я України"

про визнання протиправними та скасування наказів від 30 вересня 2021 року № 2102

та від 29 грудня 2021 року № 2914 в частині,

УСТАНОВИВ:

Первинна професійна організація Державної установи "Лабораторний центр на залізничному транспорті Міністерства охорони здоров`я України" звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Міністерства охорони здоров`я України, третя особа - Державна установа "Лабораторний центр на залізничному транспорті Міністерства охорони здоров`я України", в якому просить суд:

- визнати протиправними наказ Міністерства охорони здоров`я України від « 30» вересня 2021 року № 2102 «Про реорганізацію державних установ - лабораторних центрів Міністерства охорони здоров`я України», наказ Міністерства охорони здоров`я України від « 29» грудня 2021 року № 2914 в частині реорганізації Державної установи «Лабораторний центр на залізничному транспорті Міністерства охорони здоров`я» (ідентифікаційний код: 38513502) без завчасного надання первинній профспілковій організації інформації щодо скорочення чисельності або штату працівників, без отримання рішення Кабінету Міністрів України про передачу об`єктів права державної власності, без дотримання чіткого та єдиного виду реорганізації;

- скасувати наказ Міністерства охорони здоров`я України від « 30» вересня 2021 року №2102 «Про реорганізацію державних установ - лабораторних центрів Міністерства охорони здоров`я України» та наказ Міністерства охорони здоров`я України від « 29» грудня 2021 року №2914 в частині реорганізації Державної установи «Лабораторний центр на залізничному транспорті Міністерства охорони здоров`я» (ідентифікаційний код: 38513502).

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 06 липня 2022 року відкрито провадження у справі та призначено справу до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін. Зобов`язано відповідача подати до суду протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали суду: відзив відповідно до статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України; належним чином засвідченні копії оскаржуваних наказів та всіх документів на підставі яких вони прийняті.

Вказана ухвала була отримана відповідачем 15 липня 2022 року, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення, проте відповідачем не виконано вимоги ухвали суду.

Дослідивши матеріали справи суд зазначає наступне.

Відповідно до частин першої та другої статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу. В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

Частиною третьою статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України, докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Також, частиною третьою статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Згідно частини сьомої статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до частини восьмої статті 80 Кодексу адміністративного суду України, у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Пунктом 5 частини першої статті 145 Кодексу адміністративного судочинства України, заходами процесуального примусу є штраф.

Керуючись статтями 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

В И Р І Ш И В:

1. Зобов`язати Міністерства охорони здоров`я України надати суду протягом 5-ти днів з дня отримання даної ухвали суду:

- відзив відповідно до статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України;

- належним чином засвідченні копії оскаржуваних наказів та всіх документів на підставі яких вони прийняті

- у разі неможливості подання вказаних документів, у встановлені строки, повідомити про це суд із зазначенням причин.

2. Попередити відповідача, що у разі не виконання без поважних причин даної ухвали суду, суд застосує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом адміністративного судочинства України.

3. Копію ухвалу направити відповідачу.

Ухвала набирає законної сили в порядку встановленому статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскарження в порядку встановленому статтями 292-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя В.В. Аверкова

Дата ухвалення рішення12.10.2022
Оприлюднено17.10.2022
Номер документу106762738
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування наказів від 30 вересня 2021 року № 2102 та від 29 грудня 2021 року № 2914 в частині

Судовий реєстр по справі —640/9705/22

Ухвала від 08.08.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 10.04.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 12.10.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аверкова В.В.

Ухвала від 05.07.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аверкова В.В.

Ухвала від 04.07.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аверкова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні