Ухвала
від 24.10.2022 по справі 638/17129/20
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/17129/20

Провадження № 2/638/320/22

У Х В А Л А

24 жовтня 2022 року Дзержинський районний суд м. Харкова у складі:

Головуючого судді Цвірюка Д.В.,

за участю секретаря Ткаченко К.С.,

представника позивача Безродного О.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в приміщенні зали судових засідань суду клопотання представника позивача про залучення третьої особи до участі у цивільній справі за позовом Харківської міської ради до ОСОБА_1 , треті особи: Приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Бєсєда Тетяна Дмитрівна, державний реєстратор речових прав на нерухоме майно комунального підприємства «Постачальник послуг» Солоницівської селищної ради Харківської області Богославець Сергій Володимирович, Департамент реєстрації Харківської міської ради, Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради про визнання спадщини відумерлою, передачу нерухомого майна в комунальну власність територіальної громади міста Харкова, витребування майна із чужого незаконного володіння, скасування запису про право власності державного реєстратора речових прав на нерухоме майно, -

встановив:

В провадженні Дзержинського районного суду м.Харкова перебуває вказана цивільна справа.

До суду надійшло клопотання представника позивача про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , яка діє в інтересах малолітнього сина ОСОБА_4 .

Представник позивача в судовому засіданні клопотання підтримав, зазначивши, що рішення у справі може вплинути на їхні права та обов`язки.

Інші учасники справи в судове засідання не зявились, про розгляд повідомлені.

Суд, розглянувши клопотання, перевіривши матеріали справи, дійшов наступного висновку.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи (ч.1 ст.53 ЦПК України).

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку (ч.ч.6, 7 ст.53 ЦПК України).

Враховуючи викладене, приймаючи до уваги, що рішення у справі може вплинути на права або обов`язки ОСОБА_2 та ОСОБА_4 щодо однієї із сторін, суд дійшов висновку про задоволення клопотання представника позивача.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.53 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

Клопотання представника позивача задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовом Харківської міськоїради до ОСОБА_1 ,треті особи:Приватний нотаріусХарківського міськогонотаріального округуБєсєда ТетянаДмитрівна,державний реєстраторречових правна нерухомемайно комунальногопідприємства «Постачальникпослуг» Солоницівськоїселищної радиХарківської областіБогославець СергійВолодимирович,Департамент реєстраціїХарківської міськоїради,Управління комунальногомайна таприватизації Департаментуекономіки такомунального майнаХарківської міськоїради провизнання спадщинивідумерлою,передачу нерухомогомайна вкомунальну власністьтериторіальної громадиміста Харкова,витребування майнаіз чужогонезаконного володіння,скасування записупро правовласності державногореєстратора речовихправ нанерухоме майно в якості третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , яка діє в інтересах малолітнього сина ОСОБА_4 .

Копію позовної заяви з додатками направити третім особам для ознайомлення.

Запропонувати третім особам у десятиденний строк подати письмові пояснення щодо позову.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддя: Д.В.Цвірюк

Дата ухвалення рішення24.10.2022
Оприлюднено26.10.2022
Номер документу106912261
СудочинствоЦивільне
Сутьправо власності державного реєстратора речових прав на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —638/17129/20

Рішення від 26.05.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Рішення від 26.05.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Ухвала від 17.02.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Ухвала від 24.10.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Ухвала від 26.10.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Ухвала від 04.08.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Ухвала від 22.04.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Ухвала від 09.02.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Ухвала від 15.12.2020

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні