Ухвала
від 25.10.2022 по справі 760/13098/20-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 760/13098/20-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 жовтня 2022 року Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Вовк С. В.,

за участі секретаря судового засідання - Брачун О. О.,

вирішивши у відкритому судовому засіданні у залі суду у м. Києві клопотання представника позивача про витребування доказів у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства «Архітектурна майстерня» та головного архітектора проекту Єгорова Володимира Христофоровича про визнання проекту реконструкції житлового будинку таким, що не відповідає вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил відшкодування матеріальної та моральної шкоди,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває зазначена справа.

Представник позивача подав до суду клопотання про витребування у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Смичкової Л. Б. та у Державного підприємтсва «Національні інформаційні системи» письмових доказів з метою повного та всебічного з`ясування обставин у справі. Представник позивача вказує, що отримати в самостійному порядку такі докази він позбавлений можливості.

За змістом частин третьої, четвертої статті 12 ЦПК України кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Відповідно до частини першої статті 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до положень статті 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані (у письмовій або електронній формі, речовими об`єктами, висновками експертів, показаннями свідків), на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Частиною першою статті 77 ЦПК України визначено, що належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування тобто обставин, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Незасвідчені або неправильно засвідчені копії документів можуть бути належними, проте недопустимими доказам, оскільки у випадках передбачених законодавством певні обставини справи повинні або не можуть підтверджуватися певними засобами доказування.

Оскільки доказування не може ґрунтуватися на припущеннях, а власне докази повинні відповідати вимогам належності, допустимості, достатності та достовірності, у разі неможливості самостійно надати докази, учасник справи вправі подати клопотання про витребування таких доказів судом.

Відповідно до практики Європейського суду з прав людини, виходячи зі змісту статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, право кожного на захист жодним чином не допускає обмеження держави у виборі правових засобів і їх реалізації в ході розгляду його справи, оскільки у своїх доводах Суд виходить з теорії «рівності зброї», тобто зрівнювання сторін не за кількісними ознаками наданих повноважень, а за процесуальним статусом в ході усього процесу, в тому числі і в суді (постанова у справі «Рожков проти РФ» від 31 жовтня 2013 року). Сам принцип «рівності зброї» передбачає, що кожній зі сторін повинна бути надана розумна можливість представляти свою правову позицію, включаючи свої докази таким чином, щоб вона не була поставлена в значно менш вигідне становище, ніж інша сторона.

З метою повного та всебічного розгляду справи, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання та витребування доказів, які мають відношення до предмета доказування у справі.

Керуючись ст.ст. 1-19, 43, 49, 81, 83, 84, 261, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача про витребування доказів у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства «Архітектурна майстерня» та головного архітектора проекту Єгорова Володимира Христофоровича про визнання проекту реконструкції житлового будинку таким, що не відповідає вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил відшкодування матеріальної та моральної шкоди - задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Смичкової Лілії Борисівни (адреса: АДРЕСА_1 ) :

- належним чином засвідчені копії документів про реєстрацію змін Приватного підприємтсва «Архітектурна майстерня» (код ЄДРПОУ: 32706891; адреса місцезнаходження: 03035, м. Київ, вул. Патріарха Мстислава Скрипника, буд. 9, кв. 101 ; керівник - Єгоров Володимир Христофорович) на Приватне підприємство «ТЕХПРОМПОСЛУГА» (адреса місцезнаходження: 58008, Чернівецька обл., м. Чернівці, вул. Білоруська, буд. 27-А; керівник - Скрильов Ігор Борисович).

Витребувати у Державного підприємтсва «Національні інформаційні системи» (адреса місцезнаходження: 04053, м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, буд. 4):

- докази в електронному та паперовому вигляді щодо реєстрації змін Приватного підприємтсва «Архітектурна майстерня» (код ЄДРПОУ: 32706891; адреса місцезнаходження: 03035, м. Київ, вул. Патріарха Мстислава Скрипника, буд. 9, кв. 101; керівник - Єгоров Володимир Христофорович) на Приватне підприємство «ТЕХПРОМПОСЛУГА» (адреса місцезнаходження: 58008, Чернівецька обл., м. Чернівці, вул. Білоруська, буд. 27-А; керівник - Скрильов Ігор Борисович), в тому числі: підтвердження повноважень особи, яка звернулась до реєстратора для здійснення реєстрації вказаних змін, рішення уповноважених осіб товариства про внесення вказаних змін, документи, що були надані реєстратору для здійснення реєстрації вказаних змін.

Зобов`язати приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Смичкову Лілію Борисівну та Державне підприємство «Національні інформаційні системи» надати витребувані докази протягом двадцяти днів з дня постановлення ухвали.

Роз`яснити особі, у якої витребовуються судом докази, що відповідно до вимог статті 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С.В. Вовк

Дата ухвалення рішення25.10.2022
Оприлюднено02.11.2022
Номер документу107044101
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання

Судовий реєстр по справі —760/13098/20-ц

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Рішення від 04.04.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

Ухвала від 13.12.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

Ухвала від 25.10.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

Ухвала від 08.06.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

Ухвала від 16.12.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

Ухвала від 16.12.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

Ухвала від 16.09.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні