Рішення
від 18.10.2022 по справі 761/45919/21
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/45919/21

Провадження № 2/761/6877/2022

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

/в с т у п н а т а р е з о л ю т и в н а ч а с т и н и /

18 жовтня 2022 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Фролової І.В.,

секретаря судового засідання - Шаповала М.С.,

за участю:

представника позивача - ОСОБА_1 ,

представника відповідача - ОСОБА_2 ,

представника відповідача - ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Києві у порядку загального позовного провадження в приміщенні суду цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , Телеканал «Україна 24» про захист честі і гідності, ділової репутації,-

Керуючись ч. 6 ст. 259 ЦПК України, -

В И Р І Ш И В:

Позовну заяву ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , Телеканал «Україна 24» про захист честі і гідності, ділової репутації - задовольнити у повному обсязі.

Визнати недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію ОСОБА_4 інформацію, поширену ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 у прямому ефірі телеканалу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у програмі « ІНФОРМАЦІЯ_3 » і в подальшому поширену на офіційному YouTube каналі «Україна 24» у відео під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_5 а саме про те, що:

«… ОСОБА_6 является действующим офицером спецслужб Российской Федерации.»,

«… ОСОБА_7 , в свое время, киевский мальчик, поступил в «ВИИЯ» и закончил «ВИИЯ» - военный институт иностранных языков - мекка ГРУ Генштаба вооруженных сил Советского Союза, а сейчас - Российской Федерации. Это базовый институт, который дает прекрасное образование, базовый институт, где готовят офицеров ГРУ. ОСОБА_7 закончил этот институт, получил знания, он знает 4 языка, в том числе лаоский, работал по этой части в Лаосе, служил в Советской армии долгое время, закончив институт ГРУ, то есть служил, соответственно, по линии ГРУ, потом занимался долго чем-то в России, там линия обрывается. Но, участвовал в выборах Госдумы Российской Федерации от партии « ІНФОРМАЦІЯ_6 », которая была пронизана сотрудниками ГРУ ОСОБА_8 …»,

«… ОСОБА_7 , который занимался в России политической деятельностью и был гражданином России, в 2005 году появляется в Киеве, открыв лабораторию «Євролаб». По некоторым соображениям беспризорной агентуры с Бессарабского рынка, ОСОБА_9 имплементировали сюда, - забросили, с целью войти в украинское общество и открыли под него «Євролаб». А что такое «Євролаб»? Что такое лаборатории, где сдают анализы? Лучше для разведывательного сбора информации ничего нет, потому что в «Євролабе» сдает анализы украинская элита, и сотрудники зарубежных разведок могут знать: кто болеет сифилисом, у кого СПИД, кто является геем, у кого какие жены, мужья, у кого какое состояние здоровья. На этом можно бесконечно вербовать людей и так далее.».

Зобов`язати ОСОБА_5 та Телеканал «Україна 24» в особі власника - Товариство з обмеженою відповідальністю «Новинна Група Україна» не пізніше 5 (п`яти) календарних днів з дня набрання судовим рішенням у справі законної сили спростувати вказану інформацію шляхом оголошення в прямому ефірі телеканалу « ІНФОРМАЦІЯ_2 », в тому числі, але не виключно у програмі «Час ОСОБА_10 », резолютивної частини рішення у цій справі з подальшим розміщенням відео на офіційному YouTube-каналі «Україна 24» за посиланням: https://www.youtube.com/c/Україна24.

Стягнути з ОСОБА_5 та Телеканалу «Україна 24» в особі власника - ТОВ «Новинна Група Україна» на користь ОСОБА_4 судовий збір у розмірі 1 446 (одна тисяча чотириста сорок шість) гривень 40 копійок з кожного.

Рішення може бути оскаржене до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо у судовому засіданні було проголошено лише вступну і резолютивну частину судового рішення або у разі розгляду (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, цей строк обчислюється з дня складання повного тексту судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Реквізити учасників справи:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , адреса місця реєстрації - АДРЕСА_1 , РНОКПП невідомий,

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , адреса місця проживання - АДРЕСА_2 , РНОКПП невідомий,

Телеканал «Україна 24», адреса місцезнаходження - 03148. м. Київ, вул. Героїв Космосу, буд. 4, код ЄДРПОУ 37716726.

Повний текст рішення буде виготовлений протягом 10 (десяти) днів з дня проголошення вступної та резолютивної частини рішення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення18.10.2022
Оприлюднено21.10.2022
Номер документу106862403
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі і гідності, ділової репутації,- Керуючись ч. 6 ст. 259 ЦПК України

Судовий реєстр по справі —761/45919/21

Постанова від 12.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Постанова від 27.06.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кирилюк Галина Миколаївна

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кирилюк Галина Миколаївна

Ухвала від 27.01.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сліпченко Олександр Іванович

Ухвала від 20.12.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сліпченко Олександр Іванович

Рішення від 18.10.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Рішення від 18.10.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Ухвала від 04.05.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Ухвала від 15.09.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні