Ухвала
від 27.09.2022 по справі 203/5538/21
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/5538/21

Провадження № 2-о/0203/17/2022

УХВАЛА

27 вересня 2022 року Кіровський районний суд м. Дніпропетровська в залі суду в м.Дніпрі у складі:

головуючого судді Ханієвої Ф.М.,

присяжних Зуйкова І.В., Машкова К.В.,

за участю секретаря судового засідання Ноторової Є.О.,

за участі:

заявника ОСОБА_1 ,

представника заявника ОСОБА_2 ,

представника заінтересованої особи-1 ОСОБА_3 ,

представника заінтересованої особи-2 Дейчман Т.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження клопотання заінтересованої особи-2 про витребування доказів в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Центральна адміністрація Дніпровської міської ради, ОСОБА_4 , про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи та призначення піклувальника,

ВСТАНОВИВ:

16.12.2021 року до Кіровського районного суду м. Дніпропетровська звернулася ОСОБА_1 (далі заявник) з заявою про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи та призначення опікуна, в якій заявник просить суд:

- визнати ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обмежено дієздатним та призначити ОСОБА_1 його опікуном.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 16.12.2021 року, цивільну справу № 203/5538/21, провадження №2-о/0203/101/2021, було розподілено головуючому судді Ханієвій Ф.М. та основним присяжним: ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Ухвалою суду від 21.12.2021 року заява ОСОБА_1 була залишена без руху з наданням заявнику п`ятиденного строку для усунення недоліків заяви.

27.01.2022 року у встановлений судом строк заявник усунула недоліки заяви та надала суду клопотання разом з додатковими документами і виправлену редакцію заяви для суду та заінтересованих осіб.

Ухвалою суду від 02.02.2022 року було відкрито провадження в цивільній справі в порядку окремого провадження та призначено справу до судового розгляду по суті у судовому засіданні.

Ухвалою суду від 26.08.2022 року було передано цивільну справу до канцелярії Кіровського районного суду м. Дніпропетровська для здійснення заміни присяжного ОСОБА_5 на іншого присяжного із списку присяжних Кіровського районного суду м.Дніпропетровська.

Відповідно до протоколів попереднього відбору присяжних та автоматичного визначення присяжних від 31.08.2022 року, визначені присяжні ОСОБА_6 та ОСОБА_7

26.08.2022 року заінтересована особа-2 ОСОБА_4 подав до суду письмове клопотання про витребування доказів, в обґрунтування якого він зазначив, що заявниця ОСОБА_1 ставить питання про визнання його обмежено дієздатною особою та призначення її піклувальником над ним. Підставою вказаної заяви є посилання на те, що він нібито страждає на психічний розлад, який істотно впливає на його здатність усвідомлювати значення його дій та керувати ними.

Для з`ясування питання щодо психічного стану здоров`я ОСОБА_4 вважає за необхідне просити суд:

- витребувати у Психоневрологічного диспансеру КЗ «Дніпропетровська міська поліклініка № 1» Дніпропетровської обласної ради» (адреса місцезнаходження: вул. Івана Акінфієва (кол. назва Фучика), 12а, м. Дніпро, 49027) довідку про те, чи перебуває на обліку або чи перебував раніше на обліку у лікаря-психіатра закладу ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

У чергове судове засідання, призначене на 27.09.2022 року, з`явились всі учасники справи.

Під час судового засідання представник заінтересованої особи-2 підтримала вимоги клопотання про витребування доказів та просила суд його задовольнити, підстави звернення до суду з клопотанням пояснила суду таким чином, як про це зазначив ОСОБА_4 .

Представник заявника та заявник заперечували проти задоволення клопотання ОСОБА_4 про витребування доказів. Оскільки на їх думку, під час проведення експертизи експерти перевіряють усі відомості, про витребування яких просить заінтересована особа-2. Тому вони вважають, що відсутні підстави для задоволення клопотання заінтересованої особи-2 про витребування у Психоневрологічного диспансеру КЗ «Дніпропетровська міська поліклініка № 1» Дніпропетровської обласної ради» довідку про те, чи перебуває на обліку або чи перебував раніше на обліку у лікаря-психіатра закладу ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Представник заінтересованої особи-1 органа опіки та піклування залишила на розсуд суду вирішення клопотання заінтересованої особи-2 про витребування доказів.

Суд, заслухавши пояснення та думки учасників справи, проаналізувавши обставини справи та норми ЦПК України, дійшов таких висновків.

Відповідно до частин 1, 2, 3 ст. 294 ЦПК України, під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний роз`яснити учасникам справи їхні права та обов`язки, сприяти у здійсненні та охороні гарантованихКонституцієюі законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до ч. 4 ст. 83 ЦПК України, якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Відповідно до ч. 1, ч. 2, ч. 3, ч. 6, ч. 7, ч. 8, ч. 9 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У клопотанні повинно бути зазначено:

1) який доказ витребовується;

2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати;

3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа;

4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Аналіз викладених вище норм ЦПК України вказує, що з урахуванням того, що заінтересована особа-2 не має можливості самостійно надати суду довідку про витребування якої просить суд, суд з метою повного, всебічного та об`єктивного з`ясування всіх обставин справи для правильного вирішення заяви, вважає за необхідне витребувати у Психоневрологічного диспансеру КЗ «Дніпропетровська міська поліклініка № 1» Дніпропетровської обласної ради» (адреса місцезнаходження: вул. Івана Акінфієва (кол. назва Фучика), 12а, м. Дніпро, 49027) довідку про те, чи перебуває на обліку або чи перебував раніше на обліку у лікаря-психіатра закладу ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

Керуючись ст.ст. 76, 81, 83, 84, 260, 261, 293, 294, 295-300, 353 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання заінтересованої особи-2 про витребування доказів в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Центральна адміністрація Дніпровської міської ради, ОСОБА_4 , про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи та призначення піклувальника задовольнити повністю.

Витребувати у Психоневрологічного диспансеру КЗ «Дніпропетровська міська поліклініка № 1» Дніпропетровської обласної ради» (адреса місцезнаходження: вул. Івана Акінфієва (кол. назва Фучика), 12а, м. Дніпро, 49027) довідку про те, чи перебуває на обліку або чи перебував раніше на обліку у лікаря-психіатра закладу ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

Копію ухвали направити до: Комунального закладу «Дніпропетровська міська поліклініка № 1» Дніпропетровської обласної ради» (адреса місцезнаходження: вул. Івана Акінфієва (кол. назва Фучика), 12а, м. Дніпро, 49027; код ЄДРПОУ 01985222) для відома та виконання.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали суду складений 05.10.2022 року.

Головуючий суддя Ф.М. Ханієва

Присяжні І.В. Зуйков

К.В. Машков

Дата ухвалення рішення27.09.2022
Оприлюднено19.10.2022
Номер документу106795660
СудочинствоЦивільне
Сутьобмеження цивільної дієздатності фізичної особи та призначення піклувальника

Судовий реєстр по справі —203/5538/21

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 06.04.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні