Ухвала
від 21.10.2022 по справі 754/6840/21
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2/754/456/22

Справа № 754/6840/21

У Х В А Л А

Іменем України

21 жовтня 2022 року Київ

Суддя Деснянського районного суду міста Києва Гринчак О.І., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Експресс-Транс» про стягнення невиплаченої заробітної плати, середнього заробітку за час затримки розрахунку, середнього заробітку за час вимушеного прогулу у період затримки видачі трудової книжки та моральної шкоди,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Деснянського районного суду міста Києва перебуває на розгляді справа № 754/6840/21 за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Експресс-Транс» про стягнення невиплаченої заробітної плати, середнього заробітку за час затримки розрахунку, середнього заробітку за час вимушеного прогулу у період затримки видачі трудової книжки та моральної шкоди.

Ухвалою Деснянського районного суду міста Києва від 07 вересня 2022 року у вказаній цивільній справі призначено судову почеркознавчу експертизу, проведення якої доручено експертам Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

20 жовтня 2022 року на адресу суду надійшов супровідний лист від Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС з клопотанням судового експерта О. Мацюк-Довбиш від 03.10.2022 №СЕ-19/111-22/41016-ПЧ, в якому експерт порушує перед судом клопотання щодо надання:

- вільних зразків підписів ОСОБА_1 , виконаних в оригіналах різних документів (підписи виконані до відкриття провадження та ніяк з ним не пов`язані (можуть міститись в особистих документах особи (листи, записники, договори, тощо), документах, пов`язаних з професійним та суспільним життям людини (документи з роботи, автобіографії, пенсійного фонду, ЖЕКу і т.п.), в тому числі виконані у часовий проміжок наближений до часу виконання досліджуваного підпису (за період 1995-1997 роки);

- умовно-вільних зразків підписів ОСОБА_1 , виконаних (підписи, виконані після відкриття провадження, безпосередньо у зв`язку з ним, але не спеціально для проведення експертизи);

- експериментальних зразків підписів ОСОБА_1 , виконаних на 10-15 аркушах (виконані спеціально для проведення експертизи на графах та без них).

Після находження порівняльних зразків, необхідних для проведення експертизи у повному обсязі, на адресу суду буде надісланий розрахунок вартості її проведення, для оплати.

Також на адресу суду повернулись матеріали цивільної справи №754/6840/21 за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Експресс-Транс» про стягнення невиплаченої заробітної плати, середнього заробітку за час затримки розрахунку, середнього заробітку за час вимушеного прогулу у період затримки видачі трудової книжки та моральної шкоди для розгляду клопотання судового експерта.

Відповідно до ч. 1-3 ст. 107 ЦПК України матеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом, або учасник справи, якщо експертиза проводиться за його замовленням. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи. Суд може також заслухати призначених судом експертів з цього питання. Копії матеріалів, що надаються експерту, можуть залишатися у матеріалах справи.

Експерт не має права з власної ініціативи збирати матеріали для проведення експертизи, розголошувати відомості, що стали йому відомі у зв`язку з проведенням експертизи, або повідомляти будь-кому, крім суду та учасника справи, на замовлення якого проводилася експертиза, про її результати.

Призначений судом експерт не має права спілкуватися з учасниками судового процесу поза межами судового засідання, крім випадків вчинення інших дій, безпосередньо пов`язаних із проведенням експертизи.

При визначенні матеріалів, що надаються експерту чи експертній установі, суд у необхідних випадках вирішує питання про витребування відповідних матеріалів за правилами, передбаченими цим Кодексом для витребування доказів.

Відповідно до ст. 254 ЦПК України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

Враховуючи наведене вище, з метою вирішення клопотання про надання додаткових документів, суд приходить до висновку щодо наявності підстав для поновлення провадження у справі.

Керуючись ст. 213, 258-261, 353-354 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Поновити провадження у цивільній справі № 754/6840/21 за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Експресс-Транс» про стягнення невиплаченої заробітної плати, середнього заробітку за час затримки розрахунку, середнього заробітку за час вимушеного прогулу у період затримки видачі трудової книжки та моральної шкоди.

Призначити судове засідання у справі на 28 жовтня 2022 року о 10:00 год. в приміщенні Деснянського районного суду м. Києва (м. Київ, пр. Червоної Калини, 5-В, каб. 34).

Клопотання судового експерта О. Мацюк-Довбиш про надання додаткових документів для проведення судової почеркознавчої експертизи у цивільній справі №754/6840/21 задовольнити.

Витребувати від ОСОБА_1 :

- вільні зразки підписів ОСОБА_1 , виконані в оригіналах різних документів (підписи виконані до відкриття провадження та ніяк з ним не пов`язані (можуть міститись в особистих документах особи (листи, записники, договори, тощо), документах, пов`язаних з професійним та суспільним життям людини (документи з роботи, автобіографії, пенсійного фонду, ЖЕКу і т.п.), в тому числі виконані у часовий проміжок наближений до часу виконання досліджуваного підпису (за період 1995-1997 роки);

- умовно-вільні зразків підписів ОСОБА_1 , виконані (підписи, виконані після відкриття провадження, безпосередньо у зв`язку з ним, але не спеціально для проведення експертизи).

Визнати явку ОСОБА_1 в судове засідання обов`язковою для відібрання експериментальних зразків підписів.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до положень ст. 109 ЦПК України, у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

У судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, а також Київському науково-дослідному експертно-криміналістичному центру МВС.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Деснянського

районного суду міста Києва Оксана Гринчак

СудДеснянський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення21.10.2022
Оприлюднено24.10.2022
Номер документу106868575
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —754/6840/21

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Рішення від 29.03.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Рішення від 29.03.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 08.02.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 11.11.2022

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 21.10.2022

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

Ухвала від 11.04.2022

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні