Ухвала
від 20.10.2022 по справі 215/3874/22
ТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа№ 215/3874/22

2/215/2161/22

УХВАЛА

20 жовтня 2022 року м. Кривий Ріг

Суддя Тернівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Коноваленко М.І., при прийнятті позовної заяви ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 , до Приватного акціонерного товариства «Північний гірничо-збагачувальний комбінат», адреса для листування: 50079 Дніпропетровська область м. Кривий Ріг, про відшкодування моральної шкоди, заподіяної ушкодженням здоров`я, -

ВСТАНОВИВ:

18.10.2022 позивач ОСОБА_1 звернувся в суд з позовною заявою до відповідача ПрАТ «ПівнічнийГЗК» провідшкодування моральноїшкоди,заподіяної ушкодженнямздоров`я.

Щодо сплати судового збору, позивач посилається на ч.1 ст.5 ЗУ «Про судовий збір», якою звільняються від сплати судового збору позивачі у справах про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом або іншим ушкодженням здоров`я, а також смертю фізичної особи.

Враховуючи викладене, вважаю можливим звільнити позивача від сплати судового збору, при зверненні до суду з вказаним позовом.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Враховуючи положення ч.3 ст. 274 ЦПК України, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не є складними, виходячи з наведеного визначення справ незначної складності, що не вимагають призначення експертизи та виклику свідків, а ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, з урахуванням положень ст 279 ЦПК України.

Відповідно до ч.5 ст.279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін, за наявними у справі матеріалами. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду, розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 187, 274, 277, 279 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звільнити від сплати судового збору.

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Приватногоакціонерного товариства«Північний гірничо-збагачувальнийкомбінат» провідшкодування моральноїшкоди,заподіяної ушкодженнямздоров`я.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження, без виклику сторін.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України.

Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Визначити відповідачуп`ятиденний строкз днявручення даноїухвали,для подання заявиіз запереченнямипроти розглядусправи впорядку спрощеногопозовного провадження,відповідно дост.277ЦПК України.Якщо відповідачне подастьу встановленийсудом строктакі заперечення,він маєправо ініціюватиперехід дорозгляду справиза правиламизагального позовногопровадження лишеу випадку,якщо доведе,що пропустивстрок зповажних причин.

Роз`яснити відповідачу, що, відповідно до ч.1 ст. 278 ЦПК України, у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали, він може надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду). До відзиву додається документ, що підтверджує надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (ч.7 ст.279 ЦПК України).

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у визначений законодавством строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч.2 ст.278 ЦПК України, встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої-п`ятої ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачуп`ятиденний строкз дняотримання відповідіна відзивдля поданнязаперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, та роз`яснити, що копію заперечення на відповідь на відзив, відповідач має одночасно надати до суду та надіслати іншим учасникам справи.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://tr.dp.court.gov.ua/sud0441/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвалу складено та підписано суддею 20.10.2022 року.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення20.10.2022
Оприлюднено21.10.2022
Номер документу106849770
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної шкоди, заподіяної ушкодженням здоров`я

Судовий реєстр по справі —215/3874/22

Постанова від 08.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 20.01.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 09.01.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 27.12.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 23.12.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 05.12.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Рішення від 18.11.2022

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Коноваленко М. І.

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Коноваленко М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні