Ухвала
від 21.10.2022 по справі 518/448/14-ц
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/8606/22

Справа № 518/448/14-ц

Головуючий у першій інстанції Алексєєва О.В.

Доповідач Стахова Н. В.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

21.10.2022 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Стахової Н.В. (суддя - доповідач), Коновалової В.А., Назарової М.В.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у цивільній справі

за апеляційною скаргою Державної податкової служби України

на рішення Ширяївського районного суду Одеської області від 19 вересня 2022 року

за позовною заявою Державної податкової служби України до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо - транспортної пригоди

в с т а н о в и в:

Рішенням Ширяївського районного суду Одеської області від 19 вересня 2022 року позовну заяву Державної податкової служби України до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо - транспортної пригоди задоволено частково.

Стягнуто з ОСОБА_1 на користь Державної податкової служби України 34357 (тридцять чотири тисячі триста п`ятдесят сім) грн. 00 коп.

Не погодившись з рішенням суду Державна податкова служба України звернулася з апеляційною скаргою безпосередньо до суду апеляційної інстанції в порядку ст. 355 ЦПК України.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Оскаржуване рішення проголошено 19 вересня 2022 року, повний текст рішення складений 19 вересня 2022 року. Апеляційна скарга подана до суду 19 жовтня 2022 року.

Отже, апеляційна скарга подана з дотриманням строку на апеляційне оскарження рішення суду.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідають вимогам ст. 356 ЦПК України.

Судовий збір за подання апеляційної скарги сплачений у повному обсязі відповіднодо вимог Закону України «Про судовий збір».

Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження не вбачається.

Керуючись ч. 1 ст. 354, ст. 356, 359 ЦПК України, апеляційний суд

у х в а л и в:

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Державної податкової служби України на рішення Ширяївського районного суду Одеської області від 19 вересня 2022 року за позовною заявою Державної податкової служби України до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок ДТП.

Надіслати скаржнику копію ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Надіслати іншим учасникам справи копію ухвали про відкриття апеляційного провадження та апеляційну скаргу.

Роз`яснити учасникам справи право подати до Одеського апеляційного суду відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги, який за формою і змістом має відповідати ст. 360 ЦПК України, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції (ч. 3 ст. 360 ЦПК України).

Витребувати із Ширяївського районного суду Одеської області матеріали цивільної справи № 518/448/14-цшляхом надіслання вказаної справи на адресу Одеського апеляційного суду у найкоротший строк.

Звернути увагу учасників процесу, що з 05 жовтня 2021 року почали офіційно функціонувати три підсистеми (модулі) ЄСІТС «Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистема відеоконференцзв`язку. З початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС відповідно до п. 6 ст. 14 ЦПК України адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку. Підсистема «Електронний суд» забезпечує можливість користувачам створювати та надсилати в електронному вигляді процесуальні чи інші документи до суду, а також отримувати інформацію про стан і результати розгляду таких документів чи інші документи. З інструкціями та рекомендаціями з приводу реєстрації в ЄСІТС можна ознайомитися за веб-посиланням https://wiki.court.gov.ua.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/fair/sud4813/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: Н.В. Стахова

В.А. Коновалова

М.В. Назарова

СудОдеський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення21.10.2022
Оприлюднено25.10.2022
Номер документу106900801
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —518/448/14-ц

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 08.11.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 21.10.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 18.09.2022

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Рішення від 18.09.2022

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 18.08.2022

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 22.07.2022

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 07.07.2022

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 19.11.2021

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 09.06.2020

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Желясков О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні