Ухвала
від 05.10.2022 по справі 750/6872/20
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 жовтня 2022 року м. Чернігів

Унікальний номер справи № 750/6872/20

Головуючий у першій інстанції - Рахманкулова І. П.

Апеляційне провадження № 22-ц/4823/93/22

Чернігівський апеляційний суд у складі:

головуючого - судді Скрипки А.А.

суддів: Євстафіїва О.К., Шарапової О.Л.

секретар: Поклад Д.В.

учасники справи:

позивачі: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , правонаступником якого є ОСОБА_3

відповідачі: Чернігівська міська рада, Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області

треті особи: Комунальне підприємство "Паркування та ринок" Чернігівської міської ради, Товариство з обмеженою відповідальністю "Фірма "Укрспецтехніка"

особа, яка звернулась з апеляційною скаргою: приватний нотаріус Чернігівського міського нотаріального округу Число Світлана Миколаївна

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву приватного нотаріуса Чернігівського міського нотаріального округу Число Світлани Миколаївни про відмову від апеляційної скарги на рішення Деснянського районного суду м.Чернігова у складі судді Рахманкулової І.П. від 04 грудня 2020 року, місце ухвалення рішення м.Чернігів, дата складання повного тексту рішення 09 грудня 2020 року, у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , правонаступником якого є ОСОБА_3 , до Чернігівської міської ради, Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області про скасування рішення та державної реєстрації земельної ділянки з одночасним припиненням речових прав,

В С Т А Н О В И В:

У серпні 2020 року ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулись до суду з даним позовом до Чернігівської міської ради, Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області про скасування державної реєстрації земельної ділянки з одночасним припиненням речових прав.

Рішенням Деснянського районного суду м.Чернігова від 04.12.2020 року відмовлено у задоволенні позову ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Чернігівської міської ради, Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області про скасування державної реєстрації земельної ділянки з одночасним припиненням речових прав.

В апеляційній скарзі приватний нотаріус Чернігівського міського нотаріального округу Число С.М. просить скасувати рішення Деснянського районного суду м.Чернігова від 04.12.2020 року, та ухвалити нове рішення, яким задовольнити позовні вимоги в повному обсязі.

Ухвалою Чернігівського апеляційного суду від 19.11.2021 року до участі у даній справі було залучено правонаступника померлого позивача ОСОБА_2 - ОСОБА_3 .

Протокольною ухвалою Чернігівського апеляційного суду від 22.08.2022 року у розгляді справи було оголошено перерву до 09:00 год. 05.10.2022 року.

04.10.2022 року на адресу Чернігівського апеляційного суду надійшла заява від приватного нотаріуса Чернігівського міського нотаріального округу Число С.М. про відмову від апеляційної скарги, в якій приватний нотаріус Чернігівського міського нотаріального округу Число С.М. просить суд прийняти її відмову від апеляційної скарги на рішення Деснянського районного суду м.Чернігова від 04.12.2020 року у даній цивільній справі, та закрити апеляційне провадження у справі. Апелянт також зазначає, що їй відомо про наслідки відмови від апеляційної скарги.

Вислухавши суддю-доповідача, думки учасників судового розгляду даної справи, дослідивши матеріали справи, перевіривши доводи заяви приватного нотаріуса Чернігівського міського нотаріального округу Число С.М. про відмову від апеляційної скарги на рішення Деснянського районного суду м.Чернігова від 04.12.2020 року у даній цивільній справі, апеляційний суд дійшов висновку, що вказана заява про відмову від апеляційної скарги підлягає задоволенню, виходячи із наступного.

Відповідно до п.1 ч.1 статті 362 ЦПК України, суд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, якщо після відкриття апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, заявила клопотання про відмову від скарги, за винятком випадків, коли є заперечення інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги.

Згідно положень ч.4, ч.5, ч.6 статті 364 ЦПК України особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї, а інша сторона має право визнати апеляційну скаргу обґрунтованою в повному обсязі чи в певній частині до закінчення апеляційного провадження. За відмови від апеляційної скарги суд, за відсутності заперечень інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги, постановляє ухвалу про закриття апеляційного провадження. У разі закриття апеляційного провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги на судове рішення повторне оскарження цього рішення особою, що відмовилася від скарги, не допускається. Суд апеляційної інстанції має право не приймати відмову від скарги або її відкликання з підстав, визначених у частині п`ятій статті 206 ЦПК України.

Враховуючи вищенаведене, апеляційний суд дійшов висновку, що заява приватного нотаріуса Чернігівського міського нотаріального округу Число С.М. про відмову від апеляційної скарги на рішення Деснянського районного суду м.Чернігова від 04.12.2020 року у даній цивільній справі підлягає задоволенню, оскільки дана заява не суперечить вимогам закону, і не порушує законних прав та інтересів учасників справи. Наслідки відмови від апеляційної скарги відносно того, що повторне оскарження цього рішення особою, що відмовилася від скарги, не допускається, приватному нотаріусу Чернігівського міського нотаріального округу Число С.М. відомі. По справі відсутні особи, які приєдналися до апеляційної скарги, а також не встановлені підстави, визначені у частині п`ятій статті 206 ЦПК України. У зв`язку із прийняттям відмови від апеляційної скарги, апеляційне провадження у справі підлягає закриттю.

Керуючись п.1 ч.1, ч.2 статті 362, ч.4, ч.5, ч.6 статті 364, статтями: 389, 390 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Прийняти відмову приватного нотаріуса Чернігівського міського нотаріального округу Число Світлани Миколаївни від апеляційної скарги на рішення Деснянського районного суду м.Чернігова від 04 грудня 2020 року у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , правонаступником якого є ОСОБА_3 , до Чернігівської міської ради, Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області про скасування рішення та державної реєстрації земельної ділянки з одночасним припиненням речових прав.

Закрити апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою приватного нотаріуса Чернігівського міського нотаріального округу Число Світлани Миколаївни на рішення Деснянського районного суду м.Чернігова від 04 грудня 2020 року у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , правонаступником якого є ОСОБА_3 , до Чернігівської міської ради, Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області про скасування рішення та державної реєстрації земельної ділянки з одночасним припиненням речових прав.

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття, але може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повної ухвали.

Головуючий: Судді:

Дата ухвалення рішення05.10.2022
Оприлюднено18.10.2022
Номер документу106768921
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —750/6872/20

Постанова від 27.03.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Скрипка А. А.

Постанова від 27.03.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Скрипка А. А.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Скрипка А. А.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Скрипка А. А.

Ухвала від 20.01.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Скрипка А. А.

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Скрипка А. А.

Постанова від 07.12.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Ухвала від 01.12.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Ухвала від 30.11.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Ухвала від 05.10.2022

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Скрипка А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні