Ухвала
від 26.10.2022 по справі 688/2986/22
ШЕПЕТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 688/2986/22

№ 1-кс/688/1998/22

Ухвала

26 жовтня 2022 року м. Шепетівка

Слідчий суддя Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,прокурора ОСОБА_3 , слідчих ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання начальника відділення розслідування злочинів у сфері службової та господарської діяльності СВ Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку,

встановив:

26 жовтня 2022 року начальник відділення розслідування злочинів у сфері службової та господарської діяльності СВ Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_4 , за погодженням з прокурором Шепетівської окружної прокуратури ОСОБА_3 , звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

Клопотання мотивовано тим, що на адресу Шепетівської окружної прокуратури Хмельницької області надійшло письмове звернення від ОСОБА_6 із якого вбачається, що ТОВ «Зелений парк», (код ЄДРПОУ: 37728050, види діяльності: виробництво паперу та картону, виробництво паперової маси, виробництво гофрованого паперу та картону, паперової та картонної тари, виробництво паперових виробів господарсько-побутового та санітарно-гігієнічного призначення, виробництво паперових канцелярських виробів, виробництво інших виробів з паперу та картону, оптова торгівля іншими товарами господарського призначення, оптова торгівля відходами та брухтом, неспеціалізована оптова торгівля, вантажний автомобільний транспорт, збирання безпечних відходів) яке здійснює свою діяльність з виробництва паперу та картону по вул. Миколи Микитюка, 106, міста Ізяслав Шепетівського району, порушує правила охорони вод (водних об`єктів), що спричинило забруднення поверхневих вод (річки Горинь), що створює небезпеку для життя, здоров`я людей чи для довкілля.

12 жовтня 2022 року відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42022242250000069 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.242 КК України.

З метою проведення екологічної експертизи, а саме підтвердження чи спростування інформації про забруднення поверхневих вод (річки Горинь), ТОВ «Зелений парк» виникла необхідність у отриманні порівняльних зразків викидів забруднюючих речовин.

Враховуючи вищевикладене, з метою фіксації обставин вчинення кримінального правопорушення, отримання порівняльних зразків викидів забруднюючих речовин виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем діяльності ТОВ «Зелений Парк», по вул. Миколи Микитюка, 106, міста Ізяслав Шепетівського (Ізяславського) району, відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна № 313189712, за вказаною адресою знаходиться земельна ділянка за кадастровим номером 6822110100:01:007:0141, площею 7.8825 га, із цільовим призначенням: для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, яке перебуває у оренді ТОВ «Зелений парк», код ЄДРПОУ: 37728050, та перебуває у комунальній власності Ізяславської міської ради, Ізяславського району Хмельницької області, код ЄДРПОУ: 04060720.

Під час проведення обшуку за місцем діяльності ТОВ «Зелений Парк», по вул. Миколи Микитюка, 106, міста Ізяслав Шепетівського (Ізяславського) району планується відшукати порівняльні зразки викидів забруднюючих речовин.

Іншим способом отримати порівняльні зразки викидів забруднюючих речовин, на даний час не представляється за можливе.

Прокурор ОСОБА_3 та слідчі ОСОБА_4 , ОСОБА_5 в судовому засіданні клопотання підтримали, просили його задовольнити.

Заслухавши доводи прокурора та слідчого, якими вони обґрунтовують клопотання, дослідивши надані документи, суд приходить до наступного.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Відповідно до ч. 5 ст. 236 КПК України, обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. За рішенням слідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщо є достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи, які мають значення для кримінального провадження. Обшук особи повинен бути здійснення особами тієї ж статі.

Кримінальне правопорушення кваліфіковане за ч.1 ст.242 КК України.

Слідчим суддею встановлено, що на адресу Шепетівської окружної прокуратури Хмельницької області надійшло письмове звернення від ОСОБА_6 із якого вбачається, що ТОВ «Зелений парк», (код ЄДРПОУ: 37728050, види діяльності: виробництво паперу та картону, виробництво паперової маси, виробництво гофрованого паперу та картону, паперової та картонної тари, виробництво паперових виробів господарсько-побутового та санітарно-гігієнічного призначення, виробництво паперових канцелярських виробів, виробництво інших виробів з паперу та картону, оптова торгівля іншими товарами господарського призначення, оптова торгівля відходами та брухтом, неспеціалізована оптова торгівля, вантажний автомобільний транспорт, збирання безпечних відходів) яке здійснює свою діяльність з виробництва паперу та картону по вул. Миколи Микитюка, 106, міста Ізяслав Шепетівського району, порушує правила охорони вод (водних об`єктів), що спричинило забруднення поверхневих вод (річки Горинь), що створює небезпеку для життя, здоров`я людей чи для довкілля.

В ході досудового розслідування, з метою фіксації обставин вчинення кримінального правопорушення, отримання порівняльних зразків викидів забруднюючих речовин виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем діяльності ТОВ «Зелений Парк», по вул. Миколи Микитюка, 106, міста Ізяслав Шепетівського (Ізяславського) району.

Згідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна за № 313189712 від 24 жовтня 2022 року, за вказаною адресою знаходиться земельна ділянка за кадастровим номером 6822110100:01:007:0141, площею 7.8825 га, із цільовим призначенням: для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, яке перебуває у оренді ТОВ «Зелений парк», код ЄДРПОУ: 37728050, та перебуває у комунальній власності Ізяславської міської ради, Ізяславського району Хмельницької області, код ЄДРПОУ: 04060720.

Перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого, в рамках кримінального провадження №42022242250000069 є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки є достатні підстави вважати, що відшукувані порівняльні зразки викидів забруднюючих речовин знаходяться за адресою вул. Миколи Микитюка, 106, міста Ізяслав Шепетівського (Ізяславського) району, де знаходиться земельна ділянка з кадастровим номером 6822110100:01:007:0141, площею 7.8825 га, яка перебуває в оренді ТОВ «Зелений парк», код ЄДРПОУ: 37728050, та перебуває у комунальній власності Ізяславської міської ради Ізяславського району Хмельницької області, код ЄДРПОУ: 04060720, мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Керуючись ст.ст.110, 233, 234, 236, 309 КПК України, слідчий суддя

ухвалив:

Клопотання начальника відділення розслідування злочинів у сфері службової та господарської діяльності СВ Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку- задовольнити.

Надати начальнику відділення розслідування злочинів у сфері службової та господарської діяльності СВ Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_4 , слідчим відділення розслідування злочинів у сфері службової та господарської діяльності СВ Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_5 , ОСОБА_7 дозвіл на проведення обшуку за місцем діяльності ТОВ «Зелений Парк», по вул. Миколи Микитюка, 106, міста Ізяслав Шепетівського (Ізяславського) району, де знаходиться земельна ділянка з кадастровим номером 6822110100:01:007:0141, площею 7.8825 га, із цільовим призначенням: для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, яка перебуває в оренді ТОВ «Зелений парк», код ЄДРПОУ: 37728050, та перебуває у комунальній власності Ізяславської міської ради Ізяславського району Хмельницької області, код ЄДРПОУ: 04060720, з метою відшукання порівняльних зразків викидів забруднюючих речовин.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення.

Ухвала дозволяє провести обшук за вказаною адресою один раз.

Копію ухвали вручити учасникам кримінального провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.10.2022
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу106969272
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —688/2986/22

Ухвала від 25.08.2023

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Огороднік І. В.

Ухвала від 20.02.2023

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Огороднік І. В.

Ухвала від 30.01.2023

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк О. Г.

Ухвала від 27.12.2022

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк О. Г.

Ухвала від 09.01.2023

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк О. Г.

Ухвала від 09.01.2023

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк О. Г.

Ухвала від 26.10.2022

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Огороднік І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні