Ухвала
від 17.10.2022 по справі 463/13852/21
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/13852/21

Провадження №2-з/463/69/22

УХВАЛА

про забезпечення позову

17 жовтня 2022 року Личаківський районний суд м. Львова

в складі головуючого судді Нора Н.В.

при секретарі Заверуха О.Б.

розглянувши увідкритому судовомузасіданні ум.Львові заявупредставника позивача ОСОБА_1 прозабезпечення позовуу зв`язкуз подачеюпозовної заяви ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Релігійної організації «Релігійна громада церкви Євангельських християн-баптистів «Виноградник» у місті Винники Личаківського району м. Львова» (місце знаходження: 79495, м. Львів-Винники, вул. Яворницького, 23А), Львівської міської ради (місце знаходження: м. Львів, пл. Ринок, 1), третьої особи Товариство з обмеженою відповідальністю «Землевпорядний центр «Наділ» (місце знаходження: м. Львів, вул. Сихівська, 30/37) про визнання протиправним та скасування рішення, скасування запису про державну реєстрацію та зобов`язання до вчинення дій, -

в с т а н о в и в:

Позивач звернулась до суду із позовом до відповідачів про визнання протиправним та скасування рішення, скасування запису про державну реєстрацію та зобов`язання до вчинення дій.

Представником позивача подано заяву про забезпечення позову у даній справі, в якій просить заборонити Релігійній організації «Релігійна громада церкви Євангельських християн-баптистів «Виноградник» у місті Винники Личаківського району м. Львова» та/або будь-якій юридичній, фізичній особи на її замовлення, за її дорученням, на виконання укладеного з нею цивільно-правового, господарського чи трудового договору, а також членам та працівникам цієї організації здійснювати на земельній ділянці по вул. Крива (кадастровий номер 4610160300:02:003:0179) у м. Винники; заборонити органамдержавного архітектурно-будівельногоконтролю прийматив експлуатаціюзакінчені будівництвомоб`єкти,розташовані наземельній ділянціпо АДРЕСА_2 (кадастровийномер 4610160300:02:003:0179)у м.Винники об`єктинерухомості; заборонити органам державної реєстрації прав на нерухоме майно, державним реєстраторам прав на нерухоме майно, в тому числі особам, які виконують функції державного реєстратора прав, зокрема, Міністерству юстиції України та його територіальним органам, нотаріусам та іншим органам чи особам, які виконують функції реєстрації, здійснювати будь-які реєстраційні дії стосовно державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, розташоване на земельній ділянці по Документ сформований в системі «Електронний суд» 31.07.2022 20 вул. Крива (кадастровий номер 4610160300:02:003:0179) у м. Винники.

У відповідності до вимог ч. 2 ст. 149 ЦПК України, забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду.

Відповідно до п. 4постанови пленуму Верховного Суду України № 9 від 22 грудня 2006 року «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову»розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитись, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Забезпечення позову по сутіце обмеження суб`єктивних прав, свобод та інтересів відповідача або пов`язаних із ним інших осіб в інтересах забезпечення реалізації в майбутньому актів правосуддя і задоволених вимог позивача (заявника). Зазначені обмеження встановлює суд в ухвалі, вони діють до заміни судом виду забезпечення позову або скасування заходів забезпечення позову.

Метою вжиття заходів забезпечення позову є охорона матеріально-правових інтересів позивача, які гарантують за його позовом присудження реальне виконання позитивно прийнятого рішення, у разі прийняття такого. Забезпечення позову має бути спрямовано проти несумлінних дій відповідача, який може сховати майно, продати, знищити або знецінити його. Таким чином усуваються утруднення і неможливості виконання рішення.

Забезпечення позову покликано, не порушуючи принципів змагальності і процесуального рівноправ`я сторін, його метою є хоча і негайні, вжити негайних заходів, направлених на недопущення утруднення чи неможливості виконання судового акта, а також перешкодити спричиненню значної шкоди заявнику.

З матеріалів позову та заяви про забезпечення позову вбачається, що предметом спору є земельна ділянка, виділена під будівництво культової споруди та заїздів.

З врахуванням наведеного, а також беручи до уваги предмет позову, співмірність заходів забезпечення позову із заявленими позовними вимогами, суд приходить до висновку, що заяву слід задовольнити.

Як передбачено положеннями частини 7 статті 153 ЦПК України, в ухвалі про забезпечення позову суд зазначає вид забезпечення позову і підстави його обрання, а також вирішує питання зустрічного забезпечення.

У відповідності до ст. 154 ЦПК України суд може вимагати від особи, яка звернулася із заявою про забезпечення позову, забезпечити відшкодування збитків відповідача, які можуть бути спричинені забезпеченням позову (зустрічне забезпечення).

Зустрічне забезпечення застосовується тільки у випадку забезпечення позову.

Суд зобов`язаний застосовувати зустрічне забезпечення, якщо суду надані докази того, що майновий стан позивача або його дії щодо відчуження майна чи інші дії можуть ускладнити або зробити неможливим виконання рішення суду про відшкодування збитків відповідача, які можуть бути спричинені забезпеченням позову, у випадку відмови у позові.

Зустрічне забезпечення, як правило, здійснюється шляхом внесення на депозитний рахунок суду грошових коштів у розмірі, визначеному судом. Якщо позивач з поважних причин не має можливості внести відповідну суму, зустрічне забезпечення також може бути здійснено шляхом: надання гарантії банку, поруки або іншого фінансового забезпечення на визначену судом суму та від погодженої судом особи, щодо фінансової спроможності якої суд не має сумнівів; вчинення інших визначених судом дій для усунення потенційних збитків та інших ризиків відповідача, пов`язаних із забезпеченням позову.

Розмір зустрічного забезпечення визначається судом з урахуванням обставин справи. Заходи зустрічного забезпечення позову мають бути співмірними із заходами забезпечення позову, застосованими судом, та розміром збитків, яких може зазнати відповідач у зв`язку із забезпеченням позову.

Питання застосування зустрічного забезпечення вирішується судом в ухвалі про забезпечення позову або в ухвалі про зустрічне забезпечення позову.

Строк надання зустрічного забезпечення визначається судом та не може перевищувати десяти днів з дня постановлення ухвали про забезпечення позову або ухвали про зустрічне забезпечення, якщо інше не випливає зі змісту заходів зустрічного забезпечення.

Особа, за заявою якої застосовані заходи забезпечення позову із застосуванням зустрічного забезпечення, протягом визначеного судом строку має надати суду документи, що підтверджують надання зустрічного забезпечення.

Якщо особа, за заявою якої застосовані заходи забезпечення позову, не виконує вимоги суду щодо зустрічного забезпечення у визначений судом строк, суд скасовує ухвалу про забезпечення позову та про зустрічне забезпечення.

Враховуючи наведене вище, беручи до уваги предмет спору, враховуючи необхідність співмірності зустрічного забезпечення із заходами забезпечення позову, застосованими судом, та розміром збитків, яких може зазнати відповідач у зв`язку із забезпеченням позову, суд приходить до висновку про необхідність вжиття зустрічного забезпечення шляхом зобов`язання позивача внести на депозитний рахунок Личаківського районного суду м. Львова 300 000 гривень.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 1-18, 149-150, 153, 154, 157 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову - задовольнити.

У порядку забезпечення позовних вимог заборонити Релігійній організації «Релігійна громада церкви Євангельських християн-баптистів «Виноградник» у місті Винники Личаківського району м. Львова» та/або будь-якій юридичній, фізичній особи на її замовлення, за її дорученням, на виконання укладеного з нею цивільно-правового, господарського чи трудового договору, а також членам та працівникам цієї організації здійснювати на земельній ділянці по АДРЕСА_2 (кадастровий номер 4610160300:02:003:0179) у м. Винники; заборонити органамдержавного архітектурно-будівельногоконтролю прийматив експлуатаціюзакінчені будівництвомоб`єкти,розташовані наземельній ділянціпо АДРЕСА_2 (кадастровийномер 4610160300:02:003:0179)у м.Винники об`єктинерухомості; заборонити органам державної реєстрації прав на нерухоме майно, державним реєстраторам прав на нерухоме майно, в тому числі особам, які виконують функції державного реєстратора прав, зокрема, Міністерству юстиції України та його територіальним органам, нотаріусам та іншим органам чи особам, які виконують функції реєстрації, здійснювати будь-які реєстраційні дії стосовно державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, розташоване на земельній ділянці по Документ сформований в системі «Електронний суд» 31.07.2022 20 вул. Крива (кадастровий номер 4610160300:02:003:0179) у м. Винники.

Зобов`язати ОСОБА_2 протягомдесяти календарнихднів внестина депозитнийрахунок Личаківськогорайонного судум.Львова (отримувачтериторіальне управлінняДержавної судовоїадміністрації вЛьвівській області,депозитний рахунок37315022000757,банк отримувачаДержавна казначейськаслужба Україним.Київ,МФО 820172,ЄДРПОУ 26306742,призначення платежузустрічне забезпеченняза позовомв справі№ 463/13852/21)300000(тристатисяч)гривень.

Дані стягувача: ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ).

Дані боржника: Релігійна організація «Релігійна громада церкви Євангельських християн-баптистів «Виноградник» у місті Винники Личаківського району м. Львова» (місце знаходження: 79495, м. Львів-Винники, вул. Яворницького, 23А, ЄДРПОУ 38582859).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, тобто 17 жовтня 2022 року, та підлягає негайному виконанню у порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Виконання ухвали суду покласти на Личаківський відділ державної виконавчої служби м. Львів головного територіального управління юстиції у Львівській області (адреса: 79058, м. Львів, пр. В. Чорновола, 39).

Строк пред`явлення до виконання ухвали суду про забезпечення позову 3 (три) роки.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання до Львівського апеляційного суду через Личаківський районний суд м. Львова.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання.

Ухвала складена 17 жовтня 2022 року.

Суддя: Нор Н. В.

СудЛичаківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення17.10.2022
Оприлюднено21.10.2022
Номер документу106836970
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —463/13852/21

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Нор Н. В.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Нор Н. В.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Нор Н. В.

Ухвала від 17.10.2022

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Нор Н. В.

Ухвала від 11.10.2022

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Нор Н. В.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Постанова від 04.07.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Постанова від 04.07.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 27.04.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 08.03.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні