Постанова
від 23.10.2007 по справі 15/295
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

15/295

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

          "23" жовтня 2007 р.       Справа №  15/295

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Мохонько К.М., розглянув у відкритому судовому засіданні справу

за позовом: Державної податкової інспекції у місті Кіровограді м. Кіровоград

до відповідача: ТОВ „Майстер СД” м. Кіровоград

про припинення юридичної особи

Представники сторін:

від позивача – Патлатий П.М. довіреність № 126 від 04.04.07р.

від  відповідача – не з'явився

          

при секретарі судового засідання – Максименко Ю.П.

                                                  ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся з позовом про припинення юридичної особи відповідача в зв'язку з неподанням останнім на протязі року податкової звітності до податкового органу. В судовому засіданні представник позивача позов підтримав. Відповідач до суду двічі поспіль не з'явився, про причини неявки не повідомив, ніяких клопотань не подавав. Ухвали суду надсилались відповідачу за адресою вказаною в позовній заяві. Та ж адреса зазначена в довідці обласного управління статистики в Кіровоградській області від 03.09.07р., іншої адреси відповідача в матеріалах справи немає. Враховуючи вимоги ст. 122 КАС України господарський суд вважає за можливе розглядати справу без участі представника відповідача. Відповідач письмові пояснення не надіслав, позовні вимоги не заперечив.

Справа розглядається за наявними в ній документами та при даній явці сторін.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача господарський  суд з'ясував наступні факти та відповідні їм правовідносини.

Рішенням Кіровоградського міськвиконкому від 31.03.1997р. відповідач зареєстрований як суб'єкт підприємницької діяльності, свідоцтво № 05899-ЛТ-1, а 01.04.1997р. відповідача було взято на облік в ДПІ, як платника податків.

Відповідно до пункту 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подати до державних податкових органів відповідно до законодавства декларації, бухгалтерську звітність та інші документи та відомості, пов'язані з обчисленням та сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Однак, відповідач починаючи з 01.01.03р. не подає до органу державної податкової інспекції податкову звітність. Заборгованість перед бюджетом у відповідача відсутня. Викладене підтверджується актом від 04.07.07р. № 15294/10/15-10.

Згідно зі статтею 33 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” від 15.05.2004р. № 755-IV, юридична особа припиняється в результаті  передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам – правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Порядок державної реєстрації припинення юридичної особи на підставі судового рішення, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, визначений статтею 38 вищезазначеного Закону.

Підпунктом 4 пункту 2 статті 38 визначено, що підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органом державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Повноваження позивача, в тому числі і звернення до суду, передбачені ст. 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні”.

Позивача слід вважати уповноваженим органом держави, який має право на звернення до суду з позовними вимогами, що є предметом спору у даній справі.

Відповідач не надав господарському суду доказів своєчасного подання до державної  податкової інспекції податкової звітності.

Позовні вимоги   є обґрунтованими і підлягають задоволенню.

Враховуючи викладене та керуючись ст. ст. 33, 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, ст. ст. 58, 59 Господарського кодексу України та ст. ст. 86, 104, 122, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд

                                             ПОСТАНОВИВ:        

Позовні вимоги задовольнити  повністю.

Припинити юридичну особу – ТОВ „Майстер СД” м. Кіровоград, вул. Гагаріна 13/8 код ЄДРПОУ 23687577 зареєстровану 31.03.1997 року Кіровоградським міськвиконкомом як суб'єкт підприємницької діяльності, свідоцтво № 05899-ЛТ-1.

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України, постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова чи ухвала суду не набрала законної сили.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через господарський суд Кіровоградської області.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складання постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України – з дня складання в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження, і копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Примірники постанови направити сторонам по справі та державному реєстратору Кіровоградської міської ради.

 

Суддя

  К.М.Мохонько

Дата ухвалення рішення23.10.2007
Оприлюднено31.10.2007
Номер документу1068522
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/295

Судовий наказ від 13.02.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.А. Бойко

Постанова від 21.02.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Ковтонюк Л.В.

Ухвала від 01.02.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Ковтонюк Л.В.

Постанова від 01.12.2010

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Коршун Н.М.

Рішення від 01.02.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резніченко Олена Юріївна

Ухвала від 18.01.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резніченко Олена Юріївна

Ухвала від 30.09.2008

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Мохонько К.М.

Ухвала від 13.10.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Пономаренко Є.Ю.

Ухвала від 01.10.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Пономаренко Є.Ю.

Рішення від 06.10.2009

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лаврова Л.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні