Ухвала
від 02.11.2022 по справі 200/4375/21
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про витребування пояснень по справі

02 листопада 2022 року Справа №200/4375/21

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Олішевської В.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Керівника Волноваської окружної прокуратури Донецької області про заміну боржника у виконавчому листі по справі № 200/4375/21 за позовом Виконувача обов`язків керівника Волноваської окружної прокуратури Донецької області в інтересах держави

до відповідача: Володимирівської селищної ради Волноваського району Донецької області

про: визнання протиправною бездіяльність Володимирівської селищної ради щодо набуття права власності на безхазяйне майно: гідротехнічну споруду, розташовану між ставками № 1 та АДРЕСА_1 , площею 600 кв.м. та гідротехнічну споруду розташовану між ставками № 2 та АДРЕСА_2 , площею 1000 кв.м., що знаходиться на території Володимирівської селищної ради Волноваського району Донецької області, зобов`язання виконавчий комітет Володимирівської селищної ради вчинити дії спрямовані на набуття права власності на безхазяйне майно, а саме: гідротехнічну споруду, розташовану між ставками № 1 та АДРЕСА_1 , площею 600 кв.м. та гідротехнічну споруду розташовану між ставками № 2 та АДРЕСА_2 , площею 1000 кв.м.

В С Т А Н О В И В:

Виконуючий обов`язки керівника Волноваської окружної прокуратури Донецької області звернувся до Донецького окружного адміністративного суду в інтересах держави з позовною заявою до Володимирівської селищної ради Волноваського району Донецької області про визнання протиправною бездіяльність Володимирівської селищної ради щодо не набуття права власності безхазяйне майно: гідротехнічну споруду, розташовану між ставками № 1 та № 2 по АДРЕСА_3 , площею 600 кв.м. та гідротехнічну споруду розташовану між ставками № 2 та АДРЕСА_2 , площею 1000 кв.м., що знаходиться на території Володимирівської селищної ради Волноваського району Донецької області, зобов`язання виконавчий комітет Володимирівської селищної ради вчинити дії спрямовані на набуття права власності на безхазяйне майно, а саме: гідротехнічну споруду, розташовану між ставками № 1 та № 2 по АДРЕСА_3 , площею 600 кв.м. та гідротехнічну споруду розташовану між ставками № 2 та АДРЕСА_2 , площею 1000 кв.м.

Рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 28 травня 2021 року позовні вимоги Виконувача обов`язків керівника Волноваської окружної прокуратури Донецької області в інтересах держави до Володимирівської селищної ради Волноваського району Донецької області про визнання протиправною бездіяльність Володимирівської селищної ради щодо набуття права власності на безхазяйне майно: гідротехнічну споруду, розташовану між ставками № 1 та № 2 по вул. Набережній, 91, площею 600 кв.м. та гідротехнічну споруду розташовану між ставками № 2 та АДРЕСА_2 , площею 1000 кв.м., що знаходиться на території Володимирівської селищної ради Волноваського району Донецької області, зобов`язання Володимирівську селищну раду вчинити дії спрямовані на набуття права власності на безхазяйне майно, а саме: гідротехнічну споруду, розташовану між ставками № 1 та № 2 по АДРЕСА_3 , площею 600 кв.м. та гідротехнічну споруду розташовану між ставками № 2 та № 3 по вул. Лермонтовій, 9, площею 1000 кв.м. у відповідності до розділу 2 та 4 Порядку виявлення безхазяйного майна, його обліку, зберігання та прийняття до комунальної власності територіальної громади Володимирівської селищної ради, затвердженого рішенням Володарської селищної ради № VI/23-229 від 11.04.2012 року задоволено частково.

Визнано протиправною бездіяльності Володимирівської селищної ради Волноваського району Донецької області щодо не звернення до органу, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, із заявою про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна, а саме: гідротехнічної споруди (дамби), що розташована між ставками № 1 та № 2 по вулиці Набережній будинок 91 та гідротехнічної споруди (дамби) розташованої між ставками № 2 та № 3 по провулку Лермонтова будинок 9.

Зобов`язано Володимирівську селищну раду Волноваського району Донецької області (код ЄДРПОУ 04341583) звернутися до органу, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, із заявою про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна, а саме: гідротехнічної споруди (дамби), що розташована між ставками № 1 та № 2 по вулиці Набережній будинок 91 та гідротехнічної споруди (дамби) розташованої між ставками № 2 та № 3 по провулку Лермонтова будинок 9, що знаходять на території Володимирівської селищної ради.

В частині позовних вимог про визнання протиправною бездіяльність Володимирівської селищної ради щодо набуття права власності безхазяйне майно, зобов`язання відповідача вчинити дії, спрямовані на набуття права комунальної власності на безхазяйне нерухоме майно, які передбачені п.п 2.6 та п.п. 4.2 Поряду виявлення безхазяйного майна, його обліку, зберігання та прийняття до комунальної власності територіальної громади Володимирівської селищної ради, затвердженого рішенням Володарської селищної ради № VI/23-229 від 11.04.2012 року відмовлено.

28 жовтня 2022 року керівника Волноваської окружної прокуратури Донецької області звернувся до суду із заявою, відповідно до якої просив суд замінити у зв`язку з правонаступництвом сторону боржника у виконавчому листі щодо примусового виконання рішення Донецького окружного адміністративного суду від 28.05.2021 у справі № 200/4375/21 з Володимирівської селищної ради Волноваського району Донецької області (код ЄДРПОУ 04341583) на Ольгинську селищну військово-цивільну адміністрацію Волноваського району Донецької області (код ЄДРПОУ 44329149, вул. Маяковського, буд. 32Б, смт Ольгинка, Волноваський р-н, Донецька обл., 85730).

Згідно ч. 1, 2 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Розглянувши матеріали справи суд дійшов висновку про необхідність отримання від Ольгинської селищної військово-цивільної адміністрації Волноваського району Донецької області письмову думку з приводу заяви про заміну боржника у виконавчому листі.

Керуючись ст. ст. 243, 248,252, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Прийняти заяву Керівника Волноваської окружної прокуратури Донецької області про заміну боржника у виконавчому листі у справі № 200/4375/21 прийняти до розгляду.

Заява Керівника Волноваської окружної прокуратури Донецької області про заміну боржника у виконавчому листі у справі № 200/4375/21 буде розглядатися в порядку письмового провадження протягом десяти днів з дня отримання ухвали суду.

Зобов`язати Ольгинську селищну військово-цивільну адміністрацію Волноваського району Донецької області протягом п`яти днів з дня отримання ухвали надати суду письмову думку з приводу заяви про заміну боржника у виконавчому листі.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя В.В. Олішевська

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.11.2022
Оприлюднено04.11.2022
Номер документу107078697
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері містобудування; архітектурної діяльності

Судовий реєстр по справі —200/4375/21

Ухвала від 14.12.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська В.В.

Ухвала від 21.11.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська В.В.

Ухвала від 02.11.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська В.В.

Рішення від 28.05.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська В.В.

Ухвала від 28.04.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська В.В.

Ухвала від 19.04.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні